• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

Kültür ve Ticaret Merkezi

Kültür ve Ticaret Merkezi
Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yeni yerine taşınmasının ardından eski garaj yerine Kültür ve Ticaret Merkezi yapmak üzere kolları sıvayan Belediye Başkanı Raşit Ürper, “İnşa edeceğimiz Kültür ve Ticaret Merkezi, her yönü ile üç bin yıllık tarihi geçmi

Bergama"ya yakışır Kültür ve Ticaret Merkezi
Şehirlerarası Otobüs Terminali"nin yeni yerine taşınmasının ardından eski garaj yerine Kültür ve Ticaret Merkezi yapmak üzere kolları sıvayan Belediye Başkanı Raşit Ürper, “İnşa edeceğimiz Kültür ve Ticaret Merkezi, her yönü ile üç bin yıllık tarihi geçmişi olan ilçemizin bir aynası olacak. İlçemiz, ruhuna uygun prestijli bir mekana kavuşacak” dedi.
Yıllardır inşa edilmek üzere planlama yapılan ama bugüne kadar bir türlü gerçekleştirilemeyen Bergama Kültür ve Ticaret Merkezi nihayet yapılıyor. Şehirlerarası Otobüs Terminali"nin İzmir-Çanakkale yolu üzerine Bergama çatıya taşınmasının ardından kolları sıvayan Belediye Başkanı Raşit Ürper, eski garaj yerine prestijli bir Kültür ve Ticaret Merkezi yapmak üzere çalışmalarına hız verdi.
Kültür ve Ticaret Merkezi için yapılan projeyi, Belediye meclis üyeleri, mimarlar ve gazetecilerle birlikte tartışıp, proje üzerine fikirlerini almak üzere Belediye Encümen Salonu"nda bir toplantı yapan Başkan Raşit Ürper, “Eski garaj yerine inşa edeceğimiz Kültür ve Ticaret Merkezi, her yönü ile üç bin yıllık tarihi geçmişi olan ilçemizin bir aynası olacak. İlçemiz ruhuna uygun prestijli bir mekana kavuşacak. Şuan mevcut arsamız üzerinde arkeolojik sondaj çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmanın olumlu sonuçlanması halinde, sizlerden de alacağımız görüş ve öneriler doğrultusunda son şeklini vereceğimiz Kültür ve Ticaret Merkezi"nin inşaatına süratle başlayacağız. Kültür Merkezimiz iki katlı bölümde yer alacak. Burada 400 kişilik çok maksatlı bir salon, geniş bir fuayede alanı, Sergi alanı, cafe, fast-food bölümü ve oturma alanları olacak. Burada istenirse küçük bir cep sineması da yapabileceğiz. Tek katlı ve çarşı şeklinde inşa edilecek diğer bölümde ise işyerleri bulunacak. Burası ilçemizin ruhuna da uygun bir şekilde günlük alış – verişlerin yapılabileceği, özellikle ilçemizde üretimi yapılan bize has ürünlerin satışa sunulduğu, yerli yabancı turistlerin rahatlıkla dolaşıp, alış – veriş yapabilecekleri bir çarşı olacak. Bodrum katta ise yaklaşık 150 araçlık bir otopark olacak. Bu otopark aynı zamanda olağan üstü hallede sığınma yeri olarak kullanılacak şekilde yapılacak” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894