• BIST 10512.95
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Deniz Öyküleri Ödülü

Deniz Öyküleri Ödülü
FOÇA BELEDİYESİ DENİZ ÖYKÜLERİ ÖDÜLÜ Foça Belediyesi, her yıl eylül ayının ilk yarısında düzenlenmekte olan “Uluslararası Rastgele Balıkçılık Festivali” kapsamında verilmek üzere “Deniz Öyküleri Ödülü” başlığı altında bir öykü yarışması düzenlemeyi kar

FOÇA BELEDİYESİ DENİZ ÖYKÜLERİ  ÖDÜLÜ
Foça Belediyesi, her yıl eylül ayının ilk yarısında düzenlenmekte olan “Uluslararası Rastgele Balıkçılık Festivali” kapsamında verilmek üzere “Deniz Öyküleri Ödülü” başlığı altında bir öykü yarışması düzenlemeyi kararlaştırmıştır. İlki 2007"de verilen ödülün ikincisi 2008 yılında gerçekleştirilecektir.

Başvuru koşulları aşağıdadır:
1. Yarışma herkese açıktır. Deniz konusuyla bağlantılı, kitap halinde yayımlanmamış ya da kitaplarda yer almamış öykülerle başvurulabilir. Öykünün dergilerde yayımlanmış olması katılıma engel değildir.
2. Bir yazar yarışmaya en çok üç öyküyle katılabilir.
3. Öykülerde sayfa sınırlaması yoktur. Bilgisayarda 12 punto ile 1,5 aralıklı olarak yazılacak öyküler A 4 kâğıdına basılı halde 6 örnek olarak gönderilmelidir. Ayrıca öykülerin kayıtlı olduğu bir cd de gönderide yer almalıdır. 
4. Yarışmaya açık adla katılmak zorunludur. Öykü ya da öykülerin yanı sıra gönderilmesi gereken “başvuru yazısı”nda yazarın adı soyadı, adresi, telefonu, varsa e-posta bilgileri  belirtilmelidir. Yaşamöyküsü de bu yazıya eklenmelidir.
5. Öyküler 11 Ağustos 2008, Pazartesi günü akşamına kadar elden, posta veya kargo ile “Foça Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi, Deniz Öyküleri Ödülü, Foça-İzmir” adresine ulaştırılmış olmalıdır.
6. Seçici Kurul, Tarık Dursun K. Muzaffer İzgü, Hüseyin Yurttaş, Ahmet Önel ve Mehmet Atilla"dan oluşmaktadır.
7. Deniz Öyküleri Ödülü"nde:
Birinciye: 2.500 YTL
İkinciye: 2.000 YTL
Üçüncüye 1.500 YTL parasal armağan ile plaket verilecektir.
Seçici kurulca mansiyona ya da övgüye değer görülen öyküler olursa, bunların yazarları da Uluslararası Rastgele Balıkçılık Festivali"nde Foça"da konuk edilecektir.
8. Foça Belediyesi, derece alan ya da seçici kurulca yayımlanmaya değer görülen öyküleri kitap halinde yayımlayabilecektir. Bunun için yazarlara ayrıca telif hakkı ödenmeyecek,  20"şer adet kitap verilecektir. 
9. Yarışmaya katılan öyküler geri verilmez.
10. Ödüle katılan yazarlar bu koşulları kabul etmiş sayılırlar.
                                                                                          
DENİZ ÖYKÜLERİ KİTABI YAYIMLANDI

Foça Belediyesi tarafından ilki düzenlenen  “Deniz Öyküleri Ödülü”  ile ilgili yarışma 2007 yılı eylül ayında sonuçlanmış ve Uluslararası Rastgele Balıkçılık Festivali"nde kazananlara ödülleri verilmişti.
Seçici kurulunda Tarık Dursun K., Muzaffer İzgü, Hüseyin Yurttaş, Ahmet Önel ve Mehmet Atilla"nın yer aldığı yarışmada, “Oltacı Miran ve Sarıkanat” adlı öyküsüyle Vecdi Çıracıoğlu birinci, “Kıyıda Köşede” adlı öyküsüyle Ceyhan Usanmaz ikinci, “Leyla Gitmez Bir Yere” adlı öyküsüyle Ahmet Büke üçüncü olmuştu.
Çiğdem Koç"un “Denize Dönmek”, Kadir Yüksel"in “Süreyya”, Sema İşisağ Üçüncü"nün “”Nautilus ya da Mavi yahut Deniz” adlı öyküsü mansiyonla ödüllendirilmişti..
Foça Belediyesi,  ödüle değer görülen altı öyküden oluşan Deniz Öyküleri adlı kitabı ise geçtiğimiz günlerde yayımladı.  Denizle edebiyatı yeni, güçlü eserlerle buluşturmak ve böylelikle sanatımıza katkıda bulunmak amacıyla verilenr ödül, edebiyatımızın ihmal edilmiş bir alanına dikkat çekmek amacını güdüyor. “Deniz Öyküleri Ödülü” bundan böyle her yıl verilecek.  

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894