• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Çanakkale 15 °C

Menemen Plastik İhtisas OSB’de Tüm Kararlar “Oybirliği” İle

Menemen Plastik İhtisas OSB’de Tüm Kararlar “Oybirliği” İle
14 Mart 2023 tarihinde katılımcıları ile yaptığı toplantıda “kendi kendini yönetmeyi” seçerek Genel Kurul’a geçen Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MPİOSB), mevzuat gereği gündemdeki konuları görüşmek üzere Olağanüstü Genel Kurul toplantısı

14 Mart 2023 tarihinde katılımcıları ile yaptığı toplantıda “kendi kendini yönetmeyi” seçerek Genel Kurul’a geçen Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MPİOSB), mevzuat gereği gündemdeki konuları görüşmek üzere Olağanüstü Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Temmuz ayının son günlerinde gerçekleşen toplantıda “Yönetim Aidatı ve Hizmet Bedellerinin Revizesi” görüşüldü. Yönetim Kurulunun Genel Kurul’a sunduğu teklif oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda söz alan MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, kendilerine duydukları güven ve verdikleri destek için katılımcılara teşekkür etti. Kurucu başkan olduğu günden bugüne kadar ekip arkadaşları ile birlikte en önemli önceliklerinin Bölgede yer alan sanayicilerin üretimini kolaylaştıracak yatırımları yapmak ve rekabet gücünü yükseltmek olduğunu belirten Esen, “Yönetim Kurulu olarak tek düşüncemiz sizlerin daha rahat koşullarda ve maksimum verimle üretim yapmanızı sağlamak. Elimizdeki bütçeyide daimi olarak bu doğrultuda kullanıyoruz. Sizler de görüyorsunuz, Bölge olarak çoğu OSB’de bulunmayan bir altyapı ve altyapıyı destekleyecek teknolojik sistemler kurduk. Her bütçe döneminde öncelikle katılımcımızın ihtiyaçları neler diye düşünerek adımlarımızı öyle attık. Halen Bölge Müdürlüğü binamız yok. Kurulduğumuz gün inşa ettiğimiz geçici prefabrik binada sizlere hizmete devam ediyoruz. Tabi ki böyle güzel bir Organize Sanayi Bölgesini temsil edecek bir Bölge Müdürlüğü binasını yapacağız. Ama her şeyin bir zamanı var. Önceliğimiz sizlerin üretimine katkı sağlayacak altyapı ve üstyapılarımızı daha donanımlı hale getirmek. İmar Planı Revizyonu çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Bu çalışmalar tamamlandığında hem yeni sanayi parsellerimiz oluşacak hem de enflasyon sebebi ile sürekli artan yönetim aidatları ve hizmet bedellerini azaltma imkanı sağlayacak, Bölgeye gelir getirecek hizmet destek alanları ve sosyal tesis projelerimiz hayat bulacak” dedi.

Enerji Kalitesi ve Ulaşım Problemlerini Çözmek İçin Çalışıyoruz

Bölgenin en önemli sorunları olarak son aylarda sıklaşan elektrik temininde meydana gelen gerilim dalgalanmalarını ve ileride Bölge çevresinde konutların artması ile daha da sıkıntılı hale gelecek olan ulaşım güzergahının yetersizliğini gördüklerini söyleyen Salih Esen “Temiz enerji konusu  plastik sektörü için çok önemli. Son aylarda dışarıdan enerji temin ettiğimiz trafo merkezindeki arızalardan bizler de etkileniyoruz. Yaşanan gerilim dalgalanmaları üretim hızımızı düşürüyor, işçilik ve fire kayıplarına yol açıyor. Konu ile ilgili TEİAŞ ve GEDİZ yetkilileri ile üst düzey toplantılar yaptık. Kendileri de bizim sorunumuzu çözmek için gayret gösteriyorlar. Bu kurumlar ile birlikte hareket ederek kısa ve orta vadeli çözüm planlarımızı oluşturduk.”

Ulaşım sorunundan da bahseden Esen “Hali hazırda bile Bölgemize ulaşım yolu trafik yükünü kaldıramıyor. Bölgemizde inşaata devam eden fabrikaların üretime geçmesi ve çevremizdeki konut sayısının artması mevcut güzergahı kullanılamaz hale getirecek. Buna önlem alınması amacı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüştük. Hem mevcut yol güzergahımızın iyileştirilmesi hem de alternatif bir yol güzergahı oluşturulması ile ilgili taleplerimizi Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e ilettik. Konu ile ilgili etüt çalışmaları başladı. Sizlerin bizlere verdiği destek ile bu iki sorunumuzu da mümkün olan en kısa sürede halledeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894