• BIST 10173.42
  • Altın 2446.981
  • Dolar 32.2679
  • Euro 34.9268
  • İzmir 12 °C
  • Manisa 9 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Çanakkale 9 °C

Aliağa Dökümcüleri İstemiyor

Aliağa Dökümcüleri İstemiyor
İzmir’in Aliağa ilçesinde Güzelhisar Ovasını Seviyoruz isimli Çalışma Grubu “Güzelhisar Ovasına Dökümcüleri İstemiyoruz” adlı paneli Aliağa petrol iş sendikası konferans salonunda düzenledi.

 

  

 

GÜZELHİSAR OVASINI SEVİYORUZ ÇALIŞMA GRUBU GÜZELHİSAR OVASI İÇİN TOPLANDI

 

GÜZELHİSAR OVASINA DÖKÜMCÜLERİ İSTEMİYORUZ PANELİ ALİAĞA"DA YAPILDI

 

Haber  Foto : Zana Akkuş   Görüntü : Serkan Şen

İzmir"in Aliağa ilçesinde Güzelhisar Ovasını Seviyoruz  isimli Çalışma Grubu “Güzelhisar Ovasına Dökümcüleri İstemiyoruz” adlı paneli   Aliağa petrol iş sendikası konferans salonunda düzenledi.

Panelde Döküm Organize Sanayi için hatalı yer seçimi ve çevreye vereceği olumsuz etkileri tartışıldı. Aliağa Petrol-İş Konferans salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Pr. Dr. Kamil Okyay Sındır, Ege Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Erhan İçöz, Av. Gülizar Solaç ve Kimya Mühendisleri Odası Ege Şube Başkanı Ertuğrul Barka ve Güzelhisar Ovasını Seviyoruz  Çalışma grubu üyeleri  katıldı.

Panelde konuşma yapan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Pr. Dr. Kamil Okyay Sındır döküm organize sanayinin çevresel etkilerinden bahsederken hukuksal yollarla başarılı olacaklarını dile getirdi. Sındır “Burada çiftçiye, üreticiye değer verilmiyor. Kırsal kesimde yaşayan vatandaş iş için şehre yerleşiyor. Şehirde nüfus artınca sanayicilerde yeni fabrikalarını daha başka kırsal alanlara taşıyorlar. Bu kısırdöngü olarak böyle devam ediyor. Eğer biz ekonomik kaygılarımız yüzünden doğayı yok edersek elimizde toprak cebimizde para kalmaz.” Dedi.

Ege Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Erhan İçöz her türlü çevre yandaşlı örgütlenmede Güzelhisar Ovasını Seviyoruz Çalışma Grubu ile beraber olduklarını belirtti.

Panele konuşmacı olarak katılan Kimya Mühendisleri Odası Ege Şube Başkanı Ertuğrul Barka Aliağa yapılan yatırımların nedenlerine dikkat çekti. Aliağa ve çevresinde bulunan körfez limanlarının sanayileşmeye en büyük zemin hazırladığını belirten Barka “Aliağa"da sanayi plansız programsız gelişiyor. Siz şu anda Güzelhisar Ovası için toplanıyorsunuz fakat buna benzer olaylar birçok yerde oldu. Örneğin Bergama"da ama siz orda yoktunuz. Komşunuz öldü ses etmediniz. Şimdi sizi öldürüyorlar sizinde sesiniz duyulmuyor ama biz sizin yanınızdayız. Biz 3. dünya ülkesiyiz ve biz sömürge bir ülkeyiz. Dökümü herhangi bir yerde yapabilirsiniz ama tarımı her yerde yapamazsınız.”dedi.

Panele konuşmacı olarak katılan Av. Gülizar Solaç bölge hakkında inceleme yapan izin kurumlarının 10 yıl öncesine kadar izin vermeme kararı almalarına rağmen şimdi buna izin verilmesine dikkat çekti.

Panelin kapanış konuşmasını  Güzelhisar Ovasını Seviyoruz  isimli Çalışma Grubu dönem sözcüsü Nurgül Uyar yaptı. Uyar katılımcıların verdiği desteğe teşekkür ederek birlikten doğacak güç ile Güzelhisar ovasına dökümcüleri sokmayacaklarını söyledi. Uyar,” dedelerimizde bize değil gelecek kuşaklara kalacak olan tarım arazilerimizi, zeytinliklerimiz dökümcülerin çöplüğü olmasına izin vermeyeceğiz. Sadece köylülerin sorunu değil bir avuç kalan yaşam alanlarımızı  plansız programsız sanayileşmeye kaptırmayacağız.  Yarınlarımız karartmak isteyenlere karşı Mücadelemiz sonsuza kadar devam edecek. Kimse bizi atalarımızdan kalan bu Güzelhisar"ı savunduğumuz için suçlayamaz. Gidecek yerimiz yok başka Güzelhisar yok”dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894