• BIST 10004.34
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 20 °C

Aliağa'da HAYVAN Şansı

Aliağa'da HAYVAN Şansı
ALİAĞA HABER / 4 Ekim Dünya Hayvanlar günü nedeniyle Aliağa Belediyesi ve Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği’nin (ASKOD) ortaklaşa düzenlediği programda havan severler Aliağa Belediyesinin

EN ŞANSLI SOKAK HAYVANLARI ALİAĞA"DA

ALİAĞA HABER / 4 Ekim Dünya Hayvanlar günü nedeniyle Aliağa Belediyesi ve Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği"nin (ASKOD) ortaklaşa düzenlediği programda havan severler Aliağa Belediyesinin Çaltılıdere Köyünde bulunan köpek rehabilitasyon merkezinde bir araya geldi. Hayvan hakları ve hayvanların sorunlarını konuşulduğu güne  Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Yücel Laçinel, Belediye Veterineri Rıfat Altınel"in yanı sıra, ASKOD Başkanı Hülya Alpgiray, Başkan Yardımcısı Adil Özçıkrıkçı ve dernek üyeleri, İlçe Tarım Müdürü Levent Yöntem, İlçe Tarım Veterineri Şenol Dönmez İzmir Valiliği Yerel Hayvan Koruma Görevlileri Feray Akansu, Ahmet Doğanay ayrıca Aliağa ve Yeni Şakran bölgesinde oturan hayvan severler katıldı.
Başkan Yardımcısı Bayrav; Rehabilitasyon Merkezimiz Daha Çağdaş Olacak
Yeryüzündeki tüm insanların her canlının doğada yaşam hakkına saygı göstermesinin zorunluluk olduğunu belirten Aliağa Belediye başkanı Münir Nurettin Bayrav ""Biz sokak hayvanlarının doğal yaşam süreci içersinde yaşamalarını sağlamak için sokak hayvanlarını kısırlaştırıp aşılarını tamamladıktan sonra yeniden doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz. Ayrıca şehir içindeki sokak hayvanları içinde belirli yerlere besleme noktaları oluşturarak sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmasını önleyeme çalışacağız. Bunun yanı sıra köpek rehabilitasyon merkezimizin herhangi bir sorunu olmamasına karşın daha iyi hizmet vermek için çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki havyaların şu anda  yemek ve su sorunu yok. Kaza geçiren ve yaralanan sokak hayvanlarının tedavisi yapılabiliyor. Merkezin zemini fayans ile kaplanmaya başlandı mevcutta bulunan ameliyathane ve muayene odalarını daha da geliştirerek hizmetine daha kapsamlı şekilde devam etmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Çevre düzenlemesine başladık, merkezimiz daha çağdaş bir yer olması için çalışıyoruz"" dedi.
Alpgiray; Aliağa Belediyesi"nden Çok Memnunuz
Aliağa Belediyesi"nin Sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalardan çok memnun olduğunu belirten ASKOD Başkanı Hülya Alpgiray "" Aliağa Belediyesinin duyarlılığı ve katkılarından son derece memnunuz. Rehabilitasyon merkezinin iyileştirme ve yenilenme çalışmalarından mutluluk duyuyoruz. Diğer çevre belediyelerden de aynı duyarlılığı bekliyoruz. Sokak köpeklerimizin rahat ve doğal ortamda yaşabilmesi için aşılama ve kısırlaştırma çalışmalarına devem etmeliyiz"" dedi. Yaşam hakkı, insan hakkı veya hayvan hakkı olarak ayrılamayacağını ve dünyanın insanoğlunun tekelinde olmadığını belirten ASKOD Başkanı Hülya Alpgiray ""Bu yıl da; 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü ve haftası münasebetiyle bir kez daha, hayvanlara yönelik uygulanmakta olan her türlü şiddet ve katliamı kınıyoruz. Bizim misyonumuz hayvan korumak olmamalı, her canlının hayatının korunmaya değer bir hak olduğunu anlatabilmektir. Sahipsiz ve sahipli hayvanların, yük, binek, çiftlik hayvanlarının ve ormanlarda yaşam mücadelesi veren tüm hayvanların yaşama haklarının korunması için çıkartılan Kanunu"nun gerçek anlamda uygulanması gerekir"" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894