• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Çanakkale 11 °C

Şeboy,İzmir'in Vizyonu YOK

Şeboy,İzmir'in Vizyonu YOK
Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yüklendi. İzmir’in iyi yönetilmediğini savunan Şeboy; “İzmir vizyonu geniş, ileriyi gören idareciler tarafından yönetilmeli” diyerek yapılan yatırımların sadece günü kurtarmak

BUCA BELEDİYE BAŞKANI CEMİL ŞEBOY; “İZMİR"İ YÖNETENLER İLERİYİ GÖREMİYOR, İZMİR VİZYONU GENİŞ YÖNETİCİLER TARAFINDAN YÖNETİLMELİ”

 

Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu"na yüklendi. İzmir"in iyi yönetilmediğini savunan Şeboy; “İzmir vizyonu geniş, ileriyi gören idareciler tarafından yönetilmeli” diyerek yapılan yatırımların sadece günü kurtarmak olduğu üzerinde durdu.

 

 

İzmir"in kendini geliştiremediğini bu yüzden de limanını büyütemediğini söyleyen Şeboy; “İzmir kendini geliştiremediği gibi limanını büyütemedi, yeni limanlar yapmadı, sanayi bölgeleri yapmadı, bu yüzden de olduğu yerde patinaj yaptı açılamadı. Yanı başımızda Manisa organizesini kurdu, Denizli iyi bir atılım yaptı. Daha önce yatırımcı İzmir"i tercih ederken İzmir yerinde saydığı için Manisalı ve Denizlili yatırımcı oralarda kaldı. İzmir de İzmirli yatırımcı yok hepsi dışarıdan gelenler. Liman yapacağımız yere konut yaptık şimdi limana yer arıyoruz. Çandarlı mı olsun, Aliağa mı olsun diye düşünüyoruz” derken halen yapımı devam eden Aliağa- Menderes demir yolu hattının da sadece hızlı tren projesi olmasını eleştirdi. Cemil Şeboy; “Ben o projeye karşı çıktım neden karşı çıktım çünkü, orada yük taşımacılığı için bir yatırım yapılmalıydı. Şimdi Aliağa"ya liman yapılırsa oraya nasıl gireceğiz. Yolcu taşıyan treni mi durduracağız? Bu hat yapılırken yanına bir hat daha yapılmalı ve biri yolcu diğeri yük taşımacılığı için kullanılmalıydı, dinletemedik. O limanın orada kesinlikle olması lazım en azından otoyol"un İzmir"de bittiği yani çakal burunu dediğimiz yerden İnciraltı"ndan karşı tarafa köprünün veya tüp geçit in bir defa kesin olması şart kent"in iki yakasını barıştırmak için yapılmalı bu” şeklinde konuştu. Şeboy; “Şimdi buralarda Karşıyakalıları bulabilirsiniz ama İzmir"in diğer tarafında Bucalıları da bulamazsınız Alsancaklıları da  Güzelyalılıları da  bulamazsınız neden? Ben Çiğli"ye gelinciye kadar Çeşme"ye gidiyorum Kuşadası"na gidiyorum buradaki adamda nereden dolaşacak böyle Çeşme"ye gidecek oraya gidinceye kadar oda oraya gidiyor o zamanda işte bu doğal güzelliği olan  ve yani cıvıl cıvıl olması gereken Çeşme gibisi gereken  bir yer olmuyor iletişim kopukluğundan ve ulaşım kopukluğundan olmuyor köprünün kesin olması lazım köprü  hem kentin iki yakasını barıştıracak hem de  eğer Aliağa tarafına  Çandarlı tarafına yapılacak limanı da besleyecek ve gemilerinden oradan oraya geldiğinde yolu da kısalmış olacak faydası olmuş olacak bu iki proje İzmir"e bir ivme kazandırıcak.

 

“FOÇA"YA GELİNCEYE KADAR DARACIK YOLLARDAN GEÇTİK”

İzmir"in bir çok sorunu olduğunu kaydeden Cemil Şeboy, ulaşımdan su sıkıntısına kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cemil Şeboy; “Foça"ya gelinceye kadar daracık yollardan geçtik. İzmir ve ilçelerini turizm kenti yapmak istiyorsak o zaman buraya da ulaşımın kolay olması lazım duble yol olması lazım. Menemen ovasının su kuyularında su seviyeleri 250 metrenin altına inmeye başladı  biraz daha derine inerseniz orada tuzlanma başlar yani kuraklık başlar. İçme suyu içinde aynı problem sulama kuyuları içinde aynı problem işte o deniz geri teperse kuyular tuzlanırsa zaten o zaman tarım başta olmak üzere her şey tehlikeli duruma gelir, onun için arıtılan su ile kesinlikle Menemen ovasının sulanması lazım. Şu anda arıtılan su denize dökülüyor oysa 20 km bağlantı yapılsa zaten su kanalları var orada, Gediz sulama sistemi var sadece arıtılan suyu o bölgeye takviye etmen yetecek bu sayede derin kuyuları kaldıracaksın. Ulaşım sorunun çözümü içinde köprü projesini hayata geçirmek yeterli olur. Köprü ile birlikte buraya gelen insanın sayısı en az ikiye katlar Köprü projesi İzmir"in kendi içindeki trafik problemini çözer nasıl çözer kentin yarısı kara yolu ile gider İzmir"in göbeğinden yarısı da köprüden gider kentin içi de rahatlar” derken İzmir"i yönetenlerin vizyonsuz olduğunu savundu.

 

“İZMİR"E TEKNİK BİR BELEDİYE BAŞKANI GEREKİYOR”

“Ben muhasebeden anlamam, ben para kazanmasını bilmem” diyen başkan Şeboy, İzmir"i yönetecek kişinin teknik bir insan olması gerektiğini söyleyerek; “Ben muhasebeden falan anlamam ben para kazanmasını bilmem ben tasarrufu bilirim bu başka bir şey ama ben mimarım ben projeyi bilirim. Bu benim işim ama dediğim gibi ben ticari ilimler mezunu değilim ben dükkan çalıştıramam işte olay bu İzmir"e de bugüne kadar teknik eleman ne zamandan beri gelmedi hiç gelmedi   ilk 84 yılında Burhan bey 89"da Çakmur  94"te tekrar Burhan Bey geldi 99"da Ahmet Piriştina geldi. Bunlara bir bakıyorsun  80 yılından beri daha da geriye gidersen Alyanak, Osman Kibar onlarda teknik eleman değildi. İzmir"in en büyük kayıplarından bir tanesi mimar mühendis Belediye Başkanı gelmemiş olmasıdır. Mesleğinize becerilerinizi de katmanız gerekir benden öncede Buca"ya Mimar Belediye Başkanı gelmiş fakat ne göleti yapmış ne yedi gölleri yapmış nede Mevlana"yı yapmış. Demek ki; kendi becerinizi, kendi yaratıcılığınızı, ufkunuzu kullanacaksınız bunların olması lazım ondan sonrada İzmir"in geneli için sizinde bir misyon yüklemeniz lazım oda nedir İzmir üniversite kenti mi olacak? İzmir eğlence kenti mi olacak? Bir şey olması lazım bu Türkiye içinde geçerlidir bölgeler içinde geçerlidir. Şimdi İzmir"de bir mastır plan yapıp bu mastır plan çerçevesinde İzmir"in Menemeni ne olacak? Foça"sı, Aliağa"sı ne olacak? kendi içinde olması lazım merkezi ne olacak? Buna karar verilmeli” dedi.

 

         YEREL

SEÇİMLERE

SADECE

231 GÜN

KALDI

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894