• BIST 9998.43
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 17 °C

Haydar Aliyev Ormanı

Haydar Aliyev Ormanı
ALİAĞA HABER / Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, son 6 yılda çevre odaklı yatırımlarının 200 milyon doları geçtiğini söyledi. Petkim, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Ege Orman Vakfı tarafından İzmir'in

HAYDAR ALİYEV DOSTLUK VE HATIRA ORMANINA FİDAN DİKİMİ

 

PETKİM GENEL MÜDÜRÜ ÖZTÜRK: ''SON 6 YILDA ÇEVRE ODAKLI YATIRIMLARIMIZIN TOPLAMI 200 MİLYON DOLARI GEÇTİ''

 

ALİAĞA HABER / Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, son 6 yılda çevre odaklı yatırımlarının 200 milyon doları geçtiğini söyledi.  Petkim, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Ege Orman Vakfı tarafından İzmir'in Foça ilçesindeki 75 dönüm arazide, 10 bin fidan ile oluşturulan Haydar Aliyev Dostluk ve Hatıra Ormanına fidan dikimi töreni yapıldı.

     Öztürk, törende yaptığı konuşmada, modern Azerbaycan'ın kurucusu Haydar Aliyev'in vefatının 6. yılı nedeniyle oluşturulan ormanın, Hazar'dan Ege'ye uzanan dostluk köprüsünün simgesi olduğunu söyledi. Ormanın oluşturulduğu bölgede geçen yıl 200 dönümlük orman arazisinin yandığını, şimdi ise 75 dönümde yeni bir ormanın oluşturulduğunu ifade eden Öztürk, yanan ormanların geri kazanılmasının önemine dikkati çekti.

     Atmosferde oluşan 1 ton karbondioksidi yok etmek için ton başına 50-80 dolar yatırım yapmak gerektiğini, bu nedenle ağaçlandırmanın etkin bir yöntem olduğunu dile getiren Öztürk, ''Yetişkin bir ağaç saatte 2-3 kilogram karbondioksidi yok ederken, çevreye ise 1 kilogramın üzerinde oksijen salıyor'' dedi.  Ağaçlandırmanın sürdürülebilir enerji açısından büyük önem taşıdığını, Petkim olarak da buna önem verdiklerini kaydeden Öztürk, ''Son 6 yılda çevre odaklı yatırımlarımızın toplamı 200 milyon doları geçti. Çevreyi mali bir unsur olarak görmüyoruz. Her yıl fidan dikimine devam edeceğiz'' dedi.

     İzmir Çevre ve Orman Müdürü İbrahim Çiftçi ise iklim değişikliğini önlemenin en etkin yolunun ağaç dikme olduğunu söyledi.

     Dünyada her yıl 12 milyon hektarlık ormanlık alan kaybolurken, Türkiye'nin orman alanlarını artıran nadir ülkelerden biri olduğunu ifade eden Çiftçi, geçmişte İzmir'de yılda 400 bin fidan dikilirken, 2008'de 1 milyon 100 bin, geçen yıl ise 2 milyon 600 bin fidan diktiklerini bildirdi.

     Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev de hatıra ormanının iki ülke arasındaki kardeşliğin bir nişanı olarak algılanması gerektiğini belirtti.

     Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Narin de 19 Ekim 2009'da Petkim ile Ege Orman Vakfı arasında imzalanan protokol gereğince 75 dönümlük alana 10 bin fidanın dikildiğini kaydetti.

     Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Narin, Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Aliyev ve Genel Müdürü Öztürk'e plaket verdi.  Törenin ardından katılımcılar çam ağacı fidanlarının dikimini gerçekleştirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894