• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 19 °C

İmzalar hızlandı, şirketler tasarruf etti

İmzalar hızlandı, şirketler tasarruf etti
Günler süren evrak, sözleşme ve anlaşmalar için gereken imzaların tek platformdan gönderilmesini sağlayan Paperzero ile 2023 yılı içerisinde 350 bin imzalama ve onaylama işlemi gerçekleşti.

Günler süren evrak, sözleşme ve anlaşmalar için gereken imzaların tek platformdan  gönderilmesini sağlayan Paperzero ile 2023 yılı içerisinde 350 bin imzalama ve onaylama işlemi gerçekleşti. Bu süreçte 1 milyon 400 bin işlem yapıldı. Çevre dostu platform sayesinde bir yıl içerisinde toplamda 300 ağaç kesilmekten kurtarıldı, 7 ton karbon emisyonu azaltıldı.

Günler süren imzalama işlemlerinin sadece 10 saniyede yapılmasını mümkün kılan Paperzero, yenilikçi olduğu kadar doğaya dost bir uygulama. Yasal anlaşma platformu Paperzero üzerinden 2023 yılında 350 bin imza ve onay gerektiren işlem yapıldı. Bu süreçlerde 1 milyon 400 bin işlem gerçekleştirildi. Yapılan işlemlerin yüzde 72’sinde mobil imza, yüzde 23’ünde elektronik imza, yüzde 5’inde ise imza görseli kullanıldı. Dijitalde ilerletilen bu süreçler sayesinde çevre dostu Paperzero sayesinde 300 ağaç kesilmekten kurtarıldı ve yaklaşık 7 ton karbon emisyonu azaltıldı. 
 
En çok bankacılık işlemlerinde kullanıldı
Bir ağaçtan ortalama 73 bin A4 kağıt çıktığı dikkate alındığında, platform sayesinde 1 milyon 750 bin adet A4 kağıtla yapılabilecek işlem elektronik ortamda gerçekleştirildi. Kullanıcılar, elektronik ve mobil imzalı yasal imzalama altyapısıyla zaman ve mekandan bağımsız imzalama veya onaylama işlemlerini gerçekleştirerek iş süreçlerini daha hızlı ve kolay tamamlıyor. Sürekli geliştirilen uygulamaya yalnızca 2023 yılı içerisinde 35 yeni özellik daha kazandırıldı. Türkiye’deki bütün bankalarla entegre olan Paperzero, en büyük kurumların imzalama süreçlerini dijitalleştirdi. Özellikle banka talimatları süreçlerinde kullanılmasıyla ön plana çıkan platform aynı zamanda insan kaynakları, fatura onay süreçleri, kurum içi ve dışı tüm imza süreçlerinde tercih ediliyor. 

Mobil imza daha çok tercih edildi
Günler alan imza süreçlerini 10 saniyeye indirdiklerini, istenilen yerde ve zamanda imzalama veya onaylama konforu sunduklarını belirten E-GÜVEN Genel Müdürü İlker Türkoğlu, “Hiçbir kurulum ihtiyacı olmayan, masaüstü veya mobil uygulama üzerinden rahatlıkla kullanılabilen Paperzero ile şirketler ve bireyler istedikleri belgeyi, sözleşmeyi, anlaşmayı elektronik ortamda veya mobil cihaz üzerinden imzalayabiliyor veya onaylayabiliyor. Genel kullanımda gördüğümüz üzere, uygulama en çok mobil imzalama ile kullanılıyor, mobilitenin önemi bir kez daha ön plana çıkıyor. Şirketler, hızlı ve güvenilir işlemlerle kağıt, arşivleme, kargolama maliyetlerinden kurtuluyorlar. Operasyonlarını dijitalleştirirken çevreye de katkı sağlıyorlar” açıklamasında bulundu.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894