• BIST 10546.89
  • Altın 2475.889
  • Dolar 32.2744
  • Euro 35.0113
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 28 °C
  • Balıkesir 26 °C
  • Çanakkale 23 °C

Çadırda HAYAT Mücadelesi

Çadırda HAYAT Mücadelesi
İzmir’in Foça ilçesinde küçücük bir çadırın içinde 1 aydır büyük bir dram yaşanıyor. 2 kişilik Boşdurmaz ailesi;,Yücel (47),Mine(45) çifti 6 ay önce kredi borçlarını ödeyemeyince tek geçim kaynakları olan 750 ytl emekli maaşlarına icra geldi.

EMEKLİ ASTSUBAY ÇADIRDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR
Haber /Hasan Eser Foça
İzmir"in  Foça ilçesinde küçücük bir çadırın içinde 1 aydır büyük bir dram yaşanıyor. 2 kişilik Boşdurmaz ailesi;,Yücel (47),Mine(45) çifti 6 ay önce kredi borçlarını ödeyemeyince  tek geçim kaynakları olan 750 ytl emekli maaşlarına icra geldi. Aile küçük bir çadır"ın içinde yaşam mücadelesi vermek zorunda kaldı. 1995 Yılında Deniz Altı Filo Komutanlığından  sağlık nedenlerinden dolayı malulen emekli olan Emekli Astsubay Yücel Boşdurmaz. Aslen doğma büyüme Foçalı olan  20 yıllık eşi Mine Boşdurmaz ile birlikte uzun bir süredir  ekonomik şartların ağırlığından dolayı geçim sıkıntısı çekiyordu. uzun süredir  iş bulamayan ve sağlık nedenlerinden dolayı kendilerine iş verilmediğini söyleyen   Boşdurmaz çifti 450 ytl  oturduğu ev kirasını ödeyemeyince de aile evden çıkarıldı.Foça ilçesinde yaşayan birkaç hayırsever tarafından Boşdurmaz ailesine  maddi yardım yapıldı ancak parasal destek onları sokaktan kurtarmaya yetmedi.Ortada kalan Boşdurmaz ailesi yardımseverlerin kendi aralarında para toplayarak aldığı Çadır"ı Foça ilçe  kabristanlığı  karşısında kendilerine müsaade veren arasa sahibinin rızası ile kurdu. 

 ELEKTİRİK YOK SU"YU KUYUDAN KULLANIYORLAR 
Çadırda yaşayan Aile çadırın altına serili olan battaniye üzerinde uyuyor. Yemek öğünleri ise hiç değişmiyor:Etraftan gelen yiyecek yardımları ile hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar. Ekonomik krize giren ailenin eşyaları icra yolu ile çoktan satılmış Çadırda birkaç bardak ve tavanın dışında hiç eşya yok! Geceleri mum ile idare ediyorlar  su ihtiyaçlarını   ise çadırın yanı başında bulunan bir su kuyundan temin ediyorlar. 

"HATIRIMIZI SORSUNLAR BİZ ONADA RAZIYIZ" 
Boşdurmaz ailesi"nin reisi Yücel "" biz gazeteye kendimizi acındırarak ve yardım alabilme amaçlı çıkmak istemedik. Bizim en çok zorumuza giden çadırımızın etrafından gelip geçen vatandaşlar  şehrin içinde böyle kepazelik mi olur? Diyerek bize tepki gösteriyorlar. Buda bizim çok zorumuza gidiyor .""dedi. Yücel"" zengin ailelerin plajlarda ormanlarda tatil amaçlı yaşadığı çadır hayatını bizim  burada keyif için tercih etmediğimizi duyurmak istedik başımızı sokacak bir çadır bulduk , onu da bize çok görmesinler""dedi. Sağ olsunlar etrafımızdaki komşular bize yiyecek yardımı yapıyorlar diyen Yücel""Biz kimseden bir şey istemiyoruz  fakat   bazı makam sahipleri hiç olmazsa  şuradan gelip geçerken bizim sadece bir hatırımızı sormuş olsalar bizi mutlu eder biz  ona da razıyız""dedi. 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894