• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Sanatın ve Sanatçının Dostu Foça

Sanatın ve Sanatçının Dostu Foça
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Foça Belediyesi Resim Atölyesi Kursiyerleri’nin eserleri, görücüye çıktı.Foça Belediyesi Resim Kursu öğrencilerinin eserlerinden oluşan karma yağlı boya ve sulu
SANATIN VE SANATÇININ DOSTU FOÇA
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
Foça Belediyesi Resim Atölyesi Kursiyerleri’nin eserleri, görücüye çıktı.Foça Belediyesi Resim Kursu öğrencilerinin eserlerinden oluşan karma yağlı boya ve sulu boya resim sergisi, Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
 
30 ressamın, yaklaşık 100 eserinin sergilendiği sergiye; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı ve eşi Derya Demirağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Belediye Meclis Üyeleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.
 
Kursiyerler adına konuşma yapan Özden Yumkar; yaptıkları eserlerin olgunluk sürecine girdiğini ve yaptıkları eserlerin gün geçtikçe olgunlaştığını belirtti. Özden Yumkar; “Son günlerde sanatı yok etmek kanunlarının görüşüldüğü, sanatçıyı kahreden tasarıların hazırlandığı yurdumuzda, bizler yarattıklarımızla bu zihniyeti lanetliyoruz. İnadına özgürce çiziyor, boyuyor, yaratıyoruz.” dedi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın, sanata ve sanatçıya değer verdiğini belirten Yumkar; “Belediye Başkanımız; aydın, demokrat, sanatsever bakış açısıyla, bize her türlü yardımı adeta seferber etmektedir. Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’a ve değerli öğretmenimiz Ayşe İnceoğlu’na, desteklerinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu. 
 
10 yılı aşkın bir süredir, çeşitli faaliyet dallarına hep destek verdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise; “İçinde bulunduğumuz coğrafya, kültür ve sanatı çok seviyor. Belediyemiz bünyesinde açılan kurslarımızı en çok sizler destekleyerek, sahip çıkıyorsunuz. Bundan sonraki süreçlerde de birçok sanatsal ve kültürel faaliyetlere ortak olacağız. Foça Belediyesi Resim Kursu’na amatör olarak başlayanlar, görüyorum ki artık profesyonel olmuşlar.” dedi. 
 
Foça Belediye Bakanı, Foça merkezde açılan kurs ve sergileri, bundan sonraki süreçlerde, merkeze bağlanan diğer belde ve mahallelere de aktarmaya çalışacaklarını söyledi. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894