• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Doğa Sporları Tutkunlarından Aliağa’da Tarih ve Doğa Turu

Doğa Sporları Tutkunlarından Aliağa’da Tarih ve Doğa Turu
Tarih turizmi ve doğa yürüyüşü rotalarıyla Kuzey Ege’nin dikkat çeken kenti Aliağa, doğa sporları tutkunlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Tarih turizmi ve doğa yürüyüşü rotalarıyla Kuzey Ege’nin dikkat çeken kenti Aliağa, doğa sporları tutkunlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Aliağa Gençlik Merkezi’nde bir araya gelen Aliağalı doğa sporları tutkunları, Myrina Antik Kenti Limanından Alia Park, Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne kadar yaptıkları doğa yürüyüşüyle keyifli bir hafta sonu geçirdi.

Aliağa Belediyesi’nin destekleriyle AGM Spor Kulübü tarafından düzenlenen doğa yürüyüşüne yüzlerce doğa tutkunu katıldı. Doğa sporlarına gönül vermiş doğa tutkunları yürüyüş öncesi kahvaltı için Doğa Park’ta bir araya geldi. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın da yer aldığı kahvaltıda katılımcılara Kaleiçi Coffee’de çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Doğa Tutkunlarından 5 Kilometrelik Doğa Yürüyüşü
AGM Spor Kulübü üyeleri kahvaltı sonrası yürüyüş başlangıç noktası olan Myrina Antik Kenti’ne geçti. Burada Aliağa Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Osman Karatekin’in anlatımıyla Myrina Antik Kenti hakkında bilgiler edinen katılımcılar daha sonrasında yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüş rotasını kullanarak Alia Park, Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne kadar doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Atlı Gösteriler Hafta Sonuna Renk Kattı
Yürüyüşle birlikte Aliağa’da doğanın sunduğu güzellikleri de keşfeden katılımcılar, Alia Park, Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hem dinlenme imkanı buldu hem de at binerek hafta sonu keyfini ikiye katladı. Alia Atlı Spor Kulübü eğitmenleri tarafından engelli parkurda yapılan gösteriler ise güne renk kattı.      

Katılımcılara Aliağa Kent Kitaplı Seti Hediye Edildi
Günün sonunda doğa tutkunlarıyla Alia Park, Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde buluşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, tüm katılımcılarla sohbet ederek kendilerine teşekkür etti. Tüm katılımcılara ayrıca Aliağa Belediyesi kültür yayınlarına ait Aliağa Kent Kitaplığı’nın ‘Aliağa ve Çevresindeki Antik Kentler’, ‘Myrina ve Gryneion 2’, ‘Myrina ve Gryneion 4’ ile ‘Aliağa Kuş Cenneti’ yayınlarından oluşan kitap seti hediye edildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894