• BIST 9996.75
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 17 °C

Bakırçay’da Seracılık Artıyor

Bakırçay’da Seracılık Artıyor
ALİAĞA HABER / Endüstriyel tarım alanında yatırımların artmasıyla özellikle Bakırçay bölgesinde hızla artan seracılık yatırımları, tarım sektörünün yeniden bölgemizde önemli ekonomik etkinlik alanlarından biri olmasını sağlıyor.

BAKIRÇAY BÖLGESİNİN SERACILIK POTANSİYELİ ARTIYOR

 

ALİAĞA TİCARET ODASI HEYETİ SERACILIK VE TARIM TEKNOLOJİLERİ FUARINI ZİYARET ETTİ.

 

Endüstriyel tarım alanında yatırımların artmasıyla özellikle Bakırçay bölgesinde hızla artan seracılık yatırımları, tarım sektörünün yeniden  bölgemizde önemli ekonomik etkinlik alanlarından biri olmasını sağlıyor.  Aliağa Ticaret Odası Meclisi, son yıllarda özellikle Bakırçay Ovasındaki dev seracılık yatırımlarıyla dikkat çeken endüstriyel tarım sektörünü daha yakından incelemek amacıyla Growtech Tarım Fuarını ziyaret etti.

Aliağa Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Antalya"da düzenlenen Growtech Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları, Çiçekçilik ve Tekonolojileri Fuarını ziyaret etti. Heyet, tarımda değer yaratan en son teknolojileri yakından tanıma fırsatı elde etti.

 

 

MAKRO POLİTİKALARLA TARIM DESTEKLENMELİ

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Ülkemiz tarım için çok elverişli koşullara sahip. Tarımsal faaliyetler, makro politikalarla desteklenerek hem önemli bir üretim hem de istihdam alanı oluşturulabilir. Günümüz koşullarında Tarımın sanayi ve teknoloji ile bütünleşmesinin önemi çok açık. Tarım teknolojilerindeki yüksek maliyetlarin daha aşağılara çekilerek daha geniş kitlelerin faydalanması sağlanmalı” dedi.

 

BAKIRÇAY BÖLGESİ ENDÜSTRİYEL TARIM İÇİN ELVERİŞLİ 

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Son yıllarda geleneksel tarım yapmada çeşitli güçlükler bulunuyor. Ancak bununla beraber katma değeri çok yüksek olan Seracılık ve buna bağlı endüstriyel tarımda büyük gelişmeler var. Tüketici bilincinin artmasıyla sağlıklı ürünlere yöneliş de bu konuda önemli bir Pazar talebi yaratıyor. Son yıllarda Bakırçay bölgesinde başlayan modern seracılık faaliyetleriyle ciddi ihracat gerçekleşiyor. Bölgemiz gerek tabiat koşulları gerekse de jeotermal kaynaklar açısından da çok uygun bir bölge. Aliağa Ticaret Odası olarak hızla gelişen bu önemli sektörün tüm yeniliklerini fuarda görme fırsatı bulduk” dedi.

Üyeler, Meslek Komitesi, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan Aliağa Ticaret Odası heyeti Growtech fuarında Modern Sera tekonolojileri, daha az kaynak tüketimi ile daha verimli, daha iyi sulama teknolojileri, sağlıklı gübreleme ve üretim tekonolojilerini ve tarım ekipmanlarını yakından inceledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894