• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Çanakkale 13 °C

Balta, "Tezgaha Geldik"

Balta,
belediye kooperatifimize yaptıracağı balık satış tezgahının 11 bin ytl’ye mal olacağını bildirdi. bizim belediyenin 11 bin ytl’yi karşılaması zaten mümkün değil kooperatifimize yer göstersinler 11 bin ytl ye ben 11 metre kare dükkan yaptırırım

GAZETELERİMİZİN SON SAYILARINI OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ ÖRNEKLERE TIKLAYINIZ

 

Son Sayı  Son Sayı  Son Sayı  Son Sayı
 
S.S FOÇA SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİF BAŞKANI YAŞAR BALTA,” BALIK TEZGAHINDA TEZGAHA GELDİK”

İzmir"in Foça ilçesinde belediye tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz yıl 1 Ağustos" da törenle açılan yeni balık halinde balıkçıların  dükkan  krizi devam ediyor. Balıkçıların  kamuoyunda bir yıldır tartışmaları  devam eden dükkan  krizi  ile ilgili tepkileri sürüyor.
Daha önce ulusal ve yerel basında da  sık sık gündeme gelen Foçalı  balıkçıların dükkan sorunu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan çekinen  S.s Foça Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yaşar Balta sonunda suskunluğunu bozdu. Konu hakkında dükkan sorunun kronikleştiğini belirten Balta"" galiba tezgaha geldik""dedi İzmir"in balığı ve su ürünleri ile ünlü  olan Foça ilçesinde Foça belediyesi tarafından yaptırılan ülkemiz için örnek teşkil edebilecek Yeni Balık Hali  01-08-2007 tarihinde hizmete girmişti. Türkiye"nin en modern balık hali olduğu iddia edilen Foça Belediyesi Balık Halinin açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gibi önemli isimler katılmıştı.

AÇILIŞ GÜNÜNDE  SKANDAL ÖNLENMİŞTİ 
Geçtiğimiz yıl  açılışı gerçekleşen Foça Belediyesi yeni balık hali"nin açılışı öncesinde  S.S. Foça Su Ürünleri Kooperatifi yönetim kurulu üyesi Atila Tiyanşan Yeniden inşa edilerek Foça halkının hizmetine açılan balık halinde Foça Su-Ür Kooperatifnin balık satış dükkanı olmamasına tepki göstermişti. Açılış öncesinde tepkilerini sürdüren Yönetim Kurulu üyesi Tiyanşan  Vali"nin Milletvekilinin ve medyanın önünde yeni balık halinde kooperatifin balık satış dükkanı olmamasından dolayı açılışı protesto edeceğini  ifade etmişti. Atila Tiyanşan"ın tepkileri üzerine Foça Belediyesi tarafından kooperatife ait olmadığı iddia edilen bir dükkana S.S. Foça Su Ürünleri Kooperatifi balık satış yeri  yazan bir tabela asılarak. Açılış gününde olası bir skandal önlenmişti.

TİYANŞAN, KONUYU MEDYA"YA TAŞIMIŞTI.
Foça Yeni Balık Hali açılışı öncesinde Foça Su-Ür Kooperatifnin balık satış dükkanı olmamasına tepki gösteren Atila Tiyanşan  açılış sonrasında yerel  basına yaptığı açıklamalarda  Foça"nın bir balıkçı kasabası olduğuna dikkat çekerek Türkiye"nin tüm balıkçı kasabalarında kentlerinde ve büyük şehirlerinde Balıkçılar Kooperatiflerine ait balık satış dükkanları olduğunu ifade etmişti. Foça Balık Hali eski halinde iken  S.S. Foça Su Ürünleri Kooperatifine ait balık satış  dükkanı  olduğunu kaydeden Tiyanşan  Foça Balıkçılar Kooperatif"inin var olan dükkan hakkının  balık halinin yenilenmesi ile yok edildiğini açıkça belirtmişti.

Foça Belediyesi Yeni balık halinin açılışından bugüne yapılan tüm kooperatif toplantılarında üyeler tarafından gündeme getirilen dükkan konusu  haziran ayında yapılan olağan genel kurulda da gündeme getirilerek tartışma konusu olmuştu. Genel kurulda söz alan Eski yönetim kurulu üyesi Atilla Tiyanşan,  "Balık halinde kişilerin hakları fesedilir fakat kooperatifin hakkı fesedilemez" diyerek  Balık hali açılışı öncesinde  kooperatifin hakkını savunmak amacı ile  mücadele verdiğini , kooperatif  balık satış dükkanı tabelasını bizzat kendisinin astırdığını ancak  yakın zamanda bu tabelanın indirileceğini ve haklarının ellerinden alınmış olacağını söylemişti. Tiyanşan'ın tepkisi üzerine söz alan Başkan Balta, Foça Belediyesi tarafından kendilerine balık halinde perakende satış yapılabilmesi için seyyar tezgah verileceğini ve balık satışının tezgah üzerinden yapılacağını belirtmişti.

