• BIST 10173.42
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 9 °C
  • Balıkesir 4 °C
  • Çanakkale 8 °C

Aliağa'da Balık Ölümleri

Aliağa'da Balık Ölümleri
Sabah erken saatlerde Güzelhisar Çayına balık tutmaya giden Halil Çakır, Gökhan Cebeci, Ali Osman Sezer ve Güzelhisar Çayı civarında tarlası bulunan Şerefnur Çeken çayda karşılaştıkları manzara karşısında dona kaldıklarını belittiler.

GÜZELHİSAR ÇAY'INDA  TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ

 

www.haberofisi.com

 

İzmir"in Aliağa  ilçesi  Adacık Mevkii Güzelhisar çayında balık katliamı yaşandı.

Sabah erken saatlerde Güzelhisar Çayına balık tutmaya giden Halil Çakır, Gökhan Cebeci, Ali Osman Sezer ve Güzelhisar Çayı civarında tarlası bulunan Şerefnur Çeken çayda karşılaştıkları manzara karşısında dona kaldıklarını belittiler.

Aliağa"nın Adacık Mevkii Güzelhisar Çayında yaşanılan balık katliamının nedeninin civarda bulunan balıkçılar fabrika atıklarından olduğunu iddia ettiler. Çaya balık tutmaya gelen Güzelhisar Çayı civarında tarlası olan Şerefnur Çeken katliamın sebebinin sanayi atıkları olduğunu düşündüğünü belirtti. Çeken 3 yıldır Adacık Mevkii Güzelhisar Çayı yan tarafında tarlasının bulunduğunu ve her yıl bu katliam ile karşılaştığını belirtti. Çaya balık tutmaya gelen Ali Osman Sezer çaya karışan zehiri tutan en büyük etkenin çay ile deniz arasında bulunan bent olduğunu belirtti. Sezer bentin olmaması ile sirkülasyon olacağını ve çayın temizleneceğini belirtti.

Sabah erken saatlerde katliamın farkına varan vatandaşlar çayın yüzeyinin ölü balıklar yüzünden bembeyaz olduğunu ve milyonlarca balığın bırakılan sanayi atıkları yüzünden telef olduğunu belirttiler. Çaya ilk geldikleri zaman çay üzerindeki sanayi atığı yağları fark eden balıkçılar balıkların zehirlendiğini anladıklarını belirttiler. Vatandaşlar son üç yıldır aynı olayın yaşandığını fakat buna sebep olan fabrikalara Aliağa Belediyesi tarafından ceza kesilmediğini belirttiler. Vatandaşlar geçtiğimiz yıllarda kirliliğe Kağıt firmasının neden olduğunu  iddia ettiler. Vatandaşlar her yıl aynı aylarda yaşanan toplu balık ölümleri ile ilgili  Aliağa belediyesinin çevre birimlerinin ve çevre kirliliği ile ilgili ilçede yetkili tüm kurumların geniş çaplı araştırma yapmadıklarını ve Aliağa Belediyesi Çevre Müdürü T. G.in eşinin Kağıt fabrikası. firmasında müdür olduğu için yaşanan bu tür olaylar karşısında sessiz kalındığını ve  Aliağa belediyesi  tarafından  ceza kesilmediğini,  yetkili birimlere haber verilmediği ve yaşanan bu tür olayların üstünün örtülmeye çalışıldığını iddia ettiler.  Haber Şenol GÖK Foto Zana AKKUŞ Görüntü Serkan ŞEN

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894