• BIST 10733.95
  • Altın 2520.704
  • Dolar 32.1973
  • Euro 35.0038
  • İzmir 32 °C
  • Manisa 31 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 25 °C

Fogiad'tan SPOR Paneli

Fogiad'tan SPOR Paneli
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ DEMOKRAT FOÇA GAZATESİ / Hasan Eser / Dünya Engelli Vücut Geliştirme Şampiyonu,Milli Sporcu Tolga Murat Balıkçı, Foça Reha Midilli Anadolu Lisesinde öğrencilerle panelde buluştu. Foça Genç İş Adamları Derneği (FOGİAD) öncülüğ

TOLGA MURAT BALIKÇI’DAN LİSE ÖĞRENCİLERİNE “SPORUN İNSAN YAŞAMINA KATKILARI” KONULU PANEL

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ DEMOKRAT FOÇA GAZATESİ / Hasan Eser /

 Dünya Engelli Vücut Geliştirme Şampiyonu,Milli Sporcu Tolga Murat Balıkçı, Foça Reha Midilli Anadolu  Lisesinde öğrencilerle panelde buluştu.


 

Foça Genç İş Adamları Derneği (FOGİAD) öncülüğünde düzenlenen  “Spor’un İnsan Yaşamına Katkıları” konulu panele Milli Sporcu Tolga Murat Balıkçı konuşmacı olarak katıldı. Reha Midilli Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen panele Okul Müdürü Ali Öztütüncü, FOGİAD, Başkanı Altan Öztürk ,Yardımcıları Ceyhun Çetin, Abdullah Kaçan ,Hasan Eser, ile birlikte Toplum Destekli Polis Memuru Fatih Durak, sınıf öğretmenleri  ve  yaklaşık 200 öğrenci katıldı. Panel, Tolga Murat Balıkçı’nın katıldığı Tv programlarından kesitlerin yer aldığı sinevizyon sunumu başladı.

Okul Müdürü Öztütüncü ve Fogiad Başkanı Altan Öztürk’ün açılış konuşmaları sonrasında 

sevgi gösterileri ve alkışlarla kürsüye davet edilen Milli Sporcu Balıkçı, katılımcı öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, sadece sporda değil hayatın her alanında profesyonelliğe giden yolun fedakârlık gerektirdiğini, kötü alışkanlıkların insan hayatında ki olumsuz etkilerini, spor yapmak ile birlikte düzenli beslenme ve dinlenmenin de önemli olduğunu ve hedefsiz, azimsiz bir insanın ne kadar yetenekli olursa olsun çalışmadan başarıya ulaşamayacağını vurguladı.

Panelde öğrencilere başarı öyküsünü yaşamından örnekler vererek anlatan Balıkçı, 13 yıl önce geçirdiği talihsiz bir  trafik kazası sonucunda  sol bacağını kaybettiğini, diz altından kopan bacağının yerine  protez takıldıktan sonra bir an olsun bile hayata küsmediğini,hayata dört elle sarıldığını, geçirdiği rehabilitasyon sürecinden sonra  önce yarım kalan eğitimini tamamladığını, masa başında bir işte çalışma fırsatı olduğu halde  ulusal ve uluslararası alanda Türkiye adına başarılı olmayı hedeflediğini, kendisine seçtiği vücüt geliştirme sporu üzerinde de çalışmaya başlayıp, azimle,büyük bir kararlılıkla kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu ve düzenli beslenme ve sağlıklı yaşaması neticesinde  başarıya ulaştığını ifade etti. Konuşmasının devamında, “Spor yapan, düzenli beslenen, sağlıklı ve başarılı olma yolunda kendine hedefler koyarak yaşayan bir insanın hayatında aşamayacağı bir engel yoktur”  diyen Balıkçı, “Kendinize şunu sorun, ‘ben niçin yaşıyorum’ bunun cevabını verebiliyorsanız, siz doğru yoldasınız. Ancak bu soruya yanıt veremiyorsanız, mutlaka bu sorunuza bir yanıt bulun. Ayrıca aranızda sigara içenler yada hayal edenler olabilir. Fakat sizden ricam lütfen size emanet edilen vücudunuz ve sağlığınızın kıymetini bilin. Ben sigara içilen ortamlarda bile bulunmayan bir insanım. Çünkü benim bir tane bacağım var. Eğer bir damar tıkanıklığıyla o bacağımı da kaybedersem işte o zaman benimde işim bitti demektir. Bu anlamda her şeyin kıymetini çok iyi bilin” diye konuştu. Program sonunda Fogiad Başkanı Altan Öztürk, Milli Sporcu Tolga Murat Balıkçı’ya ve  Panelin gerçekleşmesinde büyük katkıları olduğunu belirterek Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi Müdürü Ali Öztütüncü’ye birer teşekkür plaketi takdim etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894