• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 19 °C

Alto “İhracat İşlemleri Ve Kullanılan Evraklar” Eğitimi Düzenliyor

Alto “İhracat İşlemleri Ve Kullanılan Evraklar” Eğitimi Düzenliyor
Aliağa Ticaret Odası, eğitim programları kapsamında “İhracat İşlemleri ve Kullanılan Evraklar” konulu eğitim programı gerçekleştirecek.

Aliağa Ticaret Odası, eğitim programları kapsamında “İhracat İşlemleri ve Kullanılan Evraklar” konulu eğitim programı gerçekleştirecek.
Aliağa Ticaret Odası, Aliağa’da ihracat yapma isteğinde olan veya halihazırda ihracat yapmakla birlikte dış ticaret süreçleri ile ilgili bilgi dağarcığını genişletmek ve pazar payını artırmak isteyen firmalara yönelik olarak kapsamında “İhracat İşlemleri ve Kullanılan Evraklar” konulu eğitim düzenliyor.
Global Kariyer Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Hülya Candar tarafından verilecek olan eğitim, 30 Kasım 2023 Perşembe günü, 10.00-17.00 saatleri arasında Aliağa Ticaret Odası Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Eğitimde; geçmişte pek çok firmada yaşanmış örnekler katılımcılara anlatılarak ihracat yapmak ya da ihracatını arttırmak isteyen üye firmalarımızın ihracatta kısa zamanda başarılı olmasını sağlayacak pratik bilgiler ve ipuçları uygulamalı olarak anlatılacak.
Eğitime katılmak isteyenlerin, 24Kasım 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar https://alto.org.tr/tr/etkinlikler?t=20231130adresinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Eğitim İçeriği:
Eğitimin içeriği ise şu konulardan oluşuyor: “İhracat Tanımı ve İş Akışı, Tahsilat risklerinin analizi, Tahsilat risklerine karşılık alıcı üzerinden alınabilecek önlemler, Kabul kredili ödeme ile alınabilecek önlemler ve poliçe uygulamaları, Vadeli akreditif ödeme ile alınabilecek önlemler, Banka garanti mektubu ile alınabilecek önlemler ve uygulaması, Tahsilat risklerine karşılık satıcı üzerinden alınabilecek önlemler, Alacak sigortası uygulamaları, Dış̧ ticarette evrakların önemi, İhraç̧ edilen ürüne göre düzenlenmesi gereken evrakların tespiti, Fatura örnekleri hazırlama, Proforma fatura hazırlama uygulamaları, Ticari fatura hazırlama uygulamaları, Yükleme notası hazırlama, Gemi yüklemesi için hazırlanacak nota uygulaması, Tır ve uçak yüklemesi için hazırlanacak nota uygulaması, Taşıma evrakları inceleme, Konşimento örneklerinin incelenmesi, CMR-AWB örneklerinin incelenmesi, Orailway bill örneklerinin incelenmesi, Dolaşım evrakları hazırlama, ATR hazırlama uygulaması, Eur.1 hazırlama uygulaması, Menşe-i şahadetnamesi hazırlama uygulaması.”

ihracat-egitimi-afisi.png

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894