DÜKKANDAN VAZGEÇTİK TEZGAH NERDE BAŞKAN!
Haziran ayında yapılan Genel kurul toplantısında söz alarak Foça belediyesi tarafından balık hali  içersinde kooperatife seyyar balık tezgahı verileceğini belirten  Yaşar Balta  kooperatif üyelerinden kendisine  soru yağmuru geldiğini ve  Kooperatif üyelerinin kendisine ""Sayın Başkan hadi biz Dükkandan da  vazgeçtik tezgah nerede? Diye sorduğunu söyledi. Kooperatif Başkanı Yaşar Balta"nın dükkan konusu hakkında açıklamalarının yanı sıra "" Foçalı balıkçılar  balık halinin açılışının üzerinden tam 365 gün geçtiğini ve  kooperatifin dükkan sorunun  artık yılan hikayesine döndüğünü ve içinden çıkılmaz bir duruma geldiğini ifade ediyorlar.
Foça Su-Ür Kooperatifinin yılan hikayesine döndüğü söylenen  balık satış dükkanı hakkında bugüne kadar açıklama yapmaktan kaçınan  Kooperatif Başkanı Yaşar Balta suskunluğunu bozdu. Yaşar Balta Hakimiye Ege Gazetesine  açıklamalarda bulunarak yerel yönetimi sert bir dille eleştirdi.

DÜKKAN HAVAYA UÇTU
Yeni Balık Halinin  yeniden inşası sırasında imar planında bir takım değişikler olduğunu belirten Balta"" Balık halinin planında kapılar değişti pencereler kapı oldu kapılar pencere oldu kooperatifin dükkanı havaya uçtu""dedi. Yaşar Balta "" Balık Halinin açılışından bugüne ben sessiz kalmayı tercih ettim çünkü ben konuştuğum zaman “Yaşar Balta siyaset yapıyor” yakıştırması yapılıyor  balık halinin açılışında yönetim kurulu arkadaşlarım  kooperatifin balık halinde dükkanı olmamasına  haklı olarak tepki gösterdiler.""dedi.
“Göstermelik asılan levha halen orada asılı duruyor hatta İlhan Mansız levhanın önünde  film çekiyor. “ diyen Balta"" İlhan Mansız S.S. Foça Su Ürünleri Kooperatifinin mezatın da  balık satıyor  bizim  mevzumuzda  aynı filmdeki gibi tek fark sanatçılar değişik dublörler kullanılıyor  filmde nasıl kooperatif dükkanı hayali ise gerçek hayatta da hayali ""dedi.

BALIK TEZGAHINDA TEZGAHA GELDİK
Foça belediyesi"nin  yeni balık hali içersinde kooperatife  seyyar balık tezgahı vereceğini genel kurulda açıklayan Kooperatif Başkanı Yaşar Balta  yaptığı açıklamanın üstünde bir ay gibi bir zamanın geçtiğini farkında olduğunu ve  kendisine balık tezgahı ne oldu diye soran üyelerine  “balık tezgahında   galiba  tezgaha geldik” cevabını verdiğini söyledi
Foça belediyesinin balık hali içersinde kooperatifimize balık tezgahı verecekti diyen Balta"" belediye  kooperatifimize yaptıracağı balık satış tezgahının  11 bin ytl"ye mal olacağını bildirdi.  bizim belediyenin 11 bin ytl"yi karşılaması zaten mümkün değil  kooperatifimize yer göstersinler 11 bin ytl ye ben  11 metre kare dükkan yaptırırım""dedi.
Kooperatifin yılan hikayesine döndüğü söylenen  dükkanı yüzünden her genel kurulda ve  yapılan toplantılarda bugüne kadar üyeleri kandırdıklarını anlatan  Balta """ Toplantımızda bana dükkan mevzu ne oldu siye soran üyelerimize bugündü yarındı, oluyor, veriliyor, verilmiyor, bitiyor, açılıyor, açılacak, gibi çeşitli yalanlarla kandırıyorum önümüzdeki toplantılarda da kandırmaya devam edeceğimi şimdiden beyan ediyorum""dedi.

ALİ İLCAN"I MUMLA ARIYORUZ
99-2004 yılları arasında görev yapan CHP"li Foça eski  belediye başkanı Ali İlcan tarafından Foça Su Ürünleri Kooperatifine balık halinde dükkan tahsis edildiğini belirten Yaşar Balta "" bugün kooperatifimiz ayakta ise Sn Ali İlcan"ın sayesinde ayaktadır Foça"ya bugüne kadar gelmiş geçmiş belediye başkanları arasında  kurumumuza en çok  sahip çıkan belediye başkanıdır. Buradan kendisine bir kez daha kooperatifimiz adına teşekkür ediyorum kendisini mum ile arıyoruz” dedi.
Türkiye"nin en önemli balıkçı kasabalarından biri olan Foça"da balıkçılar kooperatifinin balık satış dükkanı olmaması bizim ayıbımız değil diyen Balta""benim bildiğim verilen hak geri alınmaz ancak kooperatifimize geçmişte  verilen hak geri alındı şimdilik yapacak çok fazla bir şeyimiz yok”dedi.  Hasan ESER FOÇA Özel Haber

İŞTE BÖLGEDE SES GETİREN DEV HAKİMİYET EGE ARŞİVİ

   

  

  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894