• BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • İzmir 7 °C
  • Manisa 5 °C
  • Balıkesir 0 °C
  • Çanakkale 4 °C

Minik Parmaklar Kuşadası’nda Geleceği Programlayacak

Minik Parmaklar Kuşadası’nda Geleceği Programlayacak
Kuşadası Belediyesi, Habitat Derneği, Finansbank ve Microsoft Türkiye işbirliğiyle çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmek üzere hayata geçirilen

MİNİK PARMAKLAR KUŞADASI’NDA GELECEĞİ PROGRAMLAYACAK

Kuşadası Belediyesi, Habitat Derneği, Finansbank ve Microsoft Türkiye işbirliğiyle çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmek üzere hayata geçirilen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi, 1-3 Haziran tarihleri arasında Kuşadası’nda 3 okulda gerçekleşecek.

Türkiye’nin teknoloji üreten ve ihraç eden bir topluma dönüşmesine katkı sunmak amacıyla yaşama geçirilen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesi, Kuşadası Belediyesi, Finansbank, Habitat Derneği ve Microsoft Türkiye işbirliğiyle Kuşadası’nda çocuklarla buluşacak. Atatürk Ortaokulu, Naci Akdoğan Koleji ve Pakize Kamil Çağlayan Ortaokulu’nda 8-16 yaş grubu 20 çocuğa 3 gün boyunca toplam 16 saat basit ve görsel bir programlama dili olan KODU hakkında bilgi verilecek olan proje ile çocukların bilgisayar karşısında tüketici konumdan çıkarak üretici olmaları amaçlanıyor. Çocukların enerjileriyle neşe katacağı interaktif eğitimlerle algoritmik düşünce sistematiğini içselleştirmeleri hedeflenirken eğitimler, çocuklar için kod okuryazarlığına giriş niteliğinde olacak.

Bugüne kadar 22 farklı ilde 5 bin çocuk ile buluşan proje kapsamında eğitimlere katılan çocuklar, kendi ürettikleri projeleri değerlendirme şansı da bulacak. KODU ile program yazan ve Türkiye çapında KODU Cup’a katılmak için başvuruda bulunarak projelerini paylaşan adaylara ait projeler, oluşturulacak bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecek.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, çocukların analitik düşünme yeteneğine sahip üretken bireyler olarak eğitilmelerinin önemine dikkat çekerek “İçinde yaşadığımız teknoloji çağında tüketici ve teknoloji ithal eden bir ülke olmaktan çıkarak üretici ve teknoloji ihraç eden bir ülkeye dönüşebilmemiz için çocuklarımızın ve gençlerimizin donanımlı bireyler olarak eğitilmeleri gerekiyor. Kuşadası Belediye Meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda Habitat Derneği ile yaptığımız protokolle “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesinin ilçemizde yaşama geçiriliyor olmasını son derece önemsiyor, eğitime katılacak öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.  / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894