• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 19 °C

Konut Satışında Yabancılar İzmir’e İlgisiz

Konut Satışında Yabancılar İzmir’e İlgisiz
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Ar-Ge Birimi çalışmalarıyla oluşturulan ‘ETİK Exclusive Yönetim Raporları’ 6’ıncı sayısı yayımlandı.
ETİK EXCLUSİVE TURİZM RAPORU 6’INCI SAYISI YAYIMLANDI
 
KONUT SATIŞINDA YABANCILAR İZMİR’E İLGİSİZ
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Ar-Ge Birimi çalışmalarıyla oluşturulan ‘ETİK Exclusive Yönetim Raporları’ 6’ıncı sayısı yayımlandı. Yabancılara yurtiçi konut satışları hakkında bilgiler içeren raporda, İzmir’de yabancılara 2014 yılı Ocak-Nisan döneminde 57 adet konut satıldığına dikkat çekildi. Yurtiçinde turizm teşvikli yatırımlar hakkında da önemli bilgiler verilen raporda, teşvikli yatırımların 4’te 3’ünün İzmir’e yapılacağının müjdesi verildi.
 
ETİK Exclusive Yönetim Raporları 6’ıncı sayısında, yabancılara konut satışın en çok yapıldığı ilin Antalya olduğu belirtilirken, İzmir’de ise konut sayısı satışlarının düştüğü ifade edildi. Türkiye’de Nisan ayında yabancılara satılan konut sayısı bin 554 olarak dikkat çekti. Satılan 563 konut ile ilk sırayı Antalya alırken, ikinci sırada 489 konut satışıyla İstanbul yer aldı. Üçüncü sırada ise 109 konut satışıyla Aydın ili göze çarptı. İzmir’de ise konut satışları sayısında düşüş yaşandı. Son 4 aylık periyoda bakıldığında ise, toplam 5 bin 194 adet konut satışı yapıldığı belirtildi. Yabancı vatandaşlara satılan konut sayıları bakımından Antalya, bin 886 adet konut satışıyla yine birinciliği elden bırakmadı. Antalya’yı sırasıyla İstanbul, Aydın, Muğla ve Bursa takip etti. 2013 yılı Ocak – Nisan döneminde yabancılara 60 adet konut aldığı İzmir’de bu yıl, yine aynı dönemde bu sayı 57’de kaldı.
 
TEŞVİKLİ YATIRIMLARIN YÜZDE 4,3’Ü İZMİR’E
Öte yandan,  turizm sektörünün, yeni tesis projeleri için yaklaşık 1,5milyar liralık yatırım teşvik belgesi aldığı gözlenen raporda, ayrıca turizme teşvikli yatırımların 4’te 3’ünün, turizmin gözbebeği illerimizden İzmir’e yapılacağının müjdesi verildi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler,’’ Turizm sektörü yılın 3 aylık döneminde 92 adet yeni tesis projesi için yaklaşık 1,5 milyar TL’lik yatırım teşvik belgesi aldı. Bu belge, turizm sektörümüz için büyük önem teşkil ediyor. Henüz başlangıç aşamasında olan 92 adet tesis projesi sayesinde, 6 bin 630 kişiye yeni iş istihdamı sağlanacak. Ayrıca, bu projeyle birlikte sektöre 27 binden fazla yatak verilecek’’ şeklinde konuştu. 
 
Rapora göre, yeni yatırım lokasyonlarına bakıldığında, ilk sırayı Antalya ve İstanbul’un aldığı görüldü. Böylece, yeni yatakların yüzde 43’ü Antalya’da, yüzde 13’ü de İstanbul’da yapılacak. İzmir’ e bakıldığında ise, teşvik bakımından yeni tesis oranı yüzde 4,3 oldu.  Bu yatırım sayesinde yaratılacak istihdamın yüzde 2,2’si, yatak sayılarının da yüzde 2’si İzmir’de yer alacak. Çağdaş GENİŞ
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894