• BIST 10535.14
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 20 °C

İtalyanları Ege Giydirecek

İtalyanları Ege  Giydirecek
Türkiye’nin ihracatta ve istihdamda lokomotifleri arasında yer alan Tekstil ve Hazır Giyim Sektörleri, İtalya’yı hedef pazar olarak seçti. Geçtiğimiz yıllarda Turkish Fashion Break “Bir Kahve Molası Ticaret”

İTALYANLARI EGELİ KONFEKSİYONCULAR GİYDİRECEK

Türkiye"nin ihracatta ve istihdamda lokomotifleri arasında yer alan Tekstil ve Hazır Giyim Sektörleri, İtalya"yı hedef pazar olarak seçti. Geçtiğimiz yıllarda Turkish Fashion Break “Bir Kahve Molası Ticaret” kapsamında İtalya"ya çıkartmalar yapan Egeli tekstil ve konfeksiyon ihracatçıları, bu sefer 05-06 Mayıs tarihlerinde İtalyan alıcıları İzmir"de hem ağırlayacak, hem de ürünlerini satacak.

Moda ve marka denildiğinde ilk akla gelen ülkelerin başında gelen İtalya"ya ihracatlarını arttırmak isteyen Egeli tekstil, konfeksiyon ve aksesuar ihracatçıları, 05-06 Mayıs 2008 tarihlerinde İtalyan ithalatçıları İzmir Hilton Oteli"nde ağırlayacak. “İtalyan Markaları Alım Heyeti Organizasyonu”na İtalya"dan 15 ithalatçı firma katılırken, Türk tarafından tüm Türkiye çapından tekstil, konfeksiyon ve aksesuar ihracatçısı 55 Türk firması katılacak.

İzmir İtalyan Ticaret Odası, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ve Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği işbirliğinde gerçekleştirilecek organizasyon ile hedef Türkiye"nin İtalya"ya 2007 sonu itibariyle 1 milyar 466 milyon dolar olan ihracatını 2 milyar dolara çıkarmak olarak belirlendi.  Dış Ticaret Müsteşarlığı"nın tanıtım faaliyetleri kapsamında, potansiyel pazar niteliğindeki ülkelere yönelik ihracatımızın arttırılması, ihraç ürünlerimizin çeşitlendirilmesi, ortaklaşa yatırım olanakları için gerekli ortamın yaratılması amacıyla Dış Ticaret Müsteşarlığı eşgüdümünde, 05-06 Mayıs 2008 tarihlerinde “İtalyan Markaları Alım Heyeti Organizasyonu” gerçekleştirileceklerini belirten Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Eskinazi, Ege Bölgesi"nin tekstil ihracatında İtalya"nın birinci, konfeksiyon ihracatında ise 4. sırada yer aldığını, amaçlarının İtalya pazarındaki konumlarını güçlendirmek olduğunu söyledi.

İzmir Hilton Oteli Balo Salonu"nda İtalyan tekstil ve konfeksiyon alıcılarını ağırlayacaklarını belirten Eskinazi, “2006 yılında 13-14 Ekim tarihlerinde yine aynı şekilde İtalya"dan bir Alım Heyetini ağırlamıştık. O sayede Ege Bölgesi"nden İtalya"ya yapılan tekstil ihracatımız 50 milyon 211 bin dolara, konfeksiyon ihracatımız ise 86 milyon 94 bin dolara ulaştı. Türkiye"nin İtalya"ya tekstil ihracatı ise 657 milyon 952 bin dolara, konfeksiyon ihracatı da 802 milyon 88 bin dolara çıktı. Amacımız Türk tekstil, konfeksiyon ve aksesuar ihracatçılarının özgün koleksiyonlarını İtalyan alıcılara tanıtmak ve Türkiye"nin bu anlamda vazgeçilmez bir tedarikçi olduğunu vurgulamak” dedi.

İkili görüşmelerden sonra İtalyan firmaların seçtikleri Türk firmalarının tesislerini 07 Mayıs 2008 tarihinde ziyaret edeceklerini anlatan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Eskinazi, şöyle konuştu: “Türk tekstil ve konfeksiyon sektörü İtalya pazarına yakınlığını, modaya uygun koleksiyonlarını sunarak İtalya pazarında rakiplerine karşı avantaj sağlayabilecek potansiyele sahip. Bu avantajlarımızı kullandığımız takdirde bugün Türkiye geneli İtalya"ya yaptığımız 1 milyar 460 milyon dolarlık tekstil ve konfeksiyon ihracatını 2 milyar dolara, 136 milyon 305 bin dolar seviyesindeki Ege Bölgesi ihracatımızı ise 200 milyon dolara çıkarabiliriz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894