• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Çanakkale 13 °C

Tartan'ın Seçim Afişine Saldırı

Tartan'ın Seçim Afişine  Saldırı
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 30 Mart Yerel seçim takvimi işlemeye devam ederken İzmir'de seçim tansiyonu giderek yükseliyor. Aday belirleme yönteminin anti demokratik olduğu gerekçesiyle
HAKAN TARTAN'IN SEÇİM AFİŞİNE ÇİRKİN SALDIRI 
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
30 Mart Yerel seçim takvimi işlemeye devam ederken İzmir'de seçim tansiyonu giderek yükseliyor. Aday belirleme yönteminin anti demokratik olduğu gerekçesiyle  CHP'den istifa ederek DSP'den Konak Belediye Başkan Adayı olan Dr. Hakan Tartan'ın kent  merkezindeki seçim afişi kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yırtılarak iş görmez hale getirildi. Çirkin saldırı üzerine  bir açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan,yaşananları kaygı ile izlediğini açıkladı.
 
Başkan Tartan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Yirmi yılı aşkın bir süredir topluma hizmet veren bir kişi olarak, son beş yıldır da büyük bir onurla halkımın desteğiyle Konak Belediye Başkanlığını görevini yürütüyorum. 30 mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde ilkesel ve yönetsel anlamda yaşadığım farklılıklar nedeniyle kurucusu olmaktan onur duyduğum CHP den ayrılarak saygın devlet adamı sayın Bülent Ecevit’in yapılandırdığı Demokratik Sol Parti (DSP)den Konak Belediye Başkan adayı oldum.
 
Bugüne kadar halkımla iç içe ve sevgi eksenli çalışmalarımı adaylık sürecindeki kampanyama da yansıtamaya çalıştım. Zor koşullara ve baskılara rağmen seçim kampanyamı etik değerler, halka saygı çerçevesinde yürütmeye çalışıyorum. Bu çerçevede kentin çeşitli yerlerinde yer alan afiş ve pankartlarımın çeşitli kesimlerce vicdan ahlak ve terbiye dışı hatta gözleri oyularak ortadan kaldırılmasına yönelik gelişmeleri kaygıyla izliyorum.
 
Halktan yüze 65 oranında destek almış, sevilmiş ve “Halk Adamı” olma ötesinde hiçbir kusuru olmayan Hakan Tartan’ın kampanyasına yönelik bu çirkin görüntüleri halkımın takdirine bırakıyorum. Siyaseti hizmet sevgi ve başarış eksenli bir olgu olarak gören bir kişi olarak yaşananları İzmir’in ve toplumun geleceği adına endişe ile izliyorum. Halkımın da bu konudaki tepkilerini ve tedirginliğini görüyorum. Ne olursa olsun; cumhuriyet değerlerini ve Atatürk ilkelerini sonsuza dek yaşatmaya Allah bana sağlık ve ömür verdiği sürece devam edeceğim.
 
Hakan Tartan’ın demokrasi insan hakları Atatürk ve cumhuriyet mücadelesi kim ne yaparsa yapsın devam edecektir. Bu gelişmeler anketlerde bana yönelik verilen yüzde 60’lar düzeyindeki desteği daha da yukarılara taşıyacaktır. Hizmet değil; kin ve nefret, “Küçük olsun benim olsun”, “Odun koysak seçilir” anlayışındakiler dün olduğu gibi bugün de tarihin tozlu sayfalarında yok olup gitmeye mahkumdur.Bizden umut sevgi ve bekleyen gelecek kuşaklar yapılan çirkinlikleri değil Hakan Tartan’ın gençler, kadınlar ve toplum için yaptığı güzel hizmetleri anacaklardır. Büyük sevgi duyduğum halkıma saygıyla arz ederim."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894