• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Hentbol'da Aliağa’ya Milli Gurur

Hentbol'da Aliağa’ya Milli Gurur
Elde ettikleri başarılarla adlarından sıkça söz ettiren Aliağa Belediyesi Veteran Kadın Hentbol Takımı’nın 12 sporcusu milli takıma davet edildi.

Elde ettikleri başarılarla adlarından sıkça söz ettiren Aliağa Belediyesi Veteran Kadın Hentbol Takımı’nın 12 sporcusu milli takıma davet edildi. 

Burdur’da düzenlenen ‘2.Ulusal Veteran Hentbol Turnuvası’na 2 takımla katılan Aliağa Belediyesi Veteran Kadın Hentbol Takımı, şampiyonluk ve ikincilik kupalarıyla turnuvaya damgasını vururken Aliağalı hentbolcuların performansları da göz kamaştırdı. Performanslarıyla dikkatleri üzerine çeken Kaptan Özge Özakıncı, Kaptan Filiz Akyıldız Akçay, Yeliz Akyıldız Güney, Emine Erşan, Ayça Kocabaş, Burcu Öz, Arzu Uysal, Burcu Kaderoglu, Çiğdem Biçer, Nur Yücesoy, Ayfer Bulut ve Ezgi Çam şubat ayında Ankara'da yapılacak olan milli takım kampına katılacak.  

Özakıncı: “Amacımız Hentbol Branşını Aliağa'da Yeniden Yaşatmak” 
Aliağa’yı ulusal platformda temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Aliağa Belediyesi Veteran Kadın Hentbol Takımı Kaptanı Özge Özakıncı; “Katıldığımız turnuvalarda şampiyonluk ve başarılarla dolu 7 yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
En başından beri aynı hedef ve amaç doğrultusunda birbirinden özel ve değerli takım arkadaşlarımla 7 yıl önce başladığımız veteran hentbol serüvenimize kadro sayımızın güçlü olması sebebiyle bu sene Veteran Hentbol Takımı 1 -  Veteran Hentbol Takımı 2 olmak üzere 2 ayrı takım olarak devam ettik. Amacımız hentbol branşını Aliağa'da yeniden yaşatmak, turnuvalara katılmak ve turnuva sürecindeki hazırlıklarımızın karşılığını alıp bize yakışan şekilde başarı ve kupa ile dönmekti. Mutluyuz, bu amacımıza ulaştık ve Aliağa'da hentbol branşını yeniden duyurmanın yanı sıra Türkiye genelinde düzenlenen veteran turnuvalarında Aliağa'mızın adını başarı ile duyurduk” dedi. 

“Gençlerimize Örnek Olmak İstiyoruz”
Aliağa’nın demografik yapısı ve imkanlarına da değinen Özakıncı sözlerine şöyle devam etti: "Aliağa hentbol sporuna yabancı bir kent değil, geçmişte çok sayıda başarıya imza atıldı, üstelik genç bir nüfusa sahip. Gençlerimize çok sayıda branşta spor yapacak ortam sağlayıp spora ve sporcu olmaya yönlendirmek, vesile olmak, örnek olmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili özellikle ilköğretimde görev yapan beden eğitimi öğretmeni meslektaşlarımdan destek bekliyorum"           

Özge Özakıncı
Tüpraş İzmir Rafinerisi’nde uzun yıllardır spor uzmanlığı yapan ve Aliağa Galatasaray Futbol Okulu kurucusu Kaptan Özge Özakıncı, 7 yıldır katıldığı turnuvalardan takım şampiyonlukları dışında ödüller ile döndü.

*2017-2018 Antalya Başarı Veteran Hentbol Turnuvası En Centilmen Oyuncusu seçildi.

*2018 Eşkişehir Veteran Hentbol Turnuvası En İyi Oyuncu, 2018 Antalya Akdeniz Akşamları Hentbol Turnuvası En Skorer Gol Kraliçesi.

2022 Urla Türkiye Hentbol Federasyonu Veteran Hentbol Turnuvası En Skorer Gol Kraliçesi.

2023 Burdur 2.Ulusal Veteran Hentbol Turnuvası En iyi Sağ Oyun Kurucu ödülü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894