• BIST 10158.63
  • Altın 2471.061
  • Dolar 32.1553
  • Euro 34.9051
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

Askod'dan İNSANLIK Çağrısı

Askod'dan İNSANLIK Çağrısı
Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Hülya Alpgiray sokak hayvanlarını koruyan, doyuran ve su ihtiyaçlarını gideren vatandaşların hakaret ve şikayetlere maruz kaldıklarını yapılan yazılı açıklama ile
ASKOD"DAN İNSANLIK ÇAĞRISI
Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Hülya Alpgiray sokak hayvanlarını koruyan, doyuran ve su ihtiyaçlarını gideren vatandaşların hakaret ve şikayetlere maruz kaldıklarını yapılan yazılı açıklama ile belirtti. Hakaretlerin ilkellik olduğunu belirten Alpgiray yazılı açıklamada kamu kurum ve kuruluşların ve vatandaşların sokak hayvanlarının korunmasında yasal olarak görevli olduklarını belirtti.
Aplgiray “Son zamanlarda Aliağa'da, sokak kedi ve köpeklerini koruyan, doyuran, su ihtiyaçlarını gideren ve kısırlaştırılmalarına vesile olan kişiler, şiddetini arttıran boyutta hakaret ve şikâyetlere maruz kalmaktadır. Azınlıkta kalsalar da, bazı duyarsız insanlar tarafından sergilenen bu saldırgan tutumu anlamakta güçlük çekmekteyiz. Diğer yandan, sokak hayvanlarına yönelik olumsuz yaklaşım, otoriteyi kendinden zayıf canlılar üzerinde kullanmak insanlık vasıflarına uygun değildir. Doğada sadece hayvanlar "üstün olma" eylemini içgüdüsel olarak ve sadece kendilerini koruma zorunluluğu hissettiklerinde kullanırlar. İnsanlarda ise kişisel tercih asla kanunların önüne geçemez. Kanunlara rağmen, bireysel davranışla,  beğenmedikleri hallerde aksi bir tutum sergilemek, kanun ihlaline girmesinin yanı sıra ilkellik göstergesidir. Herkesin, huzursuz olduğu bir konuda hakimi mutlak gibi otorite yaratma bir hakkı yoktur zira buna mahal verildiği an o yerde karmaşa hakim olacaktır. Kişilerin beğenmedikleri konularda söz hakkı sadece ve sadece kanunların kendilerine verdikleri hak üzerine inşa edilir.” Dedi.
Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği başkanı hülya Alpgiray 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Valilik resmi kimliğine sahip Yerel Hayvan Koruma görevlilerine sorumluluk yüklediğini belirtirken sorumluluklarının arasında bölge ve mahallerde, öncelikle kedi ve köpek olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımlarını üstlenmek, bu doğrultuda sahipsiz hayvanlardan kısırlaştırılarak tekrar alındıkları yerlere bırakılanların takibini sağlamak bulunduğunu belirtti. .
Alpgiray “Aliağa Belediyesi, kanunun emrettiği gibi, sokak hayvanlarının rehabilite edilmesinde vazifesini imkân elverdiğince yerine getirmektedir ve zaman içinde sistemin tam oturacağına inancımız tamdır. Sokak köpeklerinin toplanıp geçici barınma merkezinde kısırlaştırıldıktan sonra bakımevinde kalması gereken anne ve yavruları, yaşlı, sakat ve saldırgan köpekler dışındakiler uygun zamanda alındıkları yerlere bırakılmaktadır. Özetle, gerek üstlendikleri resmi görev gerekse merhamet ve vicdan sahibi olan insanlar olarak vazifelerini yerine getiren ve sahipsiz hayvanlara "tüm canlılara yaşam hakkı" adına destek olan kişilere karşı çıkışlarda Dernek ve resmi kimlik sahibi olarak adli ve idari süreç başlatmamıza gerek bırakılmadan konunun aklıselim bir davranış ile çözümünü arzu etmekteyiz. Bu bağlamda da muhtarların seçildikleri bölgede ilgili Kanunun uygulanmasında destek olması önemlidir. Bu noktada Derneğimiz bilgilendirme ve yönlendirme anlamında arzu eden kişilerle işbirliğine hazırdır.” Dedi. Haber Şenol GÖK www.bakircay.com
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894