• BIST 10560.01
  • Altın 2475.889
  • Dolar 32.2744
  • Euro 35.0113
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 28 °C
  • Balıkesir 26 °C
  • Çanakkale 23 °C

Foça'da İŞLER Kesat

Foça'da İŞLER Kesat
İzmir’in Turizm ilçelerinden biri olan Foça’da Yaz sezonunun ortasına gelinmesine rağmen Foça’da beklenenin çok çok altında bir turizm sezonu geçirmesi münasebetiyle Foça’da turizm sezonunun kötü gidişatı konusunda

 

FOÇA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ METİN ÖNGÜNŞEN, ""FOÇA TARİHİNİN EN KÖTÜ SEZONUNU YAŞIYOR""

İzmir"in Turizm ilçelerinden biri olan Foça"da Yaz sezonunun ortasına gelinmesine rağmen Foça"da beklenenin çok çok altında bir   turizm sezonu geçirmesi münasebetiyle Foça"da turizm sezonunun kötü gidişatı konusunda  bir basın açıklaması düzenleyen Demokrat Parti Meclis Üyesi Metin Öngünşen ""Huzur Kent"i Foça tarihindeki en kötü sezonunu yaşamakta…. Artık Karşıyakalılar bile Foça çatısından Foça yoluna sapmaz oldular Esnaf kalan bir buçuk ayda elde edeceği gelirle önümüzdeki koca kışı nasıl geçireceğini şimdiden kara kara düşünüyor ifadesinde bulunarak. Yerel yönetimin başarısız olduğunu iddia etti ve yerel yönetimi  sert bir dille  eleştirdi.

GÜMRÜK KAPISI HÜSRAN
Sözlerine gümrük kapısı  başlayan Öngünşen ""İlçemizde ortalıkta bir tane turist yok Sokakta veya restoranlarda   bir kelime İngilizceye hasret kaldık ,Foça"da artık 75 kuruşluk çay"ı bile İngilizce isteyen yok, Gümrük kapısı hüsran halbuki koca koca heyetler büyük masraflar yaparak Midilli"ye gidip Lütfen Foça"ya gelin dediler.Sonuç olarak yapılan masraflar boşa gitti birkaç ünlümüz Schengen vizesi aldı"" iddiasında bulundu.

BU GİDİŞAT İLE ESNAF BORÇLARINI NASIL ÖDEYECEK?
Foça"da bankalara borcu olmayan neredeyse yok gibi diyen Öngünşen""Foça"daki  Turizm"in bu kötü gidişatı ile esnafımız banka borçlarını nasıl ödeyecek? önümüzdeki kış"ı nasıl geçirecek? Zaten az olan otellerimize kimse gelmiyor ,çeyrek yat limanına da yat gelmiyor restoranlar  biz bize balık salta eee nasıl olacak bu iş ?""ifadesinde bulundu.

FOÇA 4 YILDA 14-15 TRİLYON KAYBETTİ
Foça" turizminin kötü gidişatı hakkında iddialarını ve fikirlerini anlatan Öngünşen ""Yerli ve Yabancı turistleri ilçemize çeken cazibe merkezleri ; Yeni Foça ve Foça arasında var olan kıyılarımız kapalı ! Oralarda denize giremiyoruz ve kıyıları açmak içinde her hangi bir çabamız  yok""dedi.Foça "da Şehir içinde para harcamak isteseniz bile mekan yok diyen Öngünşen"" 2004 yılında yıkılan Beşkapılardaki restoranların katkısı her türlü değerlendirmeyle yıllık üç ,dört trilyondu ""iddiasında bulundu. Öngünşen""demek ki  geçen 4 yıl zaman zarfında Foça 14-15 trilyon para kaybetti ""dedi.

KAFALARDA SEÇİM HESABI VAR
Foça ilçesi içersindeki Beşkapılar "da yeniden yapılacak Sur dibi kafeler için  2 nolu kurulun olumlu görüşleri vardı diyen Öngünşen""Niye yapılmıyor? Çünkü kafalarda seçim hesabı var halen imar mevzuatı bitmiş otel yerleri ihaleye çıkarılmıyor Hala Foça yolu için Anakent Belediyesi nezdinde girişim yapılmıyor. Bu yol bulvar hüviyetinde Sevgili Foçalılar kısacası bu yolu  Foça Belediyesi ile aynı siyasi görüşü paylaşan Anakent Belediyesi yapacak"" şeklinde konuştu.

