• BIST 10535.14
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 20 °C

O Şimdi Başkan Adayı

O Şimdi Başkan Adayı
İzmir’in Foça ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki bedensel engelli Tolga Murat Balıkçı, içindeki yaşama sevinci ile hayata sımsıkı sarıldı. 10 yıl önce Geçirdiği talihsiz bir trafik kazası sonucu 18 yaşında sol bacağını kaybeden

HAYATA DÖRT ELLE SARILAN ENGELLİ GENÇ  "BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYIM""DEDİ

İzmir"in Foça ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki bedensel engelli Tolga Murat Balıkçı, içindeki yaşama sevinci ile hayata sımsıkı sarıldı.  10 yıl önce Geçirdiği talihsiz bir trafik kazası sonucu  18 yaşında sol bacağını kaybeden engelli genç hayata meydan okumaya devam ediyor. . 3 yıl önce Foça"da Kendi imkanları ile açtığı fitness salonunda yediden yetmişe herkese spor sevgisini aşılamaya çalışan Balıkçı"" Foça halkının hizmetkarı olmak istiyorum. yeterli bilgi birikimim ve tahsilim var.  2009 yerel seçimlerinde Foça Belediye Başkanlığına adayım""dedi.

BEDENİMİN İÇİNDE TEK TAHRİP OLMAYAN AZMİM VE İRADEMDİ.
Emekli banka memuru  Abdurrahman- Yüksel çiftinin ikinci çocukları olan Tolga,10 yıl önce Foça"nın sevgi caddesi yolunda içinde olduğu araç oturduğu taraftan elektrik direğine firen yapmadan çarpmasıyla Olay yerinde sol bacağı bedeninden  ayrıldı.  Kaldırıldığı Ege üniversitesi hastanesinde yaklaşık 30 gün kaldı Ardından taburcu oldu. Daha sonra  vücuduna bir protez takıldı. Ancak yaşadığı talihsiz kaza Tolga Murat Balıkçı"nın bir an olsun bile hayata küsmesine neden olmadı hayata dört elle sarıldı. Geçirdiği rehabilitasyon sürecinden sonra Foça"ya dönerek lise ikinci dönem de devamsızlığı ve  giremediği sınavlar sebebiyle kaldığı derslerini bütünlemeyle verdi.  Genç yaşta geçirdiği trafik kazasında engelli kalan Balıkçı""Fizik olarak bedenimde büyük eksiklikler vardı Bedenimin bir azasını kaybetmiştim.82 kilodan 52 kiloya düşmüştüm  Ama bu geçirdiğim dönem içinde tek tahrip olmayan ve bir gramını dahi kaybetmediğim içimde bir volkan gibi kaynayan azmim ve irademdi...  o sıralar yeni açılmış olan bir spor salonuna yazıldım.,üç yıl boyunca  antrenmanlarıma kesintisiz devam ettim.87 kiloyu yakaladım. Bu geçen dönem içinde de ÖSS ye hazırlandım. Adnan Menderes Üniversitesini kazandım.4 yıllık iktisat eğitimim sonunda üstün başarıyla mezun oldum""dedi.

CİDDİ BORÇLARIN ALTINA İMZA ATARAK FİTNES SALONU AÇTI.
Fakülteyi bitirip Foça"ya geldiğimde  eski spor salonunun kira maliyetleri yüzünden kapandığını söyleyen  Balıkçı""Bu sebepten Foça"da bırakın yerli halkımızı Foça ya gelen turistlerin bile egzersiz yapacakları herhangi bir yer mevcut değildi. o sıralar bir özel bankanın yönetmen yardımcılığını kazanmıştım. Fakat halktan ve arkadaşlarımdan salon açmam doğrultusunda büyük ısrarlar gelmeye başladı. Bende hayatımı riske atarak baba mesleği olan bankacılık yerine bu işi yapmaya karar verdim.kültürel ve fiziki donanımım buna da çok elverişliydi. 60 m2 alana sahip olan bir dükkanda spor ekipmanı konusunda dünya lideri olan life fitness ekipmanlarıyla donatılmış bir spor salonunu  Foça ilçesine kendi imkanlarımla ciddi borçların altına imza atarak kazandırdım. “dedi.

“ENGELLİ BİR GENCİN NELER BAŞARABİLECEĞİNİ TÜM DÜNYAYA KANITLAYACAĞIM”

 Belediye Başkanlığına aday olma fikrinin  Foça halkından kendisine gelen yoğun talepler üzerine oluştuğunu kaydeden Balıkçı""benim  bedensel engelli oluşum Belediye Başkanlığına aday olmama ve Başkanlık yapmama engel teşkil etmez""dedi. Yeterli bilgi ve birikiminin kendisinde olduğunu anlatan Balıkçı"" Bu güne kadar beni tanıyanlar bilirler ki; sorumluluğunu aldığım hiçbir işi yarım bırakmadım. Daha iyiye gitmesi için gecemi gündüzüme kattım ve savaştım. Benim geçmişim yarım bırakılmış ,söz verilmiş ama vaatte kalmış icraat ve işlerle değil,başarılar ve mücadelelerle kazanılmış bir çok savaşla doludur.Yarın yaşayacağıma inandığım belediye başkanlığı makamı şayet bana nasip olursa tüm Foçalı kardeşlerim ve saygı değer büyüklerim şunu bilsin ki ;devletimize ait bir A4 kağıdının bile değeri bilinecek tüm yatırımlar ve hizmetler kamu menfaatine olacak şekilde çalışılacak,bir kuruşun bile hesabı edilecek,hiçbir esnafın hiçbir vatandaşın hakkı yenmeyecek adil,seviyeli,sevgili ve saygılı bir yönetimle iş başına gelecek kısa sürede lafta kalan dünya kenti olma hayalini hayalden öteye, gerçeğe taşıyacak,bana oy veren yada vermeyen hiç kimsenin güveninizi boşa çıkarmayacağım” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894