• BIST 10150.17
  • Altın 2463.765
  • Dolar 32.27
  • Euro 34.9747
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 21 °C

Aliağa'da Balık Katliamı

Aliağa'da Balık Katliamı
İzmir’in Aliağa ilçesi Güzelhisar çayında sebepsiz balık ölümleri devam ediyor. Viking kağıt fabrikası mevkiinde bulunan Güzelhisar köprüsü altında binlerce balığın öldüğü belirlendi.

GÜZELHİSAR ÇAY'INDA  TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ DEVAM EDİYOR  

İzmir"in Aliağa ilçesi  Güzelhisar çayında sebepsiz balık ölümleri devam ediyor. Viking kağıt fabrikası mevkiinde bulunan Güzelhisar köprüsü altında binlerce balığın öldüğü belirlendi.

Sabah erken saatlerde Güzelhisar Çayına balık tutmaya giden Ali Osman Sezer 10 eylül günü yaşanana balık ölümlerinin ardından binlerce balığın daha öldüğünü görmenin üzüntüsünü yaşadığını yetkililerin olaya duyarsız kaldığını  Toplu Ölümlere Hiç Bir Müdahalenin Yapılmadığını iddia etti.

Bölgede balıkçılık işi ile uğraşan vatandaşlar  yaklaşık üç yıldır yaz aylarında aynı bölgede balık ölümleri meydana geldiğini iddia etti. Vatandaşlar İzmir büyükşehir belediyesi izsu ya ait arıtma tesisinin devre dışı kaldığından dolayı Aliağa evsel atıkların arıtılmadan Güzelhisar deresine verilmesinden dolayı çaya karışan zehiri tutan en büyük etkenin çay ile deniz arasında bulunan sulama amaçlı  bent olduğunu belirtti.

 Sulama mevsiminin sona ermesine rağmen bentin yıkılmamasından  dolayı kirlenme nedeni ile oksijen bulamayan balıkların toplu ölümlerine neden olduğunu iddia ettiler. Vatandaşlar Güzelhisar deresinde biriken atıklar bent yüzünden sirkülasyona kapalı olduğunu  bentin yıkılması halinde Güzelhisar çayının kirlilikten kurtulacağını iddia ettiler. Vatandaşın ihbarı ile ortaya çıkan Toplu balık ölümleri üzerine harekete geçen İlçe tarım müdürlüğü ekipleri Güzelhisar çayı köprü altında yaşanan balık ölümlerinin olduğu bölgeden su numuneleri aldı.

İlçe tarım müdürü Levent Yönten,yaşanan balık ölümlerinin olduğu bölgeden numune aldık. Tahlile gidecek. 10 eylülde yaşanan toplu balık ölümlerini olduğu bölgeden alınan numunelerin analiz sonuçları gelmedi. Bu gün de su örnekleri aldık. Toplu balık ölümlerine neyin sebep olduğu araştırmalarda belli olacak.”dedi

Vatandaşların bent"in çay ile deniz sirkülasyonunu önlediği ve oksijen bitmesi sonucu toplu ölümlerin meydana geldiği iddiası üzerine  İlçe tarım müdürü Levent Yönten bu gibi iddialar tahlil sonuçları ile netlik  ortaya çıkabilir. Tahlil sonuçları gelmeden

Çaya müdahale etmemiz söz konusu olamaz. Kirliliğin kaynağını bulmamız gerekiyor. Numune sonuçlarını bekleyeceğiz” dedi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894