• BIST 10177.21
  • Altın 2463.765
  • Dolar 32.27
  • Euro 34.9747
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 21 °C

Balık Ölümlerine Gece Baskını

Balık Ölümlerine Gece Baskını
İzmir’in Aliağa ilçesinde yaşanan toplu balık ölümlerinin havanın karaması ile devam etmesi üzerine vatandaşların ihbarını değerlendiren İzmir il çevre ve orman müdürlüğü ile tarım ilçe müdürlüğüne bağlı ekipler ile sahil güvenlik,

GÜZELHİSAR ÇAYI"NDA MEYDANA GELEN BALIK ÖLÜMLERİNE GECE BASKIN

 

İZMİR İL ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI EKİPLER GÜZEL HİSAR ÇAYINDA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

 

GÜZELHİSAR ÇAYINDA BALIK ÖLÜMLERİNİN GECE BOYUNCA DEVAM ETMESİ İL ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜNÜ HAREKETE GEÇİRDİ.  

 

İzmir"in Aliağa ilçesinde yaşanan toplu balık ölümlerinin  havanın karaması ile devam etmesi üzerine vatandaşların ihbarını değerlendiren İzmir il çevre ve orman müdürlüğü ile tarım ilçe müdürlüğüne bağlı ekipler ile sahil güvenlik, Aliağa belediyesi çevre zabıtası, Aliağa emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler  Güzelhisar  çayı boyunca denetlemede bulundular. Güzelhisar çayı boyunca  Çevre Yönetimi ve Tehlikeli Atık  sorumlusu Çevre il müdür vekili ışın Özdemir başkanlığında yapılan 4 km.li hat boyunca  yapılan gece denetimlerinde tüm şüpheler  bölgede bulunan tek sanayi tesisi olan Viking  kağıt selüloz a.ş. yoğunlaştı.

Ekiplerin yaklaşık  bir saat süren araştırmasının ardından alınan  balık ve su numuneleri mühürlendi.

Alınan su  numunelerinin pazartesi günü mesai saati ile ilçe çevre vakfı laboratuarına   ölü balık örneklerinin de ilçe tarım yetkilileri tarafından  veteriner araştırma kontrol müdürlüğüne gönderileceği öğrenildi.

Çevre il müdür vekili ışın Özdemir başkanlığındaki araştırma birimleri  sudan havaya yayılan ağır kokunun bir sanayi atık izlenimi vermesi sebebi ile İzmir Çanakkale yolu üzerinde Güzelhisar çayı kıyısında bulunan Viking kağıt fabrikasına yöneldiler.

Çevre il müdür vekili ışın Özdemir, tarım ilçe yetkilileri ve Aliağa zabıtası çevre birimi yetkililer  denetim için geldiklerini belirtmesine rağmen fabrikadan içeriye alınmadılar. Yaklaşık on dakikalık bekletmenin ardından genel müdür talimatı ile çevre il müdürlüğü ekipleri içeriye alındı. basın mensuplarının fabrika sahasına sokulmasına fabrika yönetimi tarafından izin verilmedi. Çevre il müdür vekili ışın Özdemir, “konu hakkında konuşmak erken bu hatta atık bırakan tek firmayı denetlemeye geldik.  Karşılaştırma yapmak için Atık bölümünden numene alınacak Kirliliğin neden olduğunu öğrenmeden bu gece buradan ayrılmayacağız.  Alınan Numunelerin sonuçları ile kirliliğin ve balık ölümlerinin nedeni ortaya çıkacaktır, pazartesi günü Yapılan incelemenin ardından ortaya çıkan sonuç kamuyu ile paylaşılacak.”dedi.

Güzelhisar çayında yaşanan toplu balık ölümlerini gece boyunca devam etmesinin bir katliama olduğunu söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz,” gördüğümüz manzara resmen bir katliam. Bu normal bir kirlilik değil.  Ufak çapta çaya boşaltılan bir atık kirliliğine benzemiyor. Bunu yapanlar en ağır bir şekilde cezalandırılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Güzelhisar çayında ekolojik dengeyi bozacak ve toplu balık ölümlerine sebep verecek kirliliğin ne olduğunu bizde merak ediyoruz. İl çevre ve ilçe tarım konu hakkında hassasiyet ile çalışıyorlar. Gördüğümüz manzara bunun bir vidanjör olmadığını daha büyük bir kaynak olduğunu gösteriyor. Yapılan incelemelerden sonra ortaya çıkacaktır. “dedi.

Öte yandan kirliliğin birikmesine sebep olan yaz aylarında sulama amaçlı yapılan bent"in Aliağa ilçe tarım yetkilileri tarafından akşama saatlerinde  açıldığı bu yüzden bent arkasında çayda  birikmiş Tüm atıkların arka plaj Mevkiine kadar olan yaklaşık dört km lik bölümde balık ölümlerine sebep olduğu ve  arka plaj mevkiinde deniz kıyısına ulaşan atıkların deniz balıklarının da bir bölümünü etkilediği öğrenildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894