• BIST 10546.89
  • Altın 2475.889
  • Dolar 32.2744
  • Euro 35.0113
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 28 °C
  • Balıkesir 26 °C
  • Çanakkale 23 °C

Foça Dereleri Bakımsız

Foça Dereleri Bakımsız
Derenin etrafında ikamet eden ev sahipleri derenin çevreye yaydığı pis koku nedeni ile evlerinde oturamaz hale geldiklerini söylüyorlar. Ev sahipleri Dere'nin çevreye yaydığı pis koku yüzünden İlçe turizm'inin olumsuz

'TURİZM KENT'İ  FOÇA'DA PİS KOKU YAYAN DERE'DEN HALK ŞİKAYETÇİ''
Haber/Hasan Eser-Foça

İzmir'in Foça ilçesinde Büyük Deniz limanına dökülen bir derenin ıslah edilmediği için  mikrop yuvası haline geldiği bildirildi.
Büyük Deniz sahilinde ikamet eden çevre sakinleri  yetkililerin konuya duyarsız kaldığını belirterek çevrecileri Büyük deniz sahiline davet etti. Derenin etrafında ikamet eden ev sahipleri  derenin çevreye yaydığı pis koku nedeni ile  evlerinde  oturamaz hale geldiklerini söylüyorlar. Ev sahipleri Dere'nin çevreye   yaydığı pis koku yüzünden  İlçe  turizm'inin olumsuz yönde etkilendiğini ve derenin insanlara salgın hastalık bulaştırabileceğini   söylüyorlar.
Konu ile ilgili çevre sakinleri adına bir açıklama yapan Nuri Yaman '' çevreye kötü koku yayan Derenin hemen yanı başında bir villası olduğunu  ve   derenin herkesten fazla kendisini rahatsız ettiğini belirterek,''Dere'nin  mikrop yuvası haline geldiğini söyledi. Derenin hafta sonlarında yerli turistlerin uğrak yeri olduğunu ve   açık hava tuvaleti haline geldiğini ifade eden   Yaman '' Salgın hastalık yayabilme olasılığı  yüksek olan  bu dere'nin  kenarında çocuklar oynuyor  ,balık tutuyor, Ayaklarını bu derenin içine hiç çekinmeden sokuyor   ben çocukları sık sık  uyarıyorum ama  çoğunlukla uyarılarımız dikkate almıyorlar''dedi.  Dere ile ilgili rahatsızlığını Belediye yetkililerine bildirdiğini belirten  Yaman ''Belediye yetkililerinin kendisine  bu bizim işimiz değildir biz Büyükşehir e bağlandık Büyükşehir belediyesine  gidin cevabı  verildiğini söyledi. Yaman '' bu nasıl bir sorumluluktur ben anlayabilmiş  değilim  sonuçta Foça belediyesi Büyükşehir belediyesinin temsilcisi değimlidir  ben   nereye gideceğimi şaşırdım ''dedi. Almanya dan bir şirketin müdürü olarak ekmekli olup Foça ya yerleştiğini sözlerine ekleyen Yaman'' 2 trilyon değerindeki evim satılık  beni çok sevdiğim Foça'dan nefret ettirdiler. En kısa zamanda Foça'dan giderek daha sağlıklı bir yerde yaşamak istediğini ifade etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894