• BIST 9988.99
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 23 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 19 °C

Mustafa Erdil'e Ulaşılamıyor

Mustafa Erdil'e Ulaşılamıyor
Uçakta bulunan Türk yolcunun, Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği İkinci Başkanı Mustafa Erdil olduğu öğrenildi. Madrid’deki Türk Büyükelçiliği yetkililerinden alınan bilgiye göre,

İSPANYA"DA UÇAK KAZASI: 153 ÖLÜ

İspanya"nın başkenti Madrid"de bir yolcu uçağı pistten çıktı. Kazada 153 kişinini yaşamını yitirdiği, 21 kişinin kurtulduğu belirtildi. Uçaktaki tek Türk yolcunun İzmirli sanayici Mustafa Erdil olduğu sanılıyor.İspanya"nın başkenti Madrid"de Spanair firmasına ait yolcu uçağı, saat 14.45"de Barajas Havaalanı"ndaki kalkış sırasında pistten çıktı. 166"sı yolcu, 6"sı mürettabat olmak üzere içinde 172 kişi bulunan ve Madrid-Kanarya Adaları seferini yapan uçak yerden 200 metre havalandıktan sonra kaza meydana geldi.

UÇAKTA MUSTAFA ERDİL ADLI BİR TÜRK YOLCU VARDI

Uçakta Mustafa Erdil adlı bir Türk vatandaşının olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan Türk yolcunun, Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği İkinci Başkanı Mustafa Erdil olduğu öğrenildi.  Madrid"deki Türk Büyükelçiliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmirli sanayci Erdil"in düşen uçakta biletinin olduğu ve binmeden önce ailesiyle telefonla görüştüğü, ancak kendisinden daha sonra hiçbir haber alınamadığı belirtildi.  

DÜŞEN UÇAKTAKİ TÜRK SANAYİCİ MUSTAFA ERDİL

Büyükelçilik yetkilileri, Mustafa Erdil"in bir yakının Madrid"e gelmek istediğini ve bunun için İspanyol makamlarından vize talebinde bulunduğunu kaydetti.  Bu arada, kazada ölenlerle ilgili telefon hattı açan Spanair şirketi, diğer tüm yolcular gibi Erdil"in de uçağa binip binmediği konusunda henüz bir açıklama yapılamayacağını bildirdi.  Kazada ölenlerin büyük çoğunluğunun cesetlerinin kömür haline gelmesinden veya kimliklerin kayıp olmasından dolayı ölen ve yaralananlar için kimlik tespiti yapılması neredeyse imkansız hale geldiği belirtilirken, yetkililer bunun için yolcu yakınlarından bu konuda yardım istediler.  Spanair yetkilileri, tüm kimliklerin tespit edilmesinden sonra ilk başta ailelere sonra da kamuoyuna açıklama yapılacağını bildirdi. Uçağın yapmakta olduğu Madrid-Las Palmas seferinin Alman Lufthansa Havayolları ile ortak uçuş olduğu ve bundan dolayı çok sayıda yabancı turistin bulunabileceği belirtildi.

UÇAĞIN İÇİ YANMIŞ CESETLERLE DOLU

Kurtarma ekipleri ise ölü sayısının 140"dan fazla olduğunu, sadece 26 kişinin kurtulmuş olabileceğini söylüyor ve uçağın içinden yanmış cesetler çıktığını belirtiyor. Olay yerinde 50"den fazla ambulans bulunuyor. Kazadan sonra Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero ile birçok bakan tatillerini yarıda keserek Madrid"e gelmeye başladı.

UÇAK İKİYE AYRILDI

Uçağın düşüş nedenine ilişkin henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, televizyonlarda motorlardan birinin durduğu iddiası ortaya atıldı. Yerel TeleMadrid televizyonu ve El Mundo gazetesi ise uçağın kazada iki parçaya ayrıldığını bildirdi.

KURTULAN ARASINDA 2 BEBEK DE VAR

Bu arada, kazadan yaralı olarak kurtulanlar arasında 2 bebeğin bulunduğu, bazı yolcuların sadece birkaç yara bereyle kurtuldukları ifade edildi.  Madrid"in tarihindeki en büyük ikinci uçak kazası olması nedeniyle 3 günlük yas ilan edilen başkentte yarın 5 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı açıklandı. Öte yandan, Spanair firması, düşen MD-82 tipi uçağın son yıllık kontrolünün 24 ocak tarihinde yapıldığını, ve uçağın tüm teknik durumunun normal olduğunu belirterek, ölenlerin ailelerine saygıdan dolayı spekülasyon yapılmamasını istedi. Spanair yetkilileri, “Şu anda bizim için tek önemli olan kurbanların yakınları” açıklamasında bulundu.  Kazadan dolayı bir süre kapalı tutulan Barajas Havaalanı"nın yeniden ulaşıma açılmasının ardından uçuşların normale döndüğü bildirildi.

UÇAKTA 2"Sİ BEBEK TOPLAM 22 ÇOCUK VAR

İspanya"nın başkenti Madrid"deki Barajas Havaalanı"nda dün meydana gelen uçak kazası sonrası açıklanan yolcu listesinde 2"si bebek toplam 22 çocuk bulunuyor.  Spanair tarafından açıklanan 162 kişilik yolcu listesinde, İspanyol yolcuların dışında Türk vatandaşı Mustafa Erdil"in ismi de yer alırken Alman, İsviçreli, Şilili ve Afrikalı yolcuların da bulunduğu görüldü.  Bu arada, 153 kişinin öldüğü ve 19 kişinin yaralı bulunduğu kazada, 2 kişinin kayıp gözüktüğü kaza bölgesinde arama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.  Tatilini yarıda keserek Madrid"e gelen Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, “Korkunç trajediden dolayı hükümet olarak sarsılmış ve çok etkilenmiş durumdayız” dedi. Zapatero, kazanın nedeninin açıklığa kavuşturulması için oluşturulan komisyonun çok hızlı çalışma yürüttüğünü de belirtti.

UÇAKTAKİLERİN YAKINLARINA PSİKİYATRİK DESTEK

Kazadan dolayı kriz masası oluşturulurken, Barajas Havaalanı"ndaki uçuşların bir müddet tamamen durdurulduğu açıklandı. Şu an havaalanın bir bölümünde uçak kalkışları yapılmasına izin veriliyor. Uçağın düştüğü yerde küçük bir yangın çıktığı, ancak büyümeden kontrol altına alındığı ve havaalanının güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.  Bu arada, yolcuların ailelerinin havaalanına akın etmeleri nedeniyle tam bir kaos yaşandığı ifade ediliyor. Yakınları uçakta olan kişiler basın mensuplarıyla görüştürülmeyecek şekilde, Kızılhaç"ın psikiyatri ekibinin hazır bulunduğu bir odaya alınıyor.Şirket, kazanın ardından yolcuların aileleri için acil telefon hattı açarken, ölü sayısının kesinleşinceye kadar yolcu listesinin verilmeyeceğini açıkladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894