EVET" /> EVET" />
  • BIST 10158.63
  • Altın 2465.335
  • Dolar 32.2115
  • Euro 35.0457
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 20 °C

Köylülerden Santrale EVET

Köylülerden Santrale <font style=EVET" width="300" height="225" />
İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan HABAŞ Sanayi ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş. Aliağa’da kurmayı planladığı 450 megavatlık (MW) kurulu güçte doğalgaz santralı için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED )sürecine halkın katılımı toplantısı Bozköy k

HABAŞ"IN ALİAĞA"DA KURACAĞI DEV DOĞALGAZ ÇEVRİM SANTRALİ ÇED TOPLANTISI YAPILDI

 

 

BOZKÖYLÜLERDEN DOĞALGAZLI SANTRALE EVET

İzmir"in Aliağa ilçesinde bulunan HABAŞ Sanayi ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş. Aliağa"da kurmayı planladığı 450 megavatlık (MW) kurulu güçte doğalgaz santralı için Çevresel Etki Değerlendirmesi  (ÇED )sürecine halkın katılımı toplantısı  Bozköy köy kahvesinde düzenlendi. Çevre İzmir  il müdürlüğü  yetkilisi çevre mühendisi Sema yunatçı başkanlığında Düzenlenene halkın katılımı toplantısına İzmir büyükşehir belediyesi çevre müdürlüğü  nesrin Özdemir , Deniz topan, DSİ İzmir bölge müdürlüğünden Ahmet Avni Atayol, Çevre ve orman bakanlığı ÇED ve planlama genel müdürlüğü  yetkilisi Erdal şallı, DMİ,den Fırat çukurçayır ve yöre halkı katıldı. yaklaşık iki saat süren ÇED bilgilendirme toplantısında HABAŞ Sanayi ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş. Aliağa"da kurmayı planladığı 450 megavatlık (MW) kurulu güçte doğalgaz santralı hakkında çevre halkına bilgilendirme amaçlı görsel sunum gerçekleştirildi.
Çed toplantısına katılan Bozköy halkı Habaş"ın kuracağı Doğalgaz santrali için olumsuz görüş bildirmediler.  Bozköy Muhtarı Rafi Dönmez, enerji santrali yapımına karşı olmadıklarını belirtti.
Dönmez,” her şeye karşıyız gibi bir tutumumuz yok. Doğalgazlı yapılacak olan Santrale karşı değiliz. Köyümüzde işsizlik had safhada, köyümde 50- 60 kadar genç işsiz var. Muhtarlıktan çok iş ve işçi bulma şubesi gibi çalışıyoruz. Zaten memlekette kriz var. Bizler çevreye duyarlı olan kirletmeyen her yatırıma evet diyoruz.”dedi.
ÇED toplantısında söz alan HABAŞ Enerji  Santral Müdürü Süleyman  Eldem, HABAŞ"ın kuracağı santralin ÇED süreci sonrası 8 ayda hizmete gireceğini ve toplamda montajında 50 çalışmasında ise 100 işçi istihdamı yaratacaklarını söyledi.
Eldem,” demir çelik fabrikamızın artan enerji ihtiyacını karşılama için yatırım kararı aldık. 59 bin metrekarelik alan içinde 14 bin metre kare içine tesis inşa edeceğiz.  Çevreye duyarlı bir tesis olacak.”dedi.
Bozköy kahvehanesinde yapılan ÇED toplantısının ardında toplantıya katılan yetkililer, Enerji santralinin yapılacağı alan yerinde inceledi. Haber : Şenol GÖK  www.bakircay.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894