• BIST 10512.95
  • Altın 2472.776
  • Dolar 32.2824
  • Euro 35.0451
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

CHP de Gönenç Aday

CHP de Gönenç Aday
CHP İlçe Başkanı Dr. İdris yavuz Yılmaz’ın çiçekle karşıladığı CHP‘nin ilk aday adayı Mehmet Gönenç Bergama CHP’de mutlu bir tablo çizdi.

 BERGAMA"NIN GENÇ İŞADAMLARINDAN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MEHMET GÖNENÇ BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI. / Tahsin TUNA/ Bergama

 

Dün Bergama CHP  yoğun bir kalabalık  ve mutlu bir gün yaşandı.  İlçemizin   genç İşadamlarından Mehmet  Gönenç Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu düzenlediği basın toplantısıyla resmen açıkladı.

 

CHP İlçe Başkanı Dr. İdris yavuz Yılmaz"ın  çiçekle karşıladığı CHP"nin ilk aday adayı Mehmet Gönenç Bergama CHP"de  mutlu bir tablo çizdi.

Bu tablodan dolayı yüzü gülen partililere seslenen İlçe Başkanı Dr.  İdris Yavuz Yılmaz  yaptığı kısa konuşmasında  Bergama CHP"de aday adaylarının şeffaf bir  şekilde demokratik bir seçim ile   tabana sorularak gerçekleştireceklerini belirterek belediye Başkan adaylarını belirleyeceklerini söyledi. “Dr. Yavuzyılmaz, Aday kim oldursa olsun hereksin şimdiden başlayarak 24 saat seçimler için çalışma yapmasını bekliyoruz” dedi.

 

Mehmet Gönenç, kişisel olarak illaki belediye Başkanı olmak için bir hırsı olmadığını,  anacak kendisini destekleyen ekip arkadaşlarıyla birlikte  Belediye Başkanlığı için  aday adayı olduğunu ve bu seçimlerde  şehri merkezi ve beldelerde  CHP"nin  kazanacağını   partileri CHP"nin ise AKP"nin   korkulu rüyası olacağını açıkladı.

DYP, ANAP,  AKP ve DSP  gibi  bir çok siyasi partiden katılımlarında olduğu toplantı da   “Artık   AKP"nin  Panzehiri CHP"dir” diyen  genç  İşadamı ve Belediye  Meclis Üyesi  Mehmet Gönenç, konuşmasında “Bugün burada ki bu nitelikli kalabalık Cumhuriyet Halk Partisi"nin ilk yerel seçimde Bergama"da iktidar olacağının işaretidir,kıvılcımıdır “ dedi.

 

Mehmet Gönenç  neden aday adayı olduğu konusunda ise konuşmasında şu görüşlere yer verdi. “Cumhuriyet Halk Partisinin Sayın İlçe Başkanı ve değerli yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi üyemiz, 4,5 yıldır birlikte görev yaptığım Belediye Meclis üyesi arkadaşlarım, CHP sine yıllarını vermiş emeğini katmış saygıdeğer Cumhuriyet ve demokrasi yoldaşı dostlar katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. 38 yaşında partili bir arkadaşınızım. Bergamalıyım. İlkokulu Bölcek"te orta ve lise eğitimimi Bergama Lisesinde tamamladım. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. Mezuniyetimden bu yana ticaretle uğraşıyorum, kendi işyerimi yönetiyorum” diyerek kendini  tanıttı.

 

1999 yılına değin gönülde olan CHP"liliğim bu tarihte resmiyete kavuştu. Partinin kayıtlı üyesi oldum. Parti üyeliğimin beşinci yılında 2004 Belediye seçimlerinde Partimizden 2. sırada belediye meclis üyesi adayı gösterildim ve Mart 2004 den beri bu görevimi onurla yürütüyorum.

 

1982 yılından bu yana 4 yıllık üniversite öğrenimim ve 8 aylık askerliğim dışında kesintisiz Bergama"da yaşayan bir hemşerinizim.

Belediyecilik konusunda 4,5 yıllık bir meclis üyeliği deneyimim var.

Bu kenti, sorunlarını, Belediyenin yapısını ve çözüm yollarını biliyorum.

Neye talip olduğumun bilincindeyim, bu konuda gerekli özgüvene sahibim.

Siyasal Bilgiler okudum, kamu yönetimi okudum.

Yaş olarak da dinamik ve verimli bir çağımda olduğumu düşünüyorum.

Çalışma arkadaşlarıma, kuracağım ekibe ve hepsinden önemlisi Cumhuriyet Halk Partisinin gücüne ve sizlere inanıyorum, güveniyorum.

 

Önümüzdeki Yerel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Bergama Belediye Başkanı Aday Adayıyım.

Sevgili partili dostlarım; Bergama 52 aydır AKP"li bir belediye tarafından yönetiliyor. Geçen bu süre içinde kentin sorunlarına hâkim olamamış, önceliklerini iyi planlayamamış katılımcılıktan ve saydamlıktan uzak bir belediye yönetimine tanıklık etik. Nasıl yapılacağı, önceliği, daha uygun çözümlerin olup olmadığına bakılmaksızın bir kısım projeler öne çıkarılmıştır. Geçen dört buçuk yılda hâkim olan bu AKP anlayışına karşı bizim önerimiz Üretken- Katılımcı- Şeffaf- Eşitlikçi ve Toplumcu bir belediyecilik anlayışının yaşama geçirilmesidir.

