• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

Kadın Dayanışma Merkezi

Kadın Dayanışma Merkezi
Bergama Belediyesi tarafından oluşturulan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin açılışı yapıldı. Merkezin açılışında konuşan Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Açılışını yaptığımız bu merkezimiz kadınlarımızın her türlü sorunlarını tespit edip, çözüm üret

Bergama"da Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Açıldı
Bergama Belediyesi tarafından  oluşturulan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi"nin  açılışı yapıldı. Merkezin açılışında konuşan Belediye Başkanı Raşit Ürper,  “Açılışını yaptığımız bu merkezimiz kadınlarımızın her türlü sorunlarını tespit edip, çözüm üretip, gereken hukuki, psikolojik ve manevi desteği verecek şekilde çalışmalar yapacaktır” dedi.
Bergama"da kadınların her türlü sorunlarını tespit etmek ve çözüm önerilerinde bulunmak üzere yeni bir merkez kuruldu. Bergama Belediyesi tarafından oluşturulan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi"nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Törene Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, Belediye Başkanı Raşit Ürper, İlçe Emniyet Müdürü Osman Aral, Protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Merkezin açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Bergama Belediyesi olarak uzun bir zamandır hazırlıklarını sürdürdüğümüz Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimizi, Dünya Kadın Hakları günü olarak kutlanan 5 Aralık"ta açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.  Belediye yönetimi olarak görevlerinin sadece yol ve kaldırım yapmak olarak algılamadıklarının altını çizen Başkan Raşit Ürper, “Belediye yönetimi olarak bizler, görevimizin sadece yol yapmak, su ve kanalizasyon şebekesi döşemekten ibaret olmadığının bilincindeyiz. Halkımızın her kesiminden insana ulaşabilmenin, herkese hizmet edebilmenin ve sorunlarına çareler bulmanın da bizim görevimiz olduğuna inanıyoruz. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, sınırsız özveri göstererek, Kurtuluş Mücadelesinin kazanılmasını sağlayan, ardından da Cumhuriyet"in algılanması ve yerleşmesi için çalışan Türk Kadınına, çok büyük önem vermiştir. Bu nedenle, Cumhuriyetin ilk ve en zorlu yıllarında bile Türk Kadınının şartlarının iyileşmesini önünü açmış, o yılların imkanlarının çok üzerinde kararlar alınmasını sağlamıştır. İşte bunlardan biri, Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkına kavuşması yönündedir. Büyük Ata"mızın sınırsız öngörüsü ile Türk kadını, dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur.  Bundan sonra da bizlere düşen, Atamızın kadına verdiği önemden dersler çıkarmak ve bu yönde çalışmalar yapmaktır” dedi. Konuşmaların ardından Kadın Danışma Dayanışma Merkezi"nin açılış kurdelesi Belediye Meclis Üyesi Gülten Üze, Uçan Süpürge Koordinatörü   Halime Güner ile 2005 yılının  En Başarılı Kadın Girişimcisi seçilen Gülçin Güloğlu tarafından kesildi.

“KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ”
Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezinin görevlerini tek tek konuşmasında açıklayan Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, “Danışma ve Dayanışma Merkezimizin önemli amaçlarından biri de kadınlarımızın ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda gelişmelerini sağlayacak projeler üretmek ve toplumu bilinçlendirecek çalışmalar yapmaktır. Çünkü ancak kendine güvenen ve kendi ayakları üzerinde durabilen insanlar hayatlarında başarıyı ve mutluluğu yakalayabilirler. Bu merkez ile Türk Kadınının, dayanışma, birliktelik ve çalışkanlığının bir kez daha kanıtlanacağına inanıyorum. Ayrıca, yakın zamanda hayata geçmesi için çok uğraş verdiğimiz, Bergamalı Hanımların ekonomiye ve üretime katılmalarına imkan verecek Üretici Kadınlar Pazarı"nı da hizmetinize açacağız” dedi. Öte yandan 5 Aralık Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Belediye Meclis ve Konferans Salonu"nda Uçan Süpürge Koordinatörü   Halime Güner "Danışma Merkezlerinin Önemi" ile ilgili, 2005 yılının  En Başarılı Kadın Girişimci seçilen Gülçin Güloğlu"da Türkiye"de Kadın Girişimciliği" konusunda katılımcıları bilgilendirdiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894