• BIST 10179.46
  • Altın 2463.765
  • Dolar 32.27
  • Euro 34.9747
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 21 °C

İzmir'i Yönetenler Kirletti

İzmir'i Yönetenler Kirletti
İzmir’in Aliağa İlçesi’ne bağlı Çakmaklı Köyü Kızılburun mevkii’nde yapılması planlanan Liman Projesi’nin ÇED Toplantısı Çakmaklı Köy Kahvesinde gerçekleşti.

EGE ÇELİK  ÇED TOPLANTISI GERGİN GEÇTİ

EGE ÇELİK YETKİLİSİ"NDEN ŞOK SÖZLER; “İZMİR"İ YÖNETENLER KİRLETTİ”

 

İzmir"in Aliağa İlçesi"ne bağlı Çakmaklı Köyü Kızılburun mevkii"nde yapılması planlanan Liman Projesi"nin ÇED Toplantısı Çakmaklı Köy Kahvesinde gerçekleşti. Toplantı sırasında köylülerin yoğun tepkisiyle karşılaşan firma temsilcisi, kirlilik oluşuyor iddialarına şok bir cevap verdi. “İzmir"i yönetenler kirletti” diyen Ege Çelik Liman Projesi Sorumlusu Ersen Sezer sözlerini toparlamaya çalışarak; “Yıllardır kanalizasyonları denize akıtıyorlar çözüm bulamadılar” dedi. İlginç diyalogların yaşandığı toplantıya Çevre Orman Müdürlüğü Yetkilileri, DLH Yetkilisi, Karayolları Yetkilisi ve Tarım İl Müdürlüğü Yetkilisi ve vatandaşlar katıldı.

Çakmaklı Köy Kahvesinde gerçekleşen toplantıda köylülerden Muzaffer Akduman, yüz binlik projelerde bölgenin orman alanı olduğunu bu bölgede böyle bir yatırımın mümkün olmadığını söylerken, Ege Çelik Fabrikası Liman Proje Sorumlusu Ersen Sezer bunun 150 milyon dolarlık bir proje olduğunu ve tüm izinlerin alınarak sürecin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Bölgede devlet tarafından dört adet liman projesine onay verildiğini savunan ersen Sezer, kendilerinin konteynır limanı yapacaklarını söylemesi üzerine DLH yetkilisi Adem Kara bunun mümkün olmadığını böyle bir projenin zaten devlet atarından yapılacağını belirtti. Bu sözler üzerine tartışmalar alevlendi. Köylüler firma yetkilisinin kendilerini kandırdığını öne sürerek; “Devlet yapamazsın diyor sen hala konuşursun” diyerek tepki gösterdi.

Yoğun tartışmaların yaşandığı toplantıda söz alan Kozbeyli Muhtarı Hayrettin Günindi; “Bölge zaten yeterince kirli olmasına rağmen bu toplantılardan bölge halkının haberi olmuyor. Biz sanayiye karşı değiliz ancak çocuklarımızı ve geleceğimizi düşünmek zorundayız. Birileri para kazanacak diye burada yaşayan insanların hayatı feda edilemez” dedi.

Toplantıya Aliağa belediyesi adına kimsenin katılmamasına da tepki gösteren köylülerle Ege Çelik yetkilisi arasında sert tartışmalar yaşandı. Yapılması planlanan limanın çok büyük bir projenin sadece küçük bir parçası olduğunu savunan köylüler bu limanla birlikte bölgenin tamamen gözden çıkarılacağını savundu. “Demiri yiyemeyiz, içecek suya ihtiyacımız var” diyerek bu bölgede yapılması planlanan sanayi tesislerinin denetlenmeyeceği korkusunu yaşadıklarını belirten köylüler; “İzmir kirlendiği için buraya yerleşen insanlar var. Bu bölge kolaylıkla gözden çıkarılamayacak kadar değerli bir yerleşim yeri. Her türlü kirliliği engellediniz diyelim gürültü kirliliğini nasıl engelleyeceksiniz” derken Ege Çelik yetkilisi Ersen Sezer şok bir cevap verdi. Sezer; “İzmir"i yönetenler kirletti” dedi. Biranda tüm bakışların çevrildiği Sezer sözlerini toparlamaya çalışarak; “Yıllardır kanalizasyonları denize akıtıyorlar çözüm bulamadılar” dedi.

Çakmaklı Köyü Muhtarı Ahmet Kahraman toplantıda kısa bir konuşma yaparak, bölgede bu yatırımı istemediklerini söyledi. Muhtar Ahmet Kahraman; “Bu bölgede planlanan yatırım 10 milyar dolar. Bunun anlamı bu bölge sanayi bölgesi olarak kabul edilmiş demektir ve bizim yaşam hakkımız hiçe sayılmıştır. Bu limanda bu projenin bir ayağıdır sadece. Şimdi uzatmaya gerek yok hepimizin işi var. Soruyorum bu limanı istiyor musunuz? İstemiyor musunuz?” dedi. Köylülerin; “İstemiyoruz” demesinin ardından toplantıya katılan köylüler ve Çakmaklı"ya yerleşen yazlıkçılar salonu terk ederek tavırlarını ortaya koydu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894