• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

İzmir'de taksimetre ayarı bir tuşla yapılıyor

İzmir'de taksimetre ayarı bir tuşla yapılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, taksimetre ayarını online sisteme taşıyarak Türkiye’de bir ilke imza attı. Uzun kuyruklar oluşturan, iş ve zaman kaybına neden olan taksimetre ayarı, İzmir Ulaşım Merkezi’nde tek bir tuşla yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, taksimetre ayarını online sisteme taşıyarak Türkiye’de bir ilke imza attı. Uzun kuyruklar oluşturan, iş ve zaman kaybına neden olan taksimetre ayarı, İzmir Ulaşım Merkezi’nde tek bir tuşla yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dilerim ki İzmir’de yaptığımız bu uygulama tüm Türkiye’ye örnek olur” dedi.

Taksi şoförlerinin en büyük sorunlarından olan taksimetre ayarında sıkıntı sona erdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin desteğiyle İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından 3 bin taksinin taksimetre ayarı bulunduğu konumdan online sistem ile ayarlandı. İzmir Ulaşım Merkezi’nde yapılan törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili ve İzmir Oto Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Necdet Heppekcan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, uygulama şirketi Mobilbil’in sahibi Ahmet Dönmezoğlu, bürokratlar ve taksici esnafı katıldı. 

Soyer: “Odamızla beraber hareket etme iradesini ortaya koyduk”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, uygulamaya emek veren herkese teşekkür ederek, “Türkiye’de kamu yöneticilerinin bir şey yapmamaları nedeniyle suçlandıkları ya da sorgulandıkları pek nadir görülür. Biz bu işi yapmasaydık bize kimse bu işi neden yapmadın diye soramazdı. Peki, neden yaptık? Odamızla beraber hareket etme iradesini ortaya koyduk. Çünkü biz demokrasiye inanıyoruz. Demokrasi sadece 5 yılda bir sandığa gidip oy kullanmaktan ibaret bir şey değil. Bu toplum için demokrasi, daha iyi bir yönetimin kurumların işbirliği yapması suretiyle bunu başarması demektir. Demokrasi olmayan toplumlarda kamu idaresi bildiğini yapar. Zavallı esnaf kardeşlerim de 3 kilometre kuyruklarda tarifesinin güncellenmesini bekler. Halbuki bizim insanımız, esnafımız çok daha iyisine layık. Niçin eziyet çeksin? Sadece iki kurum arasındaki iyi iletişimle sorun ortadan kaldırılıyorken bunu eden yapmıyor kamu iradeleri. Dilerim ki İzmir’de yaptığımız bu uygulama tüm Türkiye’ye örnek olur. Bunun demokrasi olduğu ve demokrasinin en iyi yönetim modeli olduğu bir kez daha anlaşılır. Dilerim ki Türkiye’nin her yerinde vatandaşımız, esnafımız hak ettiği yüksek kalitede yaşam seviyesine erişir” dedi. 

“Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik”
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili ve İzmir Oto Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Necdet Heppekcan, “Bugün bir çığır açıyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, “Bu yola çıktığımız zaman bize siz hayal görüyorsunuz dediler. Biz bununla çok uğraştık. Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum. Bize güvendiler, bu yetkiyi bize verdiler. Hiçbir ilde şoförler odasına yetki verilmedi. Ama bize güvenip verdiler. Başkanım 3 bin taksiyle emrindeyiz” dedi. Uygulama şirketi Mobilbil’in sahibi Ahmet Dönmezoğlu, esnafın ve halkın yaşadığı sorunları gözlemleyerek sistemi daha da geliştireceklerini söyledi.

Taksi şoförü Başkan Soyer'e teşekkür etti
Başkan Tunç Soyer, taksimetresi ayarlanan Kadir Şen adlı taksi şoförüne canlı olarak bağlandı. Şoför Kadir Şen taksimetre ayarını kontrol etti ve ayarın yapıldığını ifade ederek, “Bizi bu eziyetlerden kurtardınız. Allah sizden razı olsun. Başkanım çok güzel şeyler yapıyorsunuz. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894