• BIST 9975.07
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 16 °C

Aliağa'ya Sulama Projesi

Aliağa'ya Sulama Projesi
ALİAĞA HABER / Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 2008 yılından itibaren yapılması düşünülen Güzelhisar Barajı Mansap Ovaları Sulama Projesi 2010 yılı yatırım programına alındı. Aliağa İlçe Merkezinin 15

GÜZELHİSAR BARAJI MANSAP OVALARI SULAMA PROJESİ 2010 YATIRIM PROGRAMINA ALINDI.

AK PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANI KAZIM ULAŞ “ 2 YILDIR TAKİP ETTİĞİMİZ PROJE HAYATA GEÇİRİLİYOR.”

ALİAĞA  HABER /  Devlet Su İşleri (DSİ)  tarafından 2008 yılından itibaren yapılması düşünülen Güzelhisar Barajı Mansap Ovaları Sulama Projesi 2010 yılı yatırım programına alındı. Aliağa İlçe Merkezinin 15 kilo metre doğusunda Güzelhisar Çayı çevresinde bulunan tarım alanlarının sulanması için geliştirilen proje 923 hektar alanın düzenli ve sağlıklı bir şekilde sulanmasını sağlayacak. Güzelhisar Barajı dip savağından alınan su yüksek basınçlı borulu şebekeye aktarılarak tarım alanlarına götürülecek. Söz konusu proje ile Karaköy, Çaltılı dere köyleri ile Elbirdi ve Sırça Dere mevkilerinde bulunan toplam 923 hektarlık tarım arazilerinin sulanması gerçekleştirilecek.

KAZIM ULAŞ “ PROJENİN ISRARLA TAKİPÇİSİ OLDUK. BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN.”

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş sulama yapılacak bölgedeki vatandaşların her yıl yaşadıkları sorunu çözüme kavuşturma aşamasına geldiklerinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek “ Bu proje 2 yıl önce DSİ tarafından düşünülen bir projeydi. 2008 yılında fikir ortaya atıldığında bu konunun sıkı takipçisi olarak her platformda dile getirdik. Yaklaşık maliyeti 12-13 Milyon TL olan Bu projenin etüt çalışmaları yapıldı ve projesi hazırlandı. 2009 yılı yatırım programına yetiştirilemediği için alınamayan projeyi,  2010 yatırım programına aldırmak için yoğun çaba sarf ettik. İzmir Milletvekilimiz Sayın Erdal Kalkan da bu proje için çaba harcadı. Projenin getireceği kolaylıklar ve hizmet göz önüne alınarak bölgede yaşayan insanlarımızın sulama probleminin çözümü için el ele vererek 2010 yatırım programına alınmasını sağladık. Güzelhisar Barajı Mansap Ovaları Sulama Projesi"nin 2010 yılı içinde ihalesi yapılacak ve 3 yıl süreceğini düşündüğümüz bir inşaat süreci başlayacak. Şahsım ve yönetimim adına katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Projenin yakında başlayacak olmasından dolayı da çok mutluyum.” Dedi.

KAZIM ULAŞ “ AYNI SU MİKTARI İLE 2 KAT ARAZİ SULANACAK.”

Toplam 923 hektar alanın sulamasının gerçekleştirileceği proje ile bölgede yaşayan vatandaşların sorununun çözüleceğini dile getiren Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş “ Hükümetimiz ülkemizin her anlamda kalkınması adına geliştirilen projeler konusunda çok hassas. Projeler üretilirken kullanılabilir olmasına, verimli olmasına, minimum maliyet ile maksimum verim alınabilmesine önem veriyor. Vatandaşımızın paralarının çar çur edilmesini ve ben yaptım oldu zihniyetini kabul etmiyor. Bu proje hem bölgenin sulama problemini çözecek, hem de daha önceleri aynı su miktarı kullanılarak eski tip sulama ile sulanan arazilerin iki katı kadar bir tarım arazisi sulanacak. Daha önceleri sulama amaçlı barajdan alınan su yatağa veriliyor ve vatandaşımız kendi imkânları ile su alıyor ve sulama yapıyordu. Yaz aylarında çiftçilerimiz bu sistem yüzünden sulama karmaşası yaşıyordu. Şimdi ise yine barajdan borulu sistem ile alınacak su sisteme verilecek ve tarım arazilerine kadar getirilecek. Kayıp ve kaçağın önüne geçilecek, sağlıksız ve yetersiz sulama olmayacak, her yıl vatandaşlarımızın yaşadığı sulama sorununu kökten çözecek. Belki de en önemlisi su kaybı olmayacak.” Diye konuştu.  

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş Güzelhisar Barajı Mansap Ovaları Sulama Projesi"nin iki yıldır sıkı takipçileri olduğunu söyleyerek projenin 2010 yılı yatırım programına alınmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Kazım Ulaş “ Muhtarlarımız ve köylülerimiz ile yaptığımız her toplantıda bu sorunu çözmek için çalışacağımızı söylemiştik. 923 hektarlık alanda sağlıklı ve modern bir sulama yapılacak olan yaklaşık 12- 13 Milyon TL ye mal olacak proje, 2010 yılı içerisinde ihale edilecek ve yaklaşık 3 yıl içinde tamamlanacak. Bölgemize hayırlı ve uğurlu olsun.” Dedi.

Güzelhisar Barajı Mansap Ovaları Sulama Projesi Karaköy, Çaltılıdere köyleri ile Elbirdi ve Sırça Dere mevkilerinde bulunan 923 hektarlık tarım arazisinde sağlıklı ve modern sulama yapılabilmesine imkân tanıyacak. 35 kilometreyi bulan kapalı sistem boru hatları ile bölgede bulunan tarım arazilerinde getirilecek olan su, 8 hektara 1 vana olacak şekilde taksim edilecek. Kapalı sistem yüzünden su buharlaşmayacak ve kayıp kaçağın önüne geçilerek aynı miktar su ile 2 kat arazinin sulaması yapılabilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894