• BIST 10000.12
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 17 °C

Aliağa'da İyi Tarım Toplantısı

Aliağa'da İyi Tarım Toplantısı
ALİAĞA HABER / İzmir Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen 234 başvuru arasından hibe almaya hak kazanarak başlatılan “ İyi Tarım Yüksek Gelir” projesi

“İYİ TARIM YÜKSEK GELİR PROJESİ” ALİAĞA DA ANLATILDI

İYİ TARIM UYGULAMALARI ALİAĞA DA TANITILDI.

ALİAĞA HABER /  İzmir Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen 234 başvuru arasından hibe almaya hak kazanarak başlatılan “ İyi Tarım Yüksek Gelir” projesi Aliağa da tanıtıldı. Menemen, Bergama, Dikili, Foça, Kınık ve Aliağa da bulunan İlçe Tarım Müdürlükleri bünyesindeki mühendislere anlatılan proje kapsamında Ege İhracatçı Birlikleri"nin ortakları, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, İzmir İl Tarım Müdürlüğü ve İzmir Ziraat Odası bulunuyor.

İLÇE TARIM MÜDÜRÜ LEVENT YÖNTEN “ TARIMSAL KALKINMA İYİ TARIMDAN GEÇER.”

Aliağa İlçe Tarım Müdürü Levent Yönten “İyi Tarım Yüksek Gelir Eğitim Projesi” "nde İzmir il ve ilçelerinde görevli İl Tarım Müdürlüğü"ne bağlı ziraat mühendisleri ile İzmir genelinde 19 ilçede bulunan tarımsal işletme sahip ve çalışanlarına İyi Tarım Uygulamaları eğitimi verildiğini ifade ederek “ Tarımsal kalkınma iyi tarım uygulamaları sayesinde çok daha etkin ve çabuk gerçekleşecektir. İyi tarım uygulamaları eğitimleri ile sürdürülebilir bilgi akışı ve kalifiye iş gücü ile bu sayede ürün kalitesi, ürün miktarı ve ticaret hacmini artırma hedefleniyor. Gelir getirici faaliyetlerin öğrenilmesi ve uygulanmasına imkân tanınıyor. Bu proje, aynı zamanda istihdam ve eğitim olanaklarının geliştirilmesini de hedeflemektedir. Tarımsal kalkınma iyi tarımdan geçer.” Dedi.

Temmuz 2009 tarihinden itibaren İzmir"deki tarımsal işletme sahip ve çalışanlarının sürdürülebilir tarımsal üretim konusunda eğitim seviyelerini yükseltmek ve sürdürülebilirliği sağlanmış iyi tarım uygulamaları ile gelir getirici faaliyetleri artırmak ve çeşitlendirmek amacı ile başlatılan  “İyi Tarım Yüksek Gelir Eğitim Projesi” nin Aliağa da ki tanıtımına çevre ilçe ve beldelerden 24 mühendis katıldı. Aliağa İlçe Tarım Müdürü Levent Yönten"in ev sahipliğinde gerçekleşen eğitim çalışmasını Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Altındişli gerçekleştirdi.

Proje kapsamında iki ayrı gruba eğitim verilecektir. İzmir ili, ilçeleri ve bu ilçelere bağlı köy ve beldeleri; üretimde ve ihracatımızda önem arz eden ürün gruplarına göre 4 ayrı bölgeye ayrılmış. Belirlenen bu bölgelerde görevli toplam 100 ziraat mühendisine, her bölgede belirlenen ürün grubuna göre İyi Tarım Uygulamaları eğitimi verilecek. Eğitimler sonucunda ziraat mühendisleri kendi bölgelerinde İyi Tarım Uygulamaları konusunda danışmanlık hizmeti ve eğitim verebilecek. İzmir İli sınırlarında 19 ilçede bulunan toplam 750 tarımsal işletme sahip ve çalışanına İyi Tarım Uygulamaları konusunda eğitim verilecek. Teorik eğitimlerin ardından katılımcılar iyi tarım uygulamalarının yapıldığı işletmeleri ziyaret ederek uygulamalı eğitim alacaklar. Bu sayede tarımsal işletme sahip ve çalışanlarının teorik eğitimlerle birlikte pratikte de İyi Tarım Uygulamaları hakkında bilgi edinmeleri hedefleniyor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894