• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

EÜ Organ Nakli Enstitüsü kuruldu

EÜ Organ Nakli Enstitüsü kuruldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan karara istinaden, organ naklinde Türkiye’nin referans merkezleri arasında yer alan Ege Üniversitesi bünyesinde “Organ Nakli Enstitüsü” kuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan karara istinaden, organ naklinde Türkiye’nin referans merkezleri arasında yer alan Ege Üniversitesi bünyesinde “Organ Nakli Enstitüsü” kuruldu. Uyguladığı başarılı organ nakli operasyonlarıyla dünya çapında adından söz ettiren Ege Üniversitesi, kurulan yeni enstitü ile birlikte organ nakli alanında nitelikli insan gücü yetiştirerek bilimsel araştırmalar ve Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirecek.

Ege Üniversitesinin bugüne kadar çok sayıda organ naklini başarıyla gerçekleştirdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin en önemli organ nakli merkezlerinden biri olan üniversitemizde, alanlarında en seçkin cerrahlarımızla organ ve doku naklinde pek çok ilke imza attık. A Plus kalitesinde hizmet veren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yaptığımız yatırımların neticesinde tüm sağlık hizmetlerinde olduğunu gibi organ naklinde de kalitemizi ve başarı oranımızı artırdık. Yurt dışından pek çok ülkeden sağlık turizmi kapsamında organ ve doku nakli için hastanemizi tercih eden hastalar mevcut. 30 yılı aşkın süredir hizmet veren Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezimizde; karaciğer, böbrek, kalp, akciğer, kornea gibi nakiller, modern tıbbi cihazlar kullanılarak uzman hekimlerimizce yapılıyor.  Bununla birlikte işin sosyal sorumluluk kısmını da önemsiyor, organ bağışına yönelik farkındalık yaratacak etkinlikler, konferanslar, söyleşiler gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“Hem bilim üretilecek hem de insan kaynağı sağlanacak”

Kurulan Organ Nakli Enstitüsü ile bu alandaki çalışmaları daha ileri seviyelere taşıyacaklarını bildiren Prof. Dr. Budak, “Türkiye’de ilk kurumsal akreditasyon alan üniversitemiz, aynı zamanda bir araştırma üniversitesi olma niteliği taşıyor. Bu sorumlulukların bilinciyle yeni kurulan enstitümüz bünyesinde organ nakli alanında nitelikli insan gücü yetiştireceğiz ve literatüre katkı sunacak araştırmalar yapacağız. Halihazırda organ nakli konusunda bir referans merkezi olan üniversitemizi, enstitümüzün de katkısıyla bu konuda zirveye taşımak istiyoruz. Enstitümüz; organ naklinin nitelik ve nicelik olarak artırılması, hastaların ve donörlerin yaşam kalitesinin artırılması, organ nakli ile ilgili temel, klinik, immünolojik, biyomedikal teknolojiler ve translasyonel tıp alanlarında araştırmalar yapılması, disiplinlerarası uyum sağlanması gibi amaçlar üzerine çalışma yapacak. Diğer yandan yüksek lisans ve doktora programları ile organ naklinde uzman, nitelikli insan kaynağını yetiştirecek. Kurum dışı paydaşlarla da iş birliği içerisinde olarak İzmir’de ve Ege Bölgesinde organ nakli ve bağışı konusunda toplumsal farkındalık oluşturacak. Sağlık Turizmine katkı sağlayacak faaliyetler yürütülecek. Sanayi güdümlü araştırmalar, projeler, Ar-Ge çalışmaları yapılacak. Sadece nakil değil, nakile sebep olacak organ yetmezliği konusunda da önleyici tedbirlere yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Organ bağışının önemini bir kez daha hatırlatan Prof. Dr. Budak, “Bu vesile ile organ bağışının önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum, unutmayalım ki organ bekleyen kişi; kendimiz ya da bir yakınımız da olabilir. Bu yüzden imkanı olan herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Yeni kurulan Enstitümüzün üniversitemize kazandırılmasına vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyor,  ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894