• BIST 10162.38
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

TÜPRAŞ Saatlerce Kirletti

TÜPRAŞ Saatlerce Kirletti
İzmir’in Aliağa İlçesi’nde kurulu bulunan TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi’nde sabah saatlerinde 7000 nafta benzin ünitesinde elektrik dalgalanması sebebi ile meydana gelen arıza nedeni ile bacalarından siyah dumanlar yükselmeye

TÜPRAŞ SAATLERCE KİRLETTİ

 

ALİAĞA DUMANALTI OLDU

 

İzmir"in Aliağa İlçesi"nde kurulu bulunan TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi"nde sabah saatlerinde 7000 nafta  benzin ünitesinde elektrik dalgalanması sebebi ile meydana gelen  arıza nedeni ile bacalarından siyah dumanlar yükselmeye başladı. 2005 yılında özelleştirme sonucu Koç grubuna devredilen TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi, bacalarından çıkan siyah dumanlarla çevre kirliliği yaratmaya devam ediyor. Bugün sabah saatlerinden itibaren TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisinde elektrik dalgalanması  nedeni ile  bacalardan siyah dumanlar yükselmeye başladı. Siyah dumanların Enerji dalgalanması sonucu meydana gelen kalitesiz ürünün yakılması sonucu meydana geldiği kaydedilirken TÜPRAŞ yetkilileri tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Rüzgarın etkisiyle Aliağa"nın üstüne çöken siyah dumanlar ciddi bir kirlilik oluşturdu. Aliağa Belediyesi Çevre Zabıtası ve Aliağa Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından da tutanakla tespit edilen kirlik hakkında işlem yapılacağı öğrenildi.

TÜPRAŞ yetkilileri konu hakkında kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmadan sessiz kalmayı tercih ederken görüntü alan basın mensupları özel güvenlikçiler tarafından engellenmeye çalışıldı.  Bir Koç Holding Topluluğu üyesi olan TÜPRAŞ"ta sabah saatlerinde başlayan kirlilik  dört saat boyunca durdurulamadı. Bacalardan  çıkan siyah dumana tepki gösteren Aliağalılar arızanın saatlerce sürmesine anlam veremediklerini belirttiler.

 

 

ALİAĞA KAYMAKAMI EMİR OSMAN BULGURLU, ”GEREKEN YAPILACAK”

 

İzmir Aliağa Rafinerisinde sabah saatlerinde 7000 ünitesinde meydana gelen arıza sebebi

ile Aliağa kaymakamı Emir Osman bulgurlu Aliağa Emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerin olayı tutanak ile tespit edildiğini ve gerekenin yapılacağının belirtti. Bulgurlu,” sabah saat 10"da başlayan ve 15:00 da giderilen arıza nedeni ile Tüpraş Aliağa Rafinerisinin yarattığı kirlilik emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından tutanak ile tespit olundu. ve tutulan tutanak  il çevre müdürlüğüne bildirildi.  Yaklaşık 5 saat süren ve sebebi bilinmeyen arıza nedeni ile ilgili gereken  her şey yapılacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Kimsenin her ne sebeple olursa olsun Çevreyi kirletmesine müsaade etmeyiz. ”dedi.

 

 GÜNGELEN ,”KİRLİLİK TESPİTİ ENCÜMENDE”

Aliağa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı Çevre denetim Ekibi sabah saatlerinde başlayan Hava kirliliğinin vatandaşların ihbarı ile Fotoğraf ve görüntüler ile tespit edildiğini söylediler.

Tutanak ile yapılan tespitin ardından tutanağın karşılıklı imzalandığı ve yaratılan Hava kirliliği Aliağa Belediyesi encümeninde Salı günü görüşülerek cezai işlem uygulanacağı öğrenildi. Aliağa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Türkan Güngelen, “Tüpraş Aliağa Rafinerisinde sabah saatlerinde başlayan kirliliğin teknik bir arıza sebebi ile meydana geldiğini öğrendik. Tutanak ile tespit edildi. Gerekli cezai işlem için süreci başlattık.  Tutulan  tutanak  ve kirlilik dosyası belgeleri ile  Aliağa Belediyesi Encümenine  gönderildi” dedi

 

 

TÜPRAŞTAN AÇIKLAMA


TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Koordinatörü İrfan Meydan tarafından yapılan yazılı açıklamada; şöyle denildi: “31 Ekim Cuma günü İzmir Rafinerimiz U-7000 Hampetrol Ünitemizdeki arıza nedeniyle, sistemde bulunan gazın zararlı hale gelmeden emniyetli bir şekilde fleyr"de (meşale) yakılması işlemi yapılmıştır. Yapılan müdahale sonucu kısa bir süre içerisinde normal faaliyete geçilmiş, toplum ve çevre sağlığına zarar verecek bir durum oluşmamıştır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894