• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Çevreye Ve İnsana Saygı

Çevreye Ve İnsana Saygı
ALİAĞA HABER / Çevreye ve insan sağlığına duyarlılığı bir maliyet unsuru olarak görmediğini her fırsatta vurgulayan PETKİM, Entegre Yönetim Sistemi (EYS) kapsamında sahip olunması zorunlu iki temel belgeyi de alarak çok büyük bir başarıya imza attı.

İŞTE PETKİM; İŞTE ÇEVREYE VE İNSANA SAYGI

PETKİM'İN İŞ SAĞLIĞI VE ÇEVRE YÖNETİMİNE ULUSLARARASI TESCİL
GENEL MÜDÜR HAYATİ ÖZTÜRK: KİMYA, ÇEVRE SORUNU YARATAN DEĞİL,  SORUNLARI ÇÖZEN BİR SEKTÖR. PES ETMEMEK İÇİN, EKİBİMİZİN ADINI “PES” KOYDUK..

7 AY SÜREN ZORLU MÜCADELEDEN BAŞARIYLA ÇIKTIK..

ALİAĞA HABER / Çevreye ve insan sağlığına duyarlılığı bir maliyet unsuru olarak görmediğini her fırsatta vurgulayan PETKİM, Entegre Yönetim Sistemi (EYS) kapsamında sahip olunması zorunlu iki temel belgeyi de alarak çok büyük bir başarıya imza attı.
Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) yaptığı kapsamlı denetimlerden tam not alan şirket, 1996"dan bugün sahip olduğu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni yenilerken; ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS (OHSAS) 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Belgeleri'ni almaya hak kazandı.
Yedi ay süren çalışma sırasında PETKİM'in Aliağa kompleksinde bulunan tüm fabrika ve destek birimlerinin personelinden oluşan 62 kişilik ekip, EYS kapsamındaki eksiklikleri belirledi.. Kendilerine kısaca PES (PETKİM Entegre Yönetim Sistemi Ekibi) adını veren ekibin teşekkür belgeleri, PETKİM Misafirhanesi'nde düzenlenen törenle verildi. Törende PES ekibine seslenen SOCAR&TURCAS Enerji A.Ş CEO'su Kenan Yavuz, ekipteki personelin özellikle gençlerden oluştuğuna dikkat çekti. Genç çalışanlarla, 20-25 yıl kıdemli çalışanların birlikte yaratacağı sinerjinin, şirketin geleceği için büyük önem taşıdığını kaydeden Yavuz, emeği geçen personeli kutladı..

“PES ETMEK YOK DEDİK!”
PETKİM Genel Müdürü M.Hayati Öztürk de, kimya sanayisinin çevre sorunu yaratan değil, çevre sorunlarını çözen bir işkolu olduğuna değinerek, "Üretim proseslerimizin her aşamasında çevreye ve insana saygıyı önde gelen unsur olarak görüyoruz. Bu zor sürecin başında her zorluğu yeneceğimize inanarak yola çıktık. Pes etmeyeceğiz dedik. Genç ve başarılı ekibimizin adını da bu nedenle PES koyduk." dedi..
TSE standartlarına göre bir şirketin Entegre Yönetim Sistemi'ne (EYS) geçebilmesi için ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi"nin yanında, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS (OHSAS) 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Belgeleri"ne de sahip olması gerekiyor. EYS sistemine geçtiği TSE tarafından da tescillenen şirketler, çevreye ve insana duyduğu saygı yanında çevre dostu üretim proseslerini uyguladığını da taahhüt etmiş oluyor.. PETKİM, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ne ilk olarak 1996 yılında hak kazanmış, 2009 yılına kadar her üç yılda bir bu belgeyi yenileme başarısını göstermişti..

EYS SÜRECİNDE NELER YAPILDI?
PETKİM bünyesindeki tüm fabrika ve destek birimlerinin çalışanlarından oluşan 62 kişilik bir ekip oluşturuldu.
Ekip 30 Mayıs-30 Aralık 2009 tarihlerini kapsayan bir İş Planı oluşturdu.
Proje boyunca toplam 22 toplantı yapıldı ve faaliyetlerin gerçekleşme durumu haftalık olarak izlendi.
Entegre Yönetim Sistemi kapsamında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkilileri 16 Kasım-26 Kasım 2009 tarihleri arasında PETKİM bünyesinde toplam 48 birimde denetim gerçekleştirdi.
Belgelendirme sonrasında başlatılan iyileştirme projeleri arasında Atık Yönetimi, EYS Takip Sistemi"nin kurulması, Acil Durum Yönetimi, Risk Değerlendirmelerinin Gözden Geçirilmesi, çevre ve iş sağlığı ve işçi güvenliği sorumluluklarının fabrikalar ve üniteler içinde tanımlanması bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894