• BIST 9987.45
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 17 °C

Aliağa’da Yol Ağaçlandırması

Aliağa’da Yol Ağaçlandırması
ALİAĞA VİDEO HABER İzmir’in Aliağa İlçesi’nden geçen karayolu sağlı sollu ağaçlandırılıyor. Menemen sınırından başlayarak Çaltıdere arasında kalan ve sağlı sollu olarak toplam 32 kilometreyi bulan

ALİAĞA YOL GÜZERGAHI AĞAÇLANDIRILIYOR

TÜPRAŞ ALİAĞA YOL KENARLARINA 2500 AĞAÇ DİKECEK

ALİAĞA KAYMAKAMI İBRAHİM KEKLİK “ CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATI İLE YOL KENARLARINI AĞAÇLANDIRACAĞIZ.”

ALİAĞA  VİDEO HABER   İzmir"in Aliağa İlçesi"nden geçen karayolu sağlı sollu ağaçlandırılıyor. Menemen sınırından başlayarak Çaltıdere arasında kalan ve sağlı sollu olarak toplam 32 kilometreyi bulan karayolu kenarına 5600 ağaç dikilecek. Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün karayollarının yol kenarlarını ağaçlandırma talimatı doğrultusunda İzmir de ilk kez uygulamayı başlatan Aliağa olduğunu dile getirerek Aliağa kısmında dikimi yapılacak ağaçların sponsorluğunu TÜPRAŞ"ın yapacağını söyledi. Kaymakam İbrahim Keklik Menemen sınırından başlayarak Aliağa"nın Çaltılı dere mevkiine kadar olan yolun sağında ve solunda dikimi yapılacak olan ağaçların yerlerinin kazılmaya başladığını belirtti.

ALİAĞA KAYMAKAMI İBRAHİM KEKLİK “ TÜPRAŞ BU ÇALIŞMAYA DESTEK OLUYOR.”

Aliağa sınırları içerisinde kalan yol kenarlarının ağaçlandırma masraflarını TÜPRAŞ"ın karşılayacağını ve dikim çalışmalarını Menemen Orman İşletme Şefliği"nin koordine edeceğini söyleyen Kaymakam Keklik “ TÜPRAŞ ilk etapta 2009 yılı için 18 Bin 200 TL destek oluyor. 2010 yılı ve diğer yıllarda da TÜPRAŞ"ın desteği devam edecek. Tüm TÜPRAŞ çalışanlarına, sayın Genel Müdürümüze ve Yönetim Kuruluna ve tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın isteği doğrultusunda biz de bu bölgelerimizi ağaçlandıracağız. Çalışmayı Menemen Orman İşletme Şefliği koordine edecek, Karayolları, İlçe İl Özel İdaremiz, Tarım İlçe Müdürlüğümüz ve Kaymakamlık olarak birlikte yürüteceğiz. TÜPRAŞ Köylere Hizmet Götürme Birliğimize bu parayı şartlı olarak bağışladı.” Dedi.Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik ağaçlandırma çalışmasında şu an ihtiyaç olmadığı için Aliağa Belediyesi"nden destek istemediklerini ama ihtiyaç durumunda destek isteyebileceklerini de sözlerine ekledi.

TÜPRAŞ ALİAĞA RAFİNERİ MÜDÜRÜ ŞAHİN ÇALBIYIK “ TÜRKİYE GENELİNDE 700 BİN AĞAÇ DİKTİK.”

Aliağa TÜPRAŞ Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık Koç Holding olarak her yıl "Ülkem İçin" adı altında faaliyetler yürütüyoruz. 2008 yılından itibaren farklı etkinlikler yaptık. 2008 yılında ormanlaşma sorununu göz önüne alarak Türkiye genelinde 700 Bin ağaç diktik. Bu çalışmada kaynağı Bakanlığımıza aktardık. Türkiye genelinde her şirketimiz kendi bünyesinde ağaç dikme faaliyetleri yaptı. Aliağa Rafinerimizde de bu yıl içinde 700 çam fidanı diktik. Biz yaklaşık 2 ay önce yer gösterin ağaç dikelim dedik sayın Kaymakamımızda bu projeden bahsedince destekleme kararı aldık. Şirket olarak bu tür çalışmaları zaman zaman yapacağız.” Diye konuştu.

MENEMEN ORMAN İŞLETME ŞEFİ SENCER SEVİN “ DEVLET KURULUŞLARI OLARAK ORTAK ÇALIŞIYORUZ.”

Menemen Orman İşletme Şefi Sencer Sevin de devlet kuruluşları olarak neler yapabiliriz mantığını ilk adımlarının bu tür çalışmalar ile atıldığını söyleyerek, “ Ağaçlandırma çalışmaları ile 32 kilometreyi bulan karayolunun sağına ve soluna 5"er metre arayla Fıstık Çamı, Servi, Zakkum, Aylantus, Okaliptus dikeceğiz. Yeni Foça Kavşağı"ndan Aliağa girişinde kadar olan kısımda ki orta refüje de Fenix dikilecek. Bazı yerlere yaşlı fıstık çamı fidanları dikilirken bazı yerlere de genç fidanlar dikilecek. Fıstık çamları 6 ve 10 yıldan sonra ürün vermeye başlar ve bu da ekonomiye kazandırılır.” Dedi.

Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün tüm Türkiye genelinde yol kenarlarını ağaçlandırma talimatını İzmir de ilk kez Aliağa"nın hayata geçirdiğini söyledi.

TÜPRAŞ Aliağa Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık “ Koç Holding olarak her yıl "Ülkem İçin" adlı faaliyetler kapsamında Aliağa da bu çalışmaya destek olma kararı verdik.”

Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, TÜPRAŞ Aliağa Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık, Menemen Orman İşletme Şefi Sencer Sevin, İlçe Tarım Müdürü, İlçe İl Özel İdare Müdürü ve İlçe Sağlık Grup Başkanı ile birlikte çalışmaların yapıldığı yere giderek incelemelerde bulundu.

Menemen Orman İşletme Şefi Sencer Sevin, Ağaç dikimi yapılacak olan karayolunda Kaymakam İbrahim Keklik ve TÜPRAŞ Aliağa Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık ile diğer yetkililere çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894