• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

Gökhan Demirağ’a Soruşturma

Gökhan Demirağ’a Soruşturma
İzmir’in Foça İlçesi Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a soruşturma açıldı. İçişleri bakanlığı Teftiş Kurul Başkanlığı’nın 2008/46 sayılı karar yazısı Foça Kaymakamlığı’na ulaştırıldı. Aralarında Eski Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın da bulunduğu dok

 

ESKİ FOÇA BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN DEMİRAĞ"A SORUŞTURMA AÇILDI

İzmir"in Foça İlçesi Belediye Başkanı Gökhan Demirağ"a soruşturma açıldı. İçişleri bakanlığı Teftiş Kurul Başkanlığı"nın 2008/46 sayılı karar yazısı Foça Kaymakamlığı"na ulaştırıldı. Aralarında Eski Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ"ın da bulunduğu dokuz kişi hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis Üyeleri, Gülay Sarı, Ceyhun Çetin, Orhan Gürer ve Mehmet Yıldız, Yazı İşleri Müdürü A. Kadir Alper, Hesap İşleri Müdürü A. Fisun Erdem, Encümen Üyesi Avni Gök ile Zabıta Amiri A. Şakir Özçelik hakkında yapılan ön incelemenin ardından adı geçen kişilerin her biri hakkında soruşturma açılmasına izin verildiği açıklandı.

Haklarında; Foça Belediyesi tarafından yapılan büyük projeli, Balık Hali, Sevgi Yolu, Küçük Deniz Sahil Yolu, Ahşap İskeleler, Yeni Plaj Yeri Kafe ve meydan düzenlemeleri gibi işlerin, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa aykırı şekilde doğrudan temin yöntemiyle parçalara bölünmek suretiyle yapıldığı, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ döneminde yapılan bütün festivallerde organizasyon firması olarak başka firmalardan teklif alınmadığı ve tek bir firma ile çalışıldığı, 2007 yılı içinde yapılan Yeni Plaj Kafe Tesislerinde çalıştırılmak üzere Belediye Meclisinin bilgisi dışında ve liyakate uyulmadan 25 kişinin işe alındığı, Belediyeye ait olan dükkan ve büfelerin yüksek bedel karşılığında usule aykırı olarak devirlerinin yapıldığı, bu devir işlemlerinden usulsüz olarak %10 şartsız bağış alındığı, örnek olarak Doyuran Et Lokantası sahiplerinin bu nedenle 8.000 YTL civarında Belediye"ye bağış yaptığı, daha sonra da bu bağışın geri ödendiği iddialarıyla yapılan ön inceleme raporu ve eklerinin incelenmesi sonucunda adı geçen şahıslar hakkında İçişleri Bakanlığı"nca soruşturma açılması gerektiğine karar verildi.

Belediye Başkanı Gökhan Demirağ döneminde yapılan bütün festivallerde organizasyon firması olarak başka firmalardan teklif alınmadan sadece Bilsat Ltd. Şti. isimli firmayla çalışıldığının tespit edildiği ön incelemede 2004- 2007 yılları arasında 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa aykırı olarak, bazı işlerin bir kısmının, bazı işlerin ise tamamının ihale yapılmadan parçalara bölünmek suretiyle doğrudan temin usulü ile gerçekleştirildiği ve bu yıllarda doğrudan teminle yapılabilecek yıllık harcama limitlerinin aşıldığı halde Kamu İhale Kurulunun izninin alınmadığı, böylelikle 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 5 ve 62. Maddelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay imzasıyla gönderilen soruşturma açılmasına izin verilen yazı Foça Kaymakamlığı ve Foça Cumhuriyet Başsavcılığı"na ulaştırıldı

 

 

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894