MECLİS TOPLANTILARI AÇ -KAPA OLARAK YAPILIYOR
Tüm bu anlattıklarımın  tüm sorumlusu  benimde meclisinde olduğum Foça Belediyesidir diyen Öngünşen""Belediye Yasası kentin ekonomik yaşamını düzenlemekle sorumlu tutmuştur lakin gelin görün ki  ilçemizde bu kadar ciddi sorun varken son iki aydır belediye meclis toplantıları aç-kapa olarak yapılıyor ve üstelik sanki yorulmuşuz gibi önümüzdeki ay"da tatil""dedi.

TOPLANTILARDA GÜNDEM DIŞI BİR SÜRÜ LAF KONUŞULUYOR
Meclis toplantıları ile ilgili iddalarını sürdüren Öngünşen"" Yapılan  meclis toplantılarında
meclis toplantılarında ne geleceğe yönelik ne  planlar nede sorunlar konuşulmuyor ve tartışılmıyor kapalı devre meclis toplantısı yapılyor""dedi. Toplantılarda gündem dışı bir sürü laf konuşulduğunu anlatan Öngünşen "" Bir sanayi sitesinin dahi ihalesi bitirilemedi. Nedir ki alt tarafı 40-50  dükkan  şimdiye bir kalfa bile yapardı fakat ihalesi bir türlü bitmiyor merak içinde bekliyoruz bakalım kim alacak nasıl olacak?""şeklinde konuştu.

ESNAF İÇİN ACİL DURUM PROJESİ 
KSK-FOÇA DENİZ HATTI

Meclisi çalışmayan kısa,orta ve uzun vadeli hiçbir planı olmayan yerel yönetim bence Foça halkını düşünüyorsa ifadesinde bulunan Öngünşen ""Karşı kıyılara gelen gemi taşımacılığını Anakent belediyesinden istesin ,Midilli hattı yerine Karşıyaka- Foça deniz hattı kurulsun  Karşıyaka –Foça Seferlerinin başlaması  kısa vadede esnafa nefes aldıracak bir acil durum projesidir, Midilli"ye giden gemi boş duracağına  belediye destek versin gemi Karşıyaka- Foça seferi yapsın böylelikle daha ucuz bir taşıma ile Foça"ya günde üçyüz beşyüz kişi Foça"ya günübirlikte olsa tatile gelsin""dedi.

KARŞIYAKA"LILAR FOÇA"YA GERİ GELİN!
Foça"da belediye tarafından düzenlenen festivallere büyük paralar harcanmasına da tepki gösteren Öngünşen"" Festivallere  para harcayacağımıza deniz ulaşımına benzer  kampanyalar düzenleyelim ve “KARŞIYAKA"LILAR FOÇA"YA GERİ GELİN” sloganı ile  son yıllarda turizmde kaybettiğimiz itibarımızı geri kazanalım""dedi.Öngünşen"" Yine Belediye tarafından   festivallere harcanan para ile balıkçılara destek verilsin  balıkçıların takımları yenilensin  ve Foça"daki balık üretiminin çoğalmasına katkıda bulunulsun tabiî ki bunları yapmak için siyasetten uzak olmak gerek ""şeklinde konuştu.

KAPALI KAPILARDA SEN OL BEN OLAYIM
Foça turizmi"nin kötü gidişatı  hakkındaki görüşlerini şu sözlerle  noktalayan Öngünşen"" Foça"da şimdi bütün ünlü siyasetçiler ortada herkes çatısını arıyor sanki uzun yıllardır Foça"yı bu hale getiren onlar değil! Kapalı kapılarda sen ol ben olayım konuşuluyor herkes pozisyon arıyor kimse Foça"nın geleceğini düşünmüyor. Sevgili Foçalılar  bu seçim farklı olacak çünkü Yeni Foçalı"lar ,Gerenköy"lüler,Bağaralılar artık büyüyen Foça için seçim yapacaklar ve bilime ilime inanan vizyon sahibi olan  meclis üyeleri  ve başkan seçecekler ""diyerek sözlerini tamamladı    HASAN ESER

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894