• BIST 9997
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 17 °C

Tatbikatsız Hafta Yok

Tatbikatsız Hafta Yok
ALİAĞA HABER – Geçtiğimiz aylarda ulusal çapta yapılan Aliağa da ki Acil Müdahale tatbikatları çerçevesinde Aliağa da bulunan ve kirletici vasfı olan işletmeler kendi tatbikatlarını yapmaya devam ediyorlar.

ALİAĞA DA TATBİKATSIZ HAFTA YOK

TÜPRAŞ YAPTIĞI TATBİKAT İLE ACİL MÜDAHALE KABİLİYETİNİ DENEDİ.

ALİAĞA HABER  – Geçtiğimiz aylarda ulusal çapta yapılan Aliağa da ki Acil Müdahale tatbikatları çerçevesinde Aliağa da bulunan ve kirletici vasfı olan işletmeler kendi tatbikatlarını yapmaya devam ediyorlar. TÜPRAŞ Rafinerisi ilerde olabilecek deniz kazaları sonrası kaynaklanabilecek kirliliğe hazırlıklı olmak için tatbikat gerçekleştirdi.

Aliağa Liman Başkanlığı gözetiminde gerçekleştirilen tatbikatta personel kurtarma, kirliliğe acil müdahale ve kirliliğe sebep olan geminin emniyetli şekilde yedeklenerek limana çekilmesi canlandırıldı.

LİMAN BAŞKANI TURGAY OKUR “ ÖNCE EĞİTİM VERİLİYOR SONRA TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRİLİYOR.”

Aliağa Liman Başkanı A. Turgay Okur Aliağa da kirletici vasfı bulunan işletmelerin bu tatbikatları yapacağını dile getirerek “ Liman Başkanlığımızın gözetiminde yapılan tatbikatlar yılda bir kere rutin olarak gerçekleştiriliyor. Bu tatbikatlar ile eksiklikler tespit ediliyor, gerekli kontroller yapılarak eksikliklerin giderilmesi sağlanıyor. Bu işletmelerimizde görevli personeller 2 hafta süren bir ön eğitim alıyorlar. Bu eğitimden sonra kendilerine Kirliliğe Müdahale Yeterlilik Sertifikası veriliyor. Eğitimin ardından da saha tatbikatına geçiliyor. TÜPRAŞ" tan sonra PETKİM, Petrol Ofisi ve TOTAL de eğitimlerin ardından tatbikatlarını gerçekleştirecekler.” Diye konuştu.

Aliağa Liman Başkanı A. Turgay Okur teknik ve idari açıdan eksiklerin görülmesi adına tatbikatların önemine dikkat çekerek “ Aliağa bu anlamda önemli bir kent. Büyük sanayi kuruluşlarının ve Limanların bulunduğu İlçemizde bu tatbikatlar ara ara gerçekleştirilerek personelin acil müdahale konusunda daha eğitimli ve çabuk olmasını sağlayacağız. Kuruluşlarımızın da çevre kirliliğine karşı alması gereken tedbir ve uygulamalar konusunda her yıl gelişen ve değişen şartlar ve uygulamalardan haberdar olmasını sağlayacağız. Acil müdahale gereken durumlara da hazırlıklı olmalarını hem eğitim ile hem de bu tür tatbikatlar ile sınayacağız. Bu tatbikatlar geçen 4 ay önce yapılan ulusal çaptaki tatbikatların lokal bazda işletmelerin yaptığı kendi durumlarını test ettiği tatbikatlardır.” Dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894