• BIST 10560.01
  • Altın 2475.889
  • Dolar 32.2744
  • Euro 35.0113
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 28 °C
  • Balıkesir 26 °C
  • Çanakkale 23 °C

Foça HALKI Dert Küpü

Foça HALKI Dert Küpü
Turizm’de son yıllarda bir gelişme gösteremeyen İzmir’in Foça ilçe halkının yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeni ile konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Foça DP Belediye Meclis Üyesi Mimar Metin Öngünşen Foça kamuoyunda yine gündem yaratacak çarpı

DP  BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MİMAR METİN ÖNGÜNŞEN; FOÇA YAPBOZ TAHTASI GİBİ OLDU 

Turizm"de son yıllarda bir gelişme gösteremeyen İzmir"in Foça ilçe halkının yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeni ile konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Foça DP  Belediye Meclis Üyesi Mimar Metin Öngünşen  Foça kamuoyunda yine gündem yaratacak çarpıcı açıklamalarda bulundu!

Öngünşen""BİR KALDIRIMI ÜÇ BEŞ KERE YAPIYORLAR""
Bir Kentin huzuru ekonomik yaşamı ile ölçülmelidir diyen Foça Belediye  Meclis üyesi Metin Öngünşen"" ekonomik yaşamı yetersiz olan bir şehirde huzurda yoktur. Huzur sadece belediye meydanında ucuz çay içmek ile rahat çekirdek yemek değildir""dedi.Foça"da gençlerimizin tahsillerini tamamladıktan sonra girip insanca çalışacakları,yasaların kendilerine sağladığı maddi ve sosyal imkanlardan faydalanacakları bir iş yeri, tesis yoktur  iddiasında bulunan .Öngünşen  sözlerine şöyle devam etti.""Gençlerimiz Foça"dan göç ediyor anne ve babalar üzülüyor fakat yöneticiler bir yol"u bir kaldırımı iki üç kere yapıyor ve huzur evi gibi bir konuyu da yatırım olarak sunuyor ""dedi.  Öngünşen""Tüm bunlar planlama işi,önce İzmir nazım planı,ona bağlı Foça koruma planı ,turizm master planı ve diğer yerleşim planları maalesef  Foça"da  bunların hiçbiri yok""dedi.

""BİR GÜNDE 2 TON ÇÖP TOPLANDI""
Öngünşen"" Foça"da ekonomik yaşam belediyeye odaklı olmuş her şey belediyeye bağlanmış böyle bir düzen tesis edilmiş belediyenin asli görevleri ihmal edilir olmuş""iddiasında bulundu. Öngünşen "" bu iddiaya  örnek göstermek gerekirse en basit örnekle Foça"da  bir günde 2 ton çöp toplanmıştır demek ki hizmet eksik olmuş""dedi
          
""EKONOMİK KARARLAR BELEDİYENİN ! ""
Foça"da dükkanlar, tek 4 yıldızlı otel ve ekonomik kararlar belediyenin diyen Öngünşen""saydığı  tüm bu güçlerin siyasi olduğunu  ve  Foça ekonomisinin  sosyalist rejimlerdeki gibi merkezi idarenin ekonomik ayağı olduğu;iddiasında bulundu.

"" İNSANLARA SİYASİ TERCİH HİSSETTİRİLİYOR ""
 Küçük bir ilçede 25-30 yıldır inşa edilmiş ekonomik yapı Foça siyasetini de yönlendirmekte ve ister istemez insanlara da siyasi tercihler hissettirilmekte"" diyen Öngünşen""Artık bunları aşma zamanı … Küçük olan Foça; Yeni Foça, Bağarası ,Gerenköy ile artık büyük Foça olmuştur""dedi.

""FOÇA"DA SİYASETİN VE SİYASETÇİNİN KALİTESİ ARTACAK""
Öngünşen""Foça"da  Seçici sayısı çoğaldı,hizmet alanı büyüdü , gençler çoğaldı, hizmet çeşidi de arttı, artık bilim,ilim ve plan alamayacak yöneticiler seçilemezler  Foça"da siyasetin ve siyasetçinin kalitesi artacak""dedi. Foça 2009 yerel seçimlerinde seçeceği yöneticilerinde farklı özellikler aramalı ve arayacaktır diyen Öngünşen"" Eski klasik siyasetçi tipi bence Türkiye"de olduğu gibi Foça"da da artık siyasi arenada olmayacaktır. ""dedi.Öngünşen ""Foça bu konudaki tercihini şehri gelecek 30 yıla taşıyacak ekipten yana kullanmalıdır böyle bir ekibin çıkması için yolları açılmalıdır ilime bilime şans tanınmalıdır""ifadesinde bulundu.

TURİZM PASTASINDAN PAY ALAMAYAN TEK  KENT FOÇA
Belediye"nin  kurumsallaşamadığını iddia eden Öngünşen Belediye"nin E-Belediye olamadığını söyledi ve bu nedenle de belediye şeffaf olamamıştır ""dedi. Öngünşen ""Ekonomik bağımlılık halkın denetim gücünü sıfıra indirmiştir buda son 20-25 yılın birikimidir ve maalesef kıyı kentleri arasında turizm pastasından en az pay alan hatta  hiç alamayan, tek kentiz : iddiasında bulundu. 
                     
 DENEYİMLİ ,EĞİTİMLİ İNSANLARIN ÖNÜNÜ AÇIN
Öngünşen""Foça ;Esnafı kan ağlayan, işadamı olmayan ve sermaye birikimi sıfır olan bir kent kim nasıl yönetiyor herkes biliyor ""dedi . Vizyon,misyon nerede ? hala bazıları siyasette koltuk kapmaya çalışıyor  diyen Öngünşen sözlerini şu cümlelerle noktaladı : Lütfen artık yeter eğitimli, deneyimli insanların önünü açın eyyyy eski siyaset"

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894