• BIST 10554.26
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

Eniseler,” Futbol Halkındır”

Eniseler,” Futbol Halkındır”
İzmir’in Dikili İlçesi’ne bağlı Çandarlı da düzenlenen ve üç gün süren 12. Uluslar arası Kale İçi Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde düzenlenen “Futbolda İletişim- Avrupa ve Dünyada Türk Futbolu”

PROF. DR. NİYAZİ ENİSELER; “FUTBOL ARİSTOKRATLARIN DEĞİL HALKINDIR”

SÜPER LİG HAKEMİ YUNUS YILDIRIM; “HİÇ BİR HAKEM İSTEYEREK HATA YAPMAZ”

İzmir"in Dikili İlçesi"ne bağlı Çandarlı da düzenlenen ve üç gün süren 12. Uluslar arası Kale İçi Kültür ve Sanat Festivali"nin son gününde düzenlenen “Futbolda İletişim- Avrupa ve Dünyada Türk Futbolu” konulu söyleşi Esinti Kafe de minik sporcuların da katılımıyla gerçekleşti.

 Altayspor Alt Yapı Genel Koordinatörü Celal Bölgen, Süper Lig Hakemi Yunus Yıldırım, Ege Tv Spor Müdürü Suavi Yardımoğlu, Prof. Dr. Niyazi Eniseler, Milli Takım Antrenörü Reşat Kartal ve Manisaspor Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Pekçetin"i katıldığı “Futbolda İletişim- Avrupa ve Dünyada Türk Futbolu” konulu söyleşi Esinti Kafe de minik sporcuların da katılımıyla gerçekleşti. Altayspor Alt Yapı Genel Koordinatörü Celal Bölgen, futbolun artık bir bilim dalı olduğunu söyledi. Celal Bölgen; “Eskiden top peşinde koşmak serserilikti ama gelinen noktada veliler çocuklarını kendileri getirip bize emanet ediyorlar. Spor, özellikle de futbol artık bilimsel bir şekilde yapılmaktadır” dedi. Prof. Dr. Niyazi Eniseler futbolun bilimsel boyutunu ve kulüpleşme yolunda atılması gereken adımlardan bahsederek; “Futbol neyin nerde nasıl olacağının bilinmediği bir spor. Çok iyi oynayan bir takım son saniyede yediği bir golle mağlup olabiliyor. Futbolda kimin favori olduğunu bilmek zor. Futbol da başarı sağlayan çocukların çoğu fakir ailelerin çocuklarıdır. Peleler Ronaldinholar hep fakir mahallelerde yetişmiştir. Futbol aristokratların değil halkındır. Futbolcusuna para harcayan dördüncü büyük ülkeyiz. Bu kadar büyük paraların döndüğü bu alanda tabi ki gelişmek kaçınılmazdır. Çandarlı üç bin küsur nüfuslu bir yerleşim yeri olmasına rağmen çim futbol sahasına sahip. Artık futbolcular kendilerine daha iyi bakıyor. Milli takım bunun en önemli göstergesidir, biz eskiden ikili mücadeleleri kazanamazdık. Şimdi ise son 15 dakikada maçlar kazandık. Türk gibi oynuyor, Avrupalı gibi çalışıyoruz uluslar arası arena da başarı artık kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.

Milli Takım Antrenörü Reşat Kartal ise futbolun aristokratların değil halkın oyunu olduğu konusuna destek verdi. Reşat Kartal; “Türkiye"de zengin ailelerin çocukları üstü başı çamur olmasın diye futbol oynamıyorlar. Futbolu meslek olarak düşünseniz bile eğitiminizden vazgeçmeyeceksiniz. Ekonomimiz kötü olduğu sürece ülkemizde futbol her zaman gündemde olacaktır” dedi. Hakemlerin sahada bulunması amaç olmadığını belirten Süper Lig Hakemi Yunus Yıldırım; “Sahada futbolcu olmadan hakem olmaz demek ki hakemler amaç değildir. Hakem sadece sahadaki anlaşmazlığı çözen arabulucu kişidir. Ben amatör olarak futbol oynadım ve hakeme itirazdan oyundan atıldım. Ancak görüyorum ki hakem de işini yapıyor önyargılardan kurtulmamız gerekiyor. Hakemlik yetenek gerektirir. Hakemler iyi birer idareci olabilmeli. Birbirimizi anlamak için samimi ilişkiler kurulmalı ancak bu kötü niyetli kullanılmamalı. Futbol da nasıl ki çok iyi bir golcü gol kaçırıyorsa hakem de ne kadar yetenekli olursa olsun hata yapabilir. Hiçbir hakem isteyerek hata yapmıyor” diyerek anlayışlı olunmasını istedi.

Manisaspor Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Pekçetin, Çandarlısporu profesyonel liglerde görmek istediği temennisi ile başladığı konuşmasında; “Taraftarlık çoğu kimsenin ekmek teknesidir. Futbol dört ayaklı bir masadır taraftarlarda bu masanın bir ayağıdır. Liglerde amigoluk sistemi kalkmalı biz Manisaspor olarak bunu başardık. Taraftarsız futbol olmaz taraftarın olmadığı bir maçta kimse zevk almaz” dedi.

Söyleşi de bir konuşma yapan Çandarlı Belediye Başkanı Hasan Aksoy; “Minik takımda istediği kadar iyi futbol oynasın sınıfını geçmeyen takıma giremiyor. Üçüncü lig takımlarını dahi kıskandıracak bir sahamız ve spor kompleksimiz var” diyerek Çandarlı"dan futbolcu yetişerek diğer liglerde oynamasını istedi. Panel soru ve cevap kısmından sonra sona erdi. Çandarlı"nın simgesi olan amazon heykelciğini minik sporcular katılımcılara takdim etti. Süper Lig Hakemi Yunus Yıldırım da Başkan Hasan Aksoy"a geçen sezon ligde giydiği formayı hediye etti. Esinti Kafe de düzenlenen söyleşiyi Ege Tv Spor Müdürü Suavi Yardımoğlu yönetti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894