• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

Geleneksel Sünnet Şöleni

Geleneksel Sünnet Şöleni
yardıma muhtaç ailelerinin çocuklarının ücretsiz olarak sünnet ettirildiği şölene bu yılda 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında devam edildi.

Çocuklar  Bergama"yı şenlendirdi...
5 ayrı ülkeden toplam 200 çocuğun ve Almanya"nın Böblingen Belediyesi"nden gelen 30 kişilik resmi delegasyonun katıldığı, 12. Uluslararası Çocuk Şenliği"nde Bergama"da  renkli ve neşeli sahneler oluştu. 14 Eylül Stadyumunda yapılan resmi törende KKTC-Lefke, Bosna-Hersek Sanski Most, Bulgaristan – Asanovgrad, Makedonya-Üsküp, Moldovya-Orhei"den halk oyunları ekipleri, yöresel Bergama zeybek ve harmandalı oyunları ile birlikte oynandı.
23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde bu yıl 12. düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği  yapılan resmi tören, kapanış korteji ve Cumhuriyet Meydanı"ndaki halk oyunları ile son buldu. Çocuk şenliğine katılmak üzere Bergama"ya davet edilen Kardeş şehirlerden  KKTC-Lefke, Bosna-Hersek Sanski Most, Bulgaristan – Asanovgrad, Makedonya-Üsküp, Moldovya-Orhei"den öğretmenleri, resmi delegasyon üyeleri ile birlikte gelen yaklaşık 200 kişilik çocuk ekibi, Almanya"nın Böblingen Belediyesi"nden gelen 30 kişilik resmi delegasyon Bergama"yı renklendirdi. Kendi ülkelerine ait halk oyunları ile Bergama Çocuk Şenliği"ne renk kattılar.
Hükümet Konağı önende çelenk koyma töreni ile başlayan 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları 14 Eylül Stadyumunda ki resmi törenle devam etti. Halkın yoğun katılımı ile yapılan kutlamalar Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, Belediye Başkanı Raşit Ürper ve Garnizon Komutanı Avni Angun"un çocukları ve halkı selamlaması ile başladı.  Ardından kortej yürüyüşü, çeşitli gösteriler ve halk oyunlarına geçildi. Her yaştan çocukların aylar önce başlayan titiz çalışmaları sonucu ortaya çıkan stad gösterileri, Bergama"ya davet edilen Kardeş şehirlerden  KKTC-Lefke, Bosna-Hersek Sanski Most, Bulgaristan – Asanovgrad, Makedonya-Üsküp, Moldovya-Orhei"den gelen halk oyunları ekipleri ile ayrı bir renk aldı. Stadyumda yapılan resmi törenin ardından konuk ülke çocukları ve Bergamalı çocuklar Bergama Garnizon Komutanlığı"nın düzenlediği "Çocuk Balosu" na katıldılar. Subay Orduevinde yapılan baloda çocuklar gönüllerinde eğlendiler. Daha sonra Kız Meslek Lisesi önünden başlayan kapanış kontejinde çocuklar halkı selamladı. Cumhuriyet Meydanında yapılan kapanış törende ise hem konuk ülke çocukları hem de Bergamalı çocuklar yöresel halk oyunlarını tekrar oynadılar. Konuk ülke çocukları ise törenin ardından yol durumlarına göre Bergama"dan ayrılmaya başladılar.
47 yıldır süren bir gelenek; sünnet şöleni
Türkiye Yardım Severler Derneği Bergama Şubesi tarafından 47 yıldır aralıksız olarak düzenlenen ve geleneksel hale gelen, yardıma muhtaç ailelerinin çocuklarının ücretsiz olarak sünnet ettirildiği şölene bu yılda 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında devam edildi. Derneğin Bergama Şubesi Başkanı Mukaddes Kuduğ"un üstün gayretleri ile gerçekleştirilen ve her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nda düzenlenen şölende bu yıl 32 çocuk sünnet ettirildi.
Sünnet Şölenine katılan Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper,  şölende yaptığı konuşmasında, “Yıllardan beri bıkmadan usanmadan, yardıma muhtaç ailelerimizin çocuklarını ücretsiz olarak sünnet ettiren ve 47 yıldır bu organizasyona imza atan Mukaddes hanımı gönülden kutluyorum. Kendisi gibi ismi gibi mukaddes bir görevi ilk günkü heyecanıyla sürdüren Mukaddes hanıma çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Raşit Ürper"in konuşmasının ardından çocuklar birer birer sünnet edilerek, çeşitli hediyeler verilip aileleriyle birlikte evlerine gönderildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894