• BIST 10173.42
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 4 °C
  • Çanakkale 12 °C

Çevre Platformu Aliağa'da

Çevre Platformu Aliağa'da
Bakırçay Çevre platformu toplantısından gündem; MKE arazisinin ENKA firmasının kurmayı planladığı bölgede olması ve bu konu ile ilgili TBMM de CHP Grup

BAKIRÇAY ÇEVRE PLATFORMU ALİAĞA"DA TOPLANDI
Bakırçay Çevre platformu toplantısından gündem; MKE arazisinin ENKA firmasının kurmayı planladığı bölgede olması ve bu konu ile ilgili TBMM de CHP Grup baksan vekili ve İzmir  Milletvekili Kemal  Anadolu"nun Başbakan Recep Tayip Erdoğan cevaplandırması için verdiği soru önergesi ve halka termik santralin zararlarının anlatılacağı paneller görüşüldü.
Toplantıya,  Kozbeyli doğumlu Hüseyin Yurttaş, CHP  Belediye Meclis Üyesi Yakup Öztürk, Yeniköy muhtarı Hasan Yeşildağ, Gencelli"den Bahadır Doğutürk Aliağa Demokrasi Platformu ve CHP yönetim kurulu  üyesi Yücel  Laçinel, Menemenli Avukat İsmail Akıncı, Petrol-iş sendikası Aliağa şube başkanı Mehmet Salih Aydın, Kozbeyli Muhtarı Hayrettin Günindi ve Menemen CHP yönetim kurulu üyesi Şerif Tuğrul Tuna katıldılar.
Toplantıda konuşan yazar Hüseyin Yurttaş; ""Termik santral yapmak isteyen kuruluşlar çok sessiz saman altından iş yürütmeye çalışıyorlar. Görüyoruz ki MKE ye ait kamulaştırılan arazi hangi gerekçelerle satışa çıkartılıyor anlamak mümkün değil. Bu araziler illaki  satılmalı mı? Yoksa Termik santral için mi satılıyor? Köylünün malı kamulaştırma adı altında ellerinden alınıyor. Şimdide birilerine verilmeye çalışılıyor. Herhalde bu yörede yaşayanların zehirlenmesi pahasına "" şeklinde görüşlerini aktarırken toplantıda konuşan Aliağa Belediye Meclis üyesi Yakup Öztürk "" MKE"ye ait araziler  kamu yararı adı altında köylünün yöre halkının elinden alındı kamulaştırıldı. Şimdide satıyorlar. Konuyu TBMM"ye taşıdık. Konu hakkında Sn Grup Başkan Vekilimiz Kemal Anadol cevaplandırmak üzere Recep Tayyip Erdoğan"a yazılı önerge verdi. Şimdiye kadar neye dikkat çektiysek termik santral kuracak firmalar tarafından girişimde bulundu. Şimdide MKE arazilerinin satışı var ve bölgede kurulması düşünülen diğer termik santraller ve onlara tanılan ayrıcılıklar. Bu nasıl anlayış sen para kazanacaksın ben zehirleneceğim ve halkın menfaatini koruyacağına dair yemin eden kişiler çevre katliamını yapanların menfaati için çalışacaklar. Halkımız bunları çok yakından takip etmekte ve görmektedir"" dedi
Toplantıda termik santralın zararların anlatılacağı  yeni panellerin yapılması için görüş birliğine varıldı ve bu konuda görevlendirme yapıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894