• BIST 10399.06
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

Halk Plajı Halka Kapatıldı

Halk Plajı Halka Kapatıldı
Temiz denizi ve el değmemiş doğası ile Kuzey Ege’nin yıldızı parlayan turizm yerlerinden biri olan Şakran’da halk plajı halka kapatıldı. Halkın denize girebildiği tek yer olan 1500 metre uzunluğunda ki sahil

ŞAKRAN"DA HALKA PLAJ KALMADI

Temiz denizi ve el değmemiş doğası ile Kuzey Ege"nin yıldızı parlayan turizm yerlerinden biri olan Şakran"da halk plajı halka kapatıldı. Halkın denize girebildiği tek yer olan 1500 metre uzunluğunda ki sahil şeridindeki “Halk Plajı” tabelası kaldırılarak bölge tel örgüyle çevrildi ve Bungolow tipi evler yapan bir işletmeciye teslim edildi.

Üçte biri Yeni Şakran Beldesi geri kalanı Aşağı Şakran Köy Tüzel kişiliğinin olan kıyı şeridi"nin peşkeş çekildiğini iddia eden Şakran Beldesi Sakinleri adına Süleyman Çelikal, Belediye Başkanı Zeki Şen"in Şakran"ın doğal yapısını bozmam dediğini ancak söyledikleriyle yaptıklarının birbirini tutmadığını iddia ederek; “Bu yıla kadar halka açık olan ve giriş kapısında –Yeni Şakran Halk Plajı- levhası asılıyken birdenbire bu levha yok oldu ve çevresi tel örgülerle çevrilip bir işletmeciye teslim edildi. Bungolow evleri denen evlerden yapan ama görünüşü sadece kümesi andıran bu yapılaşma Şakran"ın doğal yapısını bozmaya yetmiştir. Birbirine birleşik upuzun bir hayvan barınağı andıran bu yapı halkın denizle irtibatını kesmiştir” şeklinde konuştu.

Halkın denize girebildiği tek mevkiinin tel örgülerle çevrilip bir işletmeciye teslim edilmesini kabul edemeyecekleri belirten çevre sakinleri; “En kısa zamanda bu yapılaşma kaldırılmalı ve halka ait olan plaj tekrar halka verilmeli. Çevre köylerden gelen vatandaşlarda burada piknik yapıyordu, denize giriyordu oysa şimdi bunların hiç biri yok. Kıyılar halkındır deniliyor ama halk kıyılardan yararlanamıyor. Biz tesisleşmeye karşı değiliz ancak bunun için başka yerler gösterilebilir halka ait olan bir plaj bunun yeri değildir” şeklinde konuşurken, tesisin su abonesi olmadığını da tespit ettirdiklerini söyledi.

Konuyla ilgi olarak iddiaları reddeden başkan Zeki Şen ise; “Her şey yasal oranın ruhsatı var. Bir kısmı Aşağı Şakran köyüne ait olan bir yer. Bize karşı siyasi muhalefet yapanlar tarafından uyduruluyor bütün bunlar” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894