• BIST 9975.07
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 16 °C

Petkim’den Hatıra Ormanı

Petkim’den Hatıra Ormanı
Çağdaş Azerbaycan’ın kurucusu ve merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, vefatının 6. yıldönümü olan 12 Aralık 2009 tarihinde çok anlamlı bir etkinlikle anılacak. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR ile TURCAS

HAYDAR ALİYEV DOSTLUK VE HATIRA ORMANI"NDA İLK FİDAN DİKİMİ 12 ARALIK"TA..

 

TÜRK-AZERİ KARDEŞLİĞİNİN SİMGESİ, YEMYEŞİL BİR ORMAN İLE SOMUTLAŞACAK.

 

PETKİM, HALKIMIZI “YEŞİL ŞÖLEN”E DAVET EDİYOR

 

 

 

Çağdaş Azerbaycan"ın kurucusu ve merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, vefatının 6. yıldönümü olan 12 Aralık 2009 tarihinde çok anlamlı bir etkinlikle anılacak. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR ile TURCAS ortaklığındaki PETKİM Petrokimya Holding A.Ş, Aliyev"in adını taşıyacak ormana ilk fidanları 12 Aralık"ta dikecek. Törene Azerbaycan"ın Ankara Büyükelçisi Zakir Haşimov, İstanbul Başkonsolosu Sayyad Aran Salahlı, İzmir ve Aliağa protokolü ile SOCAR ve TURCAS"ın tepe yöneticileri katılacak. 

 

İzmir"in Foça ilçesi, Yeni Foça mahallesi Kapıkaya mevkiinde 75 dekar alanda kurulacak ve 11 bin fidandan oluşacak orman, bölgede geçen yaz yanan ve tüm Türkiye"yi üzüntüye boğan alanın sınırında yer alıyor. SOCAR&TURCAS Enerji A.Ş CEO"su Kenan Yavuz, PETKİM'in koordinasyonunda bundan sonraki yıllarda da söz konusu arazinin genişleme sahasında ağaçlandırma çalışmalarına destek vererek, bu sosyal sorumluluk projesini geleneksel hâle getireceklerini vurguladı.

 

Kenan Yavuz, çevre konusundaki duyarlılığı, bir “maliyet” olarak değil, üretim proseslerinin her aşamasında üzerinde dikkatle durulan ve önemsenen bir rekabet unsuru olarak gördüklerini söyledi. Geçen Temmuz ayında Yeni Foça"daki yangının söndürülmesi için başta PETKİM itfaiyesi olmak üzere tüm olanaklarını seferber ettikleri anımsatan Yavuz, şöyle dedi: “Bu yangında yaklaşık 200 hektarlık orman alanı yandı. Bu ormanlar ülkemizin akciğerleri. On yılların ürünü birkaç saatte kül olup gidiyor. Doğrusu bizim de içimiz yanıyor. Bundan sonraki görev, yanan alanların eski haline dönüşümünü sağlamaktır.  Merhum Aliyev, yeşile tutkun bir Devlet adamıydı.. Biz Ege Orman Vakfı ile birlikte, bir yandan sosyal sorumluluğumuzu yerine getirirken diğer yandan da Hazar Denizi ile Ege'yi buluşturacak yeni sembollerden birini daha gerçekleştirmiş olacağız. Aynı duyarlılığı bölgede faaliyet gösteren diğer sanayi kuruluşlarından da bekliyoruz. Bu konuda birbirimizle yarışalım, bu yarışın kaybedeni olmayacak..”

Petkim Genel Müdürü Doğan Çırakoğlu da, başta Aliağa ve Yeni Foça halkı olmak üzere, herkesi bu ağaçlandırma şölenine davet ettiklerini belirterek, Petkim çalışanlarının da aileleri ile birlikte bu şenlikte fidan dikeceklerini kaydetti.

 

 

Haydar Aliyev Dostluk ve Hatıra Ormanı protokolu, 19 Ekim 2009 tarihinde Ege Orman Vakfı Başkanı Cem Bakioğlu ile (solda) SOCAR&TURCAS Enerji A.Ş CEO"su Kenan Yavuz tarafından imzalanmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894