• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

Aliağa Dökümcü İstemiyor

Aliağa Dökümcü İstemiyor
Güzelhisar’da yapılması düşünülen döküm organize sanayinin bölgeye etkileri konulu panelden ortak görüş “Suyumuzu, havamızı ve ovamızı kirlettirmeyiz” şeklinde oldu. Güzelhisar çamlık mevkiinde düzenlen

SUYUMUZU, HAVAMIZI, OVAMIZI KİRLETTİRMEYİZ

Güzelhisar"da yapılması düşünülen döküm organize sanayinin bölgeye etkileri konulu panelden ortak görüş “Suyumuzu, havamızı ve ovamızı kirlettirmeyiz” şeklinde oldu. Güzelhisar çamlık mevkiinde düzenlen açık hava paneline havanında güzel olması ile beraber yoğum katılım oldu. Bakırçay Çevre Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Yakup Öztürk"ün yönettiği panele CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ertuğrul Barka, Bakırçay Çevre Platformu adına Dönem Sözcüsü Hüseyin Yurttaş ve Güzelhisar Derneği Başkanı Süleyman Karadayı konuşmacı olarak katıldı.
Paneli Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz"un yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Aliağa İlçe Yöneticileri, Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, Mahalle ve Köy Muhtarları, çeşitli Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve yoğun bir vatandaş topluluğu takip etti.
Panel konuşmacılarından Güzelhisar Derneği Başkanı Süleyman Karadayı “Döküm organize sanayi bu bölgeye kurulursa hem tarım bitecek hem de çevremiz yoğun kirlilik tehdidi altına girecektir. Bizler suyumuzu, havamızı ve ovamızı kirlettirmeyiz. Bunun içinde haklı mücadelemiz devam edecek.” dedi. Türkiye"de devletin açıkladığı resmi rakamlara göre 2 milyon ton tehlikeli atık bulunduğunu belirten Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ertuğrul Barka “Fakat elimizdeki mevcut imha tesislerinin toplamı 60 bin ton tehlikeli atığı imha edebiliyor. Peki geri kalan tehlikeli atıklar nerede?” derken Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ise “O bölgede oluşacak olan her türlü kirlilik esen rüzgarlarla birlikte Güzelhisar"a taşınacaktır. Çevre sağlığını tehdit edecek bu tür yatırımlara karşıyız.” dedi.
Konuşmacılardan CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan “Bu sıkıntıyı aşacağımızı düşünüyorum. Siyasi olarak üzerimize düşen tüm görevleri yapacağız.” derken panelde söz alan İl Genel Meclisi Üyesi Nesrin Beykoz “Alosbi gibi Türkiye"nin en gelişmiş organize sanayi bölgesine sahibiz ve şuan o bölgenin %50"si boş durumda bulunuyor. Dökümcüler neden yatırımlarını o bölgeye yapmak istemiyorlar?” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894