• BIST 10540.91
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

Jandarmadan Balık Operasyonu

Jandarmadan Balık Operasyonu
İzmir'in Foça ilçesinde Duyarlı bir vatandaşın ihbarı 10 bin balığın doğal yaşamına geri dönmesini sağladı. Maltepe Gediz ağzı mevkiinde TÜL IRIBI olarak bilinen 0 numara balık ağı takımlarıyla Denizden binlerce 3,4 cm

ON BİN YAVRU CANLI  ÇİPURA BALIĞI DENİZE GERİ DÖNDÜ!

İzmir'in Foça ilçesinde Duyarlı bir vatandaşın ihbarı 10 bin balığın  doğal yaşamına geri  dönmesini sağladı. Maltepe Gediz ağzı mevkiinde TÜL IRIBI olarak bilinen 0 numara  balık ağı takımlarıyla Denizden binlerce 3,4 cm büyüklüğünde yavru çipura balıklarını tutan kaçak avcılar ve tutulan balıkları avcılardan satın alarak balık çiftliklerine pazarlayan balık alım satımcıları kıskıvrak  yakalandılar. Foça Su Ürünleri Kooperatifine ihbar yapılması üzerine Koop başkanı Yaşar BALTA Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığını konu hakkında bilgi verdi. Foça Su Ürünleri Kooperatifinden alınan bilgileri değerlendiren  sahil güvenlik  ve  ilçe jandarma komutanlıkları işbirliği yaparak başarılı bir  operasyon gerçekleştirdi. Sahil Güvenlik ekipleri denizden yasa dışı avcılık yapılan mevkii ye giderek  kaçak avcılık yapan balıkçıları kıskıvrak yakaladı ve yasal olmayan tül ırıbı olarak bilinen  balık ağlarına el koyarak Kaçak avcılar hakkında yasal işlem yaptı. Operasyon"un bir diğer ayağı ise kaçak avcılardan yavru balıkları alıp çiftliklere satan şahıslar için düzenlendi. Maltepe  deltasında jandarma ekipleri nin yolu kesmesi üzerine yavru balıkları alıp balık çiftliklerine pazarlayan şahıslar 09 D 8599  plakalı kapalı kasa kamyonet tipi araçlarınla  Yol üzerinde bekleyen Jandarma ekiplerini fark edince  geri dönerek kaçmaya kalkıştılar  şahıslar ile jandarma"nın arasında geçen kovalamaca dan  sonra çıkmaz yola giren şahıslar Jandarma ekiplerince yakalandı.Araç içersinde deniz suyu ile doldurulmuş  havuzların içersinde oksijen tüpü ile de kurulan bir düzenek ile   barındırılan canlı balıkların olduğu tespit edildi. Aracı kullanan  Nuri ÇAKIR  ve İzzet AKSAK biz yasak olduğunu bilmiyorduk diyerek kendilerini  savundular.Olay sonrası Foça İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen şahıslar hakkında  yasal işlem yapıldı. Araçta bulanan  oksijen tüpleri Tarım İlçe müdürlüğüne teslim edildi.Havuz içersinde bulunan  tahmini 10 bir tane olarak bilinen yavru balıklar Foça Küçük Deniz Sahilinden yeniden doğal ortamına denize salındı.

 

 

FOÇA SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİF BAŞKANI YAŞAR BALTA.  “YAVRU BALIKLARI  SATIN ALAN BALIK ÇİFTLİKLERİNİ DAHA DUYARLI OLSUN” 

 Foça Su Ürünleri Kooperatif başkanı Yaşar BALTA  Konu hakkında bir açıklama yaptı.

Uzun zamandır o bölgede bu tür avcılık yapanların olduğu kulağımıza geliyordu. Biz Foça Su Ürünleri Kooperatifi olarak Foça   Kaymakamlığının  çevre koruma  botu "nu geçmişte beş yıl sevk ve idaresini yaptık geçmişte biz bu tür yasa dışı avcılık yapanları yüzlerce kez  sahil güvenlik komutanlığınla iş birliği yaparak yakaladık uzun bir süredir kooperatifimizin kullanabileceği bir bot u yoktu , halende yok .Kooperatif olarak yasa dışı avcılığı önleme konusunda uzun  süredir   durgunduk bugün yeniden atağa geçtik! Ben bugünkü operasyon"u başarı ile gerçekleştiren kolluk kuvvetlerimize Tüm Foçalı Balıkçılar adına teşekkür ediyorum.Bugün 1380 sayılı kanuna muhalefet edenler gerekli idari para cezaları ile cezalandıracaklar fakat  Ben bu yasak avcılığı yapanlara değil bunu yaptıranlara kızıyorum  Çünkü  para karşılığında bu balığı temin ettirenler insanlar gerçek suçlulardır.  bu balıkları alan balık çiftlikleri  ne şekilde ne koşullarda fire verir vermez mi ne kadarı yaşar ne kadar yaşamaz hiç düşünmeden almaktadırlar. İnsanlarımız zaten geçim sıkıntısı yüzünden yapacak hiçbir işleri olmadığı için  yasak avcılığa  itilmekteler. Bu balıkları satın alan balık çiftlilerini daha duyarlı olmaya davet ediyorum . daha değişik tekniklerle yapacakları işi  geliştirsinler. Sonuçta bu çok üzücü binlerce deniz balığı evcilleştirilerek  çiftlik balığı haline getiriliyor sadece bugün yakalanan  yavru balıklar İlçemiz Foça"da balıkçılık yapan insanların bir yıllık gelir kaynağıdır.  kaldı ki balıkçılık ege de bir tek Foça "da yapılmıyor” dedi.

 

Hasan ESER

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894