Biliyoruz ki AKP laik cumhuriyet karşıtı eylem ve söylemler üzerinden siyaset yapmaya devam etmektedir. Bu nedenle, Bergama için Türkiye için önümüzdeki seçimler çok önemlidir.

AKP gerek 2002 yılında gerekse 2007 yılında hükümete gelirken –birazda siyasi boşluktan faydalanarak- belediyeleri bir sıçrama tahtası olarak kullanmıştır. Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu seçimde de merkezi iktidarın olanaklarını kullanarak yereldeki iktidarını devam ettirmek isteyecektir.

CHP olarak çalışmaya,daha çok çalışmaya ve herkesten çok çalışmaya ihtiyacımız vardır.

Olası bir erken seçim bir yana, bugün belki henüz seçimlere aylar varken bir adaylık açıklamasını erken bulanlarınız olabilir.

Cumhuriyet Halk Partisi"nin ve Türkiye"nin yitirecek zamanı yoktur.

Yoktur çünkü AKP iktidarı Türkiye"yi bir yol ayrımına getirmiştir.

Ya inançlara saygılı, çoğulcu, modern bir toplum ve laik cumhuriyet için CHP"yi iktidara taşıyacağız.

Ya da bir durgunluk ve rehavet içinde kalarak Türkiye yi bağnaz, hoşgörüsüz ve çağdışı toplum ve şeriat düzeni peşindeki AKP"ye teslim edeceğiz.

 

Sorumluluğumuz ve yükümlülüğümüz partimizi iktidara taşımanın çok ötesinde bir sorumluluktur.Cumhuriyet yurttaşı olmanın sorumluluğudur, kaçılamayacak bir görevidir.

Hükümetin partizanlığı, yanlı ve tarikatçı kadrolaşma ile devleti kuşatmaktadır. Üniversiteler, yargı ve özgür basın susturulmak , sindirilmek istenmektedir.Bugünlerde tüm bu olup bitenlerin açıklaması budur.

Bizler çok iyi biliyoruz ki AKP"nin panzehiri CHP"dir.

Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk ilke ve devrimlerinin, laik cumhuriyetin ve İslam ülkeleri içinde başka bir benzeri olmayan “Çağdaş Türkiye Modeli”nin güvencesidir, savunucusudur.

Ve işte bu nedenle bugün saldırıların hedefinde CHP vardır.

Türkiye"nin aydınlık geleceğinin yolu Atatürk devrimleri ve sosyal demokrasinin evrensel ilkelerinden geçer. İşte bu iki kaynaktan beslenen CHP ideolojisi bu büyük iddianın; sahibidir, savunucusudur,ülkemizdeki en büyük örgütlü gücüdür.

Sevgili dostlar bu gücü harekete geçirmek, dinamik kılmak ve iktidara taşımak bizim elimizdedir. Unutmayalım ki sosyal demokrat siyasetin temelinde sevgi, dayanışma, paylaşma, uzlaşma ve hoşgörü vardır. İşte bizlere seçim kazandıracak ilkeler de bunlardır.

Önce burada Bergama"da bizler dayanışmayı,paylaşmayı,uzlaşmayı ve sevgiyi hakim kılmak zorundayız. Uzlaşmanın ve dayanışmanın yolu yapılacak “demokratik ve adil bir önseçim” dir.

Mehmet Gönenç olarak bireysel bir talebim, hırsım ihtirasım yoktur.

Amacımız CHP"yi iktidara taşımaktır. Elbette ki kendime güveniyorum, Arkadaşlarıma güveniyorum, sizlere güveniyorum.

Ama önseçim, uzlaşma ve dayanışma olmazsa olmazımızdır.

Öncelikle parti içinde hakim kılınacak sevgi ve hoşgörü seçim başarısının anahtarıdır.

Yinelemek istiyorum;

Sorumluluğumuz ve yükümlülüğümüz partimizi iktidara taşımanın çok ötesinde bir sorumluluktur.Cumhuriyet yurttaşı olmanın sorumluluğudur, kaçılamayacak bir görevdir.

Hepimiz buna uygun davranmak zorundayız.Parti içindeki yaşanabilecek çekişmelere, dayatmalara,kayırmalara meydan vermemeliyiz. Aslolan örgütün iradesidir.

Bergamalı"nın Başkan adayını belirlerken söyleyeceği sözü, kullanacağı oyu olmalıdır. Buna saygı demokrasinin gereğidir.

Kendim ve arkadaşlarım adına sandıktan çıkacak sonuca saygımızın sonsuz olacağına, aday adayıyken de , adayken de yalnızca ve yalnızca “Partinin” adayı olacağıma söz veriyorum.

Seçildikten sonra da, Cumhuriyet Halk Partililiğini unutmayacak bir aday olacağıma söz veriyorum.

 

Hepinizi saygıyla sevgiyle kucaklıyorum,

Geldiğiniz için Cumhuriyet Halk Partisi"ne güç kattığınız için,

Ve bu gelişiniz ve coşkunuzla başta karşı binada oturan AKP iktidarı olmak üzere CHP karşıtlarını daha şimdiden titrettiğiniz için teşekkür ederim,”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894