• BIST 10184.83
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İzmir 20 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 16 °C

Aliağa'da Korkunç İddia

Aliağa'da Korkunç İddia
İzmir’in Aliağa ilçesinde önceki gün meydana gelen deniz kirliliği sonrası tekneleri zarar gören vatandaşlar adına açıklamada bulunan karabey tur teknesi sahibi Kenan Doğan(45)

KARABEY TUR TEKNESİ SAHİBİ KENAN DOĞAN"DAN  DENİZ KİRLİLİĞİNDE KORKUNÇ İDDİA ,” GÖSTERMELİK TEMİZLİK YAPILIYOR

 

DOĞAN,” GÖSTERMELİK TEMİZLİK YAPILIYOR”

 

İzmir"in Aliağa ilçesinde önceki gün meydana gelen deniz kirliliği sonrası tekneleri zarar gören vatandaşlar adına açıklamada bulunan karabey tur teknesi sahibi Kenan Doğan(45) Yapılan çevre temizliğinin göstermelik olduğunu iddia etti.

Son bir ayda yaşanan iki deniz kirliği sebebi ile teknesinin yaklaşık 25 bin tl zarar gördüğünü iddia eden Doğan, yetkililerin maddi hasarı ile ilgilenilmediğini söyledi.

Doğan, “son bir aydır iki kere tüpraş iskelesi kaynaklı meydana gelen gemi arızaları sebebi ile deniz kirliliği meydana geldi. Sadece benim maddi zararım 25 bin lira oldu. Kirlik oluştuğunda Tüpraş iskelesindeki görevliler zamanında müdahale yapsalar bu kirlik hiç yanmayacak. Kirliliğe sebep verenler herhalde ortaya çıkmaz zannediyorlar olsa gerek. Kirlik meydana çıktığında bizim ihbarımız ile harekete geçen yetkililer çok geç kalmış oluyorlar. Üstelik ihbar sonrası harekete geçen kurumlar da göstermelik temizlik yapıyorlar.

Geçen gün medya gelen ve 1 ton olduğunu iddia ettikleri kirlilik benim öğrendiğime göre gerçeği yansıtmıyor. Tüpraş kayıtlarında da 6 ton civarında bir kayıp fuel oil"den oluşan deniz kirliliğini yetkililer bir ton olarak açıklıyorlar. Burada su iskelesi civarına vuran fuel oil bile bir tondan fazla idi. Kirliliği haber verdikten dört saat sonra gelen yetkililer gemiye ceza kestik demekle buraları temizlenmiyor. Ertesi sabah çıkan poyraz rüzgarının etkisi ile olan kirlilik maalesef deniz dibine ve daha geniş bir alana dağıldı. Gelen Bursalı endüstriyel temizlik firması ekipleri ise arta kalanları toplayabildiler. Oysa bu kirlik kaynağında müdahale olsa hem denizimiz kirlenmeyecek hem de onlarca vatandaş kirlilik sebebi ile zarar görmeyecek. Tüpraş yetkilileri oluşan kirliliğe anında müdahale yapsa tüm körfez bölgesi kirlenmeyecek. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Kirliliği kim yaratıyorsa o müdahale etsin.  Vatandaşın ihbarı ile çok geç kalınmış oluyor ve kirliliğin tahribatı daha çok oluyor. Herkes çevre konusunda daha duyarlı olsun” dedi.

 

Haber Foto Görüntü : Şenol GÖK